Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    ”Omöjliga” attraktioner

    Som jag ser det så har dessa personer du attraheras av nån gemensam egenskap som gör att du blir attraherad. Och då en egenskap som gör dom oåtkomlig för dig. Det är den som triggar din attraktion. Omedvetet vet du att du inte kan få dom och det går du igång på av nån anledning.

    Varför du gör så här kan ha många orsaker. Men att bli kär på avstånd i nån man inte kan få är ju ett sätt att skydda sig själv för att slippa bli sårad i en riktig relation alternativt har för dålig självkänsla så man inte tror att nån kan vilja ha en.

  • Fjäril kär
    Anonym (Help) skrev 2022-01-12 19:51:25 följande:

    Ja det var exakt så jag resonerade ett tag! Men som jag nämnde har detta även skett INNAN jag insett att personen är otillgänglig, och ibland till och med gett mig skäl att verkligen tro att de är tillgängliga.

    Börjar näästan tro att jag bara har ren otur eller att jag är menad till att vara ensam haha.


    Jo fast det är ju inte jobbtiteln/civilstatus som du attraheras av utan nån form av personlig egenskap. Dom har kanske nån form av pondus och självsäkerhet som tilltalar dig. Intellektuella, smarta, pålästa. Nånting sånt. Du blir kanske lite starstrucked. Och det är din omedvetna attraktion som gör att du kanske missar det uppenbara att dom inte är tillgängliga.
  • Fjäril kär
    Anonym (Help) skrev 2022-01-13 01:13:13 följande:

    Tusen tack för alla kloka svar och inputs!

    De flesta verkar ju tro att de grundar sig i någonslags anknytningsproblem, och det är mycket möjligt. Jag har alltid tänkt dock att det skulle vara fallet om man blir attraherad eller kär FÖRST när man fått reda på att personen är otillgänglig, därför jag tänkt att det inte var just det som är problemet. Men det kan mycket väl vara nåt undermedvetet.

    Jag undrar dock fortfarande om det inte kan ha lite att göra med att jag kanske blir attraherad av människor en-två gånger per år istället för titt som tätt som vissa verkar bli. Kanske är enklare att komma över nån om man hittar någon ny snabbare? Idk asså


    Nja anknytningsmönster styr ju vem och vad du blir attraherad av från första början. Den du är avgör vem du faller för. Och det är ju anknytningen som också styr ditt mönster i att du inte kan släppa dom.

    Och ja det går att jobba på så du kan bli kär som vanligt men det kräver en del jobb på att utmana sin anknytning och göra tvärtom.
  • Fjäril kär
    Anonym (Help) skrev 2022-01-13 09:09:05 följande:

    Fast asså om jag kunde VÄLJA vem jag blev attraherad av hade jag ju såklart hellre valt en tillgänglig person som exempelvis är singel etc? Som jag skrev så blir jag oftast bara attraherad enstaka gånger per år, och då oftast i otillgängliga. Hade detta vart nåt jag vslt frivilligt hade jag ju kunnat lösa problemet själv och inte behövt be om råd här?

    Och förresten, finns det genuint människor som har förmågan att välja vilka de attraheras av/får känslor för?


    Jadå visst kan du lära dig styra din attraktion och känslor. När du vet varför du faller för en viss typ av män så kan du motarbeta det och göra tvärtom. Det handlar ju om att arbeta med sin anknytning och lära sig något om vem man är och varför. När du vet det så kan du lättare navigera genom känslorna och jobba på dom.

    Du kan välja att inte agera på vissa känslor och styra bort dom genom att fokusera på något helt annat.

    Allt handlar om din egen vilja att utmana rädslor, ångest och dig själv och bryta ovanor och mönster. Det är DU som styr dina känslor - inte tvärtom.

    Att falla för fel män är inget annat än en ful ovana.
  • Fjäril kär
    Anonym (Help) skrev 2022-01-13 10:55:54 följande:

    Fast det här går ju emot det mesta jag någonsin läst, att man ska kunna styra sin attraktion och sina känslor? Isåfall hade väl skilsmässor etc inte ens existerat? Och folk hade ju aldrig varit olyckligt kära?

    Och dessutom faller jag ju för många av dessa personerna innan jag ens vet att de är fel/otillgängliga som jag nämnt hundra gånger? Om en person t.ex aktivt flirtar med mig och jag sedan lyckas stalka upp efter många om och men att personen är i ett förhållande, hur ska man förhindra sånt?

    ?Att falla för fel män är en ful ovana? för det första, har aldrig skrivit nåt om män. För det andra hur bryter jag ovanan att falla för fel personer om det nu är så otroligt lätt?


    Läser du på mer om anknytning så förstår du vad jag försöker förklara. Din typ av anknytningsmönster gör att du dras en viss typ av person oavsett civilstatus och yrke. Det är personligheten i kombination med din anknytning som triggar attraktionen. Och att dom flesta är oåtkomlig tillhör också anknytningsmönster. För det är nämligen samma mönster som gör att du nånstans väljer att inte söka dig till tillgängliga personer. Alternativt inte vågar. Hela paketet hänger ihop.

    Att falla för fel person blir ju en trygg sak för dig och något du kan lugnt vila i och fantisera om och du håller dig både sysselsatt och gör dig själv icke tillgänglig för en lämplig singel. Det blir en form av verklighetsflykt och lite av en sockerkick typ. Nästan att du blir kär i känslan av att vara kär. Du fylls av endorfiner och lyckokänslor och lever på kickarna av att bli uppmärksammad av dessa personer.

    Att en upptagen person flirtar med dig är inte din skyldighet att besvara. Däremot är det upp till dig och göra vad du kan och ta reda på om en intressant människa faktiskt är tillgänglig innan du ger dig hän i flirt. Det är ju av omtanke om ditt eget hjärta. Var snäll mot dig själv helt enkelt.

    Du kan styra dina känslor innan de tar över dig genom att utmana dig själv och använda sunt förnuft.

    Det är inget fel på att falla för karismatiska människor som utmanar dig intellektuellt etc men det går att lära sig se vilka fallgroparna är och navigera till rätt tillgängliga personer.

    Om du fortsätter att göra på samma sätt du alltid gjort kommer du inte kunna förvänta dig annat resultat än det du redan fått..
Svar på tråden ”Omöjliga” attraktioner