Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Covid under graviditet, hur mådde ni?

    Det är märkligt att så många gravida låter bli att vaccinera sig när man idag vet att det är så viktigt för att skydda både sig själv och sitt ofödda barn.

  • Drottningen1970
    Anonym (marie) skrev 2022-01-13 13:57:09 följande:

    Hej!

    Hade covid i vecka 26, milda symtom utan feber. Det var en vanlig förkylning som gick över på fyra dagar och bestod av täppt näsa och ont i halsen. Jag var också ovaccinerad utan några bakomliggande sjukdomar. Pratade mycket med min BM om vaccinet och gravida som får covid under sin graviditet men hon var ändå positiv och pressade mig inte till att ta vaccinet om jag inte ville. Som jag förstår så mår de flesta på samma sätt, det är en mycket liten procent som blir jättesjuka och ännu mindre procent får komplikationer.

    Två veckor efter mitt snitt tog jag vaccinet men jag var rädd att ta under min graviditet och jag förstår inte folk som säger åt en vad man ska göra eller att man BÖR ta något man inte vill.


    Förstår du verkligen inte att folk ställer sig oerhört frågande till att man helt bortser från vetenskapliga fakta om att gravida bör vaccinera sig för att skydda sig själv och inte minst barnet i magen? De flesta är ju annars väldigt noga med att följa andra graviditetsråd om vad man ska äta, dricka och göra.

    För mig är det faktiskt fullständigt häpnadsväckande att man när det gäller nåt så viktigt väljer bort att skydda sitt barn för att man inte vill.

    Samma personer är antagligen hysteriska om de skulle råka få i sig lite vitvinssås.

    Märkligt.
  • Drottningen1970
    Anonym (marie) skrev 2022-01-13 15:12:43 följande:

    Vetenskap kan vi inte prata om då man började vaccinera gravida för några månader sedan. Det jag inte förstår att folk inte kollar sitt utan lägger sig i andras val.  Jag tog vaccinet efteråt och respekterar faktiskt allas val, man gör det som man själv känner sig trygg med speciellt  under sin graviditet.


    Fast vi måste ju alltid utgå ifrån vad vi vet. Och vad vi vet och vad medicinsk vetenskap är överens om är att en covidinfektion är farligt för barnet. Det Vet vi nu när vi går in i tredje pandemiåret. Miljoner gravida har öven vaccinerats senaste året och konsensus är fortfarande att vaccination är en mycket mindre risk än infektion. Det finns liksom en anledning att man rekommenderar vaccination. Och som sagt. Vad ska man luta sig emot om inte vetenskapen? Visst kan du tro och tycka att du själv nog gör en bättre riskbedömning av nån anledning och välja att gambla med ditt barns hälsa. Men jag får också både tycka och berätta att jag anser det vårdslöst.
Svar på tråden Covid under graviditet, hur mådde ni?