• Macadamian

    IVF - med PGD Karolinska

    Hej hej.

    Ny här, men uppskattar väldigt mycket att ta del och läsa om alla andras resor så känner att jag även borde delge min när den nu börjar. Har fått tid för nybesök nu i december. Jag och min sambo ställde oss i kö i juni samt talade i telefon med dem nu igår där de berättade att de hade jobbat med att få ner köerna. Så det känns väldigt positivt.

    Nu är det så att vi bor utomlands men kommer göra PGD-behandlingen på Karolinska. Ser från ovan konversation att vid nybesök så får man med sig alla sprutor m.m. samt får instruktioner så jag stämde av med dem och frågade om ultraljud går att göra på annan ort och de förklarade att det inte var några problem. Så det känns bra. Håller alla tummar och tår.

    Jag har dock problem med BV just nu och blev lite orolig då jag läste på om att de kan vara skadligt under en graviditet att gå in obehandlad för detta så har bokat in en ny tid hos gynekolog för att försöka få bukt med det och avbokat nybesöket i december för att hinna få ordning på det.

    Som sagt, har massa funderingar och uppskattar verkligen att få höra från andra i samma sits. 

  • Macadamian

    Hej Xlmx och Mirryam,

    BV = bakteriell vaginos. Har dragits med problem fram och tillbaka under flera år som nu blivit sämre och har fått höra att det kan vara skadligt att ha när man är gravid så ville först behandla innan vi påbörjade. Var svårt att få tider hos gynekolog för detta men hoppas att det kommer att kunna gå att behandla relativt fort nu.

    Okej skönt att höra, då kan vi nog få med oss sprutor direkt efter nybesöket.
    Vi har inte hört något om våra chanser ännu, uppdaterar när vi har fått mer info.

    Gällande ny tid så har vi ej fått boka någon ny tid, dom skulle återkomma när det fanns en ny. Så vet ej i nuläget, kändes väldigt jobbigt att avboka då man inte vet när nästa tid är, men som sagt de var väldigt trevliga och förstående på Karolinska så det ger en hopp. Så då kanske ni får den tiden nu. Håller tummarna för er! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden IVF - med PGD Karolinska