Inlägg från: Anonym (Okej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Okej)

    Ni som har era barn placerade i familjehem

    Anonym (Håller med) skrev 2022-02-03 17:43:26 följande:
    Nä, men en familjehemsplacering är inte heller alltid det bästa för barnet. Finns massa fosterhem som bara tar barnen för pengarna, och sedan snålar så mycket som möjligt så att de ska tjäna bra med pengar. Det finns även dom som tar fosterbarn, för att de är sexuellt intresserade av barn. Att de officiellt lever i ett äktenskap med en vuxen person, behöver inte betyda något. Det kan vara en fasad utåt.

    Vidare blandar socialtjänsten hej-vilt i familjehemmen och även HVB-hemmen för tonåringar. Barn som omhändertagits på grund av problem med föräldrarna, blandas med äldre barn och tonåringar som omhändertagits för sitt eget beteende. Aggressiva, utåtagerande barn/tonåringar. På senare år har det dessutom blivit många "låtsasbarn", d.v.s. vuxna män i 20-årsåldern med en kvinnosyn från medeltiden och tillhörande förakt mot europeiska kvinnor. Dessa placerar man i fosterhem och HVB-hem tillsammans med flickor. 
    Tyvärr så finns det dåliga fosterhem och det är extremt tråkigt. Men ska vi vara helt ärliga är det med största sannolikhet det biologiska hemmet som är mycket mycket sämre. det finns en anledning till att barn bli placerade och det är inte för att mamma och eller pappa har skrikit på sitt barn några gånger. Varför ska barnen behöva oroa sig över att dem kommer bli hemskickade igen för När föräldrarna redan har haft sin chans?
Svar på tråden Ni som har era barn placerade i familjehem