Inlägg från: funderandetjej |Visa alla inlägg
  • funderandetjej

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Hej!

    har nyss fått pcos konstaterat och började med enkeldos letrozol första gången denna cykel, dag 3-7. Redan på dag 9 började CB advanced ägglossningstest att blinka och fortsätter göra det idag på dag 11.
    Någon som varit med om samma sak? enligt beskrivning ska ju ägglossning skenen vecka efter sista letrozol tablett.
    Har VUL på cykel
    dag 13.
  • funderandetjej

    Gjorde VUL idag dag 13 och tydligen visade det sig att jag hade ägglossning dag 11 eller 12 (Tog letrozol dag 3-7) men var på konferens de dagarna så gjorde inget test men hade sex senast dag 10. Hon sa att det fortfarande finns en chans om vi har sex idag , men det låter konstigt tycker jag? Är de inte dagarna innan som är säkrast? hon sa att det tar dagar för ägg o transporteras så spermier kan plockas upp dagarna från ägglossning. 
    Någon annan som varit med om liknande?

  • funderandetjej
    JSAG skrev 2022-10-14 12:26:00 följande:

    Tog test imorse, lite oklart. Tycker mig se en skugga🙏🏼
    bör vara cd 10/11.


    Håller tummarna för dig! 
  • funderandetjej

    Jag fick ju blinkande gubbe dag 9,10,11 (bortrest 11-12 o glömde testerna hemma), VUL dag 13 då läkaren sa att ägglossning troligtvis varit, så surt 😅 fick dock känningar i äggstockarna dag 14 så tog ett test då som visade fast gubbe. Den här första letrozol-luren har gjort mig så förvirrad 😂 dvs stämde det som läkaren sa att ägglossning varit eller såg hon fel och det skedde dagen efter? 😂 tog dock blodprov igår dag 20 som visar att jag har haft ägglossning men går inte att fastställa när.
    Om inget händer denna cykel så ska jag få komma in o göra ultraljud dag 10 på nästa cykel.

    Någon annan som blivit förvirrad av letrozol första gången med hormonerna som spökar? 😅

    lycka till alla :)

  • funderandetjej
    Evelinaaan skrev 2022-10-15 12:43:10 följande:

    Exakt samma hände mig denna första gång 😩😂 
    Jag var inne på VUL dag 11 och äggen hade inte växt så jag fick tid för nytt VUL dag 17 men då sa hon att de sett ut som ägglossning redan skett? Hur kan jag gått från att äggen inte ens växt till att jag fått ägglossning på dem dagarna? Någon som varit med om att äggen växt så snabbt? 😳
    Mitt ÄL test stegrade där runt dag 15 men fick aldrig helt positivt.. har jag missat stegringen? 😅 
    vi hade iallafall sex den dagen det stegrade men det var de 😅 känner mig lite förvirrad.. fick dessutom bruna flytningar dag 16 och min läkare sa att det kan bero på ägglossningen. 
    Så det känns ju inte riktigt som ett riktigt första försök detta 😩 jaja? jag håller tummarna 🙏🏻🙏🏻


    Så störigt när man inte har koll på sin egen cykel 😅 vilken dag är du på nu? Tar du oxå letrozol?
  • funderandetjej
    Evelinaaan skrev 2022-10-16 18:49:25 följande:

    Ja väldigt 😅 idag är jag på dag 20 och yes jag tar med letrozol! Detta är syskonförsök då vi fick vår dotter genom en letrozolbehandling 2020. 


    Vilken dag är du på? Hur många kurer letrozol har du kört? ☺️


    Jag är på dag 23 idag så då är vi ganska synkade 😅

    Det är syskonkonförsök här med. Blev gravid utan hjälp på första försöket 2019 och fick barn 2020. Har försökt få ett till barn i 1 år nu men har tyvärr haft 2 missfall och för en månad sen fick jag bekräftat PCOS. Är nu på första försöket letrozol men tror vi missade ligga på ägglossning pga förvirringen? 😂
  • funderandetjej
    Evelinaaan skrev 2022-10-16 20:23:04 följande:
    Men va roligt att vi så synkade samt att vi båda förmodligen missade ägglossningen? 😂😂 det blir ju spännande att se vad det gav sen när vi ska testa gravtest 😅
    Jag är ganska besviken.. förväntade mig att få positivt ägglossningstest så man får sig ett riktigt första försök. Med dottern blev jag gravid på andra omgången då med dubbeldos.. misstänker att det är dubbeldos jag behöver.
    Ja verkligen! 😅 har du också Pcos?

    tror inte jag kommer testa faktiskt, har gjort det ett helt år nu och blir så besviken och ledsen varje gång. Samt två missfall där glädjen först kommit och sen med en än större våg av besvikelse.
    Jag väntar in mens eller icke mens och testar nog först om den är en vecka sen 😅
  • funderandetjej
    JSAG skrev 2022-10-17 11:43:40 följande:

    Fick mens idag?
    Tänkte ringa min läkare imorgon och fråga om vi kan öka dosen Letrozol, håller tummarna❤️


    Hoppas!
    nu har jag inte gått tillbaka i tråden men hur många letrozol försök har du gjort?
  • funderandetjej

    Upplever flera att tiden från ägglossning till mens blir lång med letrozol? Jag trodde cykeln skulle bli mer regelbunden med letrozol och inte närmre 40-dagars cykler som innan. Jag har pco och lång tid till ägglossning men mens kommer alltid 13-15 dagar efter ägglossning (när jag väl har det). Nu har det gått 18 dagar och fortfarande ingen mens? är inte gravid?

  • funderandetjej
    JSAG skrev 2022-10-25 11:00:29 följande:
    Min cykel kortades ner från 50 till 31 dagar med Letrozol! Men har alltid haft 14 dagar mellan positivt ÄL-test och mens. Det är ägglossningen som varit seg för min del!
    Det har varit samma sak för mig - alltså sen ägglossning. Men mensen brukar alltid komma 13-15 dagar efter ägglossning. Blir därför så förbryllad nu att det är dag 18 efter ägglossning och fortf ingen mens :((( 
    läste någonstans att mens brukar komma 1 månad efter sista letrozol tabletten men undra om det även gäller om ägglossnin har skett tidigare än förväntat med hjälpen från letrozol?
  • funderandetjej
    JSAG skrev 2022-10-25 22:28:22 följande:
    Ingen graviditet då heller antar jag? 
    Nej? på fredag är det 4 veckor sen jag tog sista letrozol tabletten men 21 dagar efter ägglossning. Hoppas den kommer då och att min kropp inte ballar ur totalt av dessa tabletter? brukar ju som sagt få mens 14-15 dagar efter ägglossning jämt.
Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?