Inlägg från: Anonym (Utveckling går framåt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Utveckling går framåt)

    Cancergen farligare cancer?

    Det finns olika typer av gener som ökar risken för cancer och hela tiden lär man sig mer om hur man kan förebygga cancer.

    Beroende på vilken gen som går i din styvdotters släkt så är ju förutsättningarna olika. Innan din styvdotters vuxit upp kommer ju också kunskapen om cancer hunnit öka och förhoppningsvis så är det inte riktigt samma problem som det varit innan läkare/genetiker hade mer koll.

    Cancer är olika farlig. Dels beroende på hur snabbt tumören växer, om det kommer fler tumörer, om den hittas i god tid och om det finns behandling.

    Bröstcancer är inte en sjukdom, utan mängder av olika typer av tumörer som växer i olika delar av bröstet.

  • Anonym (Utveckling går framåt)
    Anonym (Bonusförälder) skrev 2022-01-13 13:15:55 följande:

    Jo men brukar finnas vissa prognoser. Är det mer aggressivt att ha genen.


    Generellt är det farligare att få cancer som ung. Dels finns det mer "livskraft" i kroppens alla celler, dels är det vanligt att cancern upptäcks sent p.g.a. att det ändå är såpass ovanligt att få cancer.

    Som canceröverlevare och därför lite intresserad av ämnet noterar jag ofta nyheter om cancer och senaste grejen jag tänkte på är att det aldrig funnits så många människor som lever med cancer som det gör nu. Det är inte längre en dödsdom med sjukdomen, utan folk både botas och lever med cancer idag.
Svar på tråden Cancergen farligare cancer?