• Evelinaaan

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna in här och följs åt :) 
    Fick min dotter för 2 år sedan med hjälp av letrozol, det tog sig på andra försöket och då var det dubbeldos! 
    Nu har vi sökt oss till kliniken igen för syskonförsök och är nu på första cykeln med letrozol, dock enkeldos! Är på dag 8 och har ultraljud i slutet på veckan! 
    Hur går det för er? Första barnet? Vilken kur är ni inne på? :)

  • Evelinaaan
    FrökenGG skrev 2022-10-04 17:34:41 följande:

    Välkommen!  


    Hur kommer det sig att du får enkeldos denna gången och inte dubbeldos? 🙈
    Jag fick en dotter i December-21 efter en omgång med letrozol (enkeldos), och nu är vi inne på syskonförsök🥰 första kuren och är idag på dag  17 så nu är det bara att vänta🙈


    Tack 😍
    Men va roligt!! Håller tummarna för dig nu 🙏🏻


    Läkaren sa att vi kör enkeldos denna gången så att jag inte blir överstimulerad, vi vet inte hur jag reagerar på dosen denna gången. Då är det en längre väg tillbaks om man skulle bli överstimulerad.. Men tar det sig inte denna gången så får jag dubbeldos andra gången så det känns bra 😍

    Mina ägg växte väldigt långsamt med letrozol 2020, men jag fick ändå ägglossning båda de försöken (runt dag 20 ish) och blev ju trots allt gravid andra försöket, så det ska bli spännande att se hur de växer denna gången! 

  • Evelinaaan

    Hallå där!! Någon som testat sig än? 😍
    Själv har jag inte fått ägglossning ännu och jag är på cykeldag 16 (hade ägglossning runt dag 20 när jag fick min dotter 2020 med hjälp av letrozol)
    men idag fick jag typ ljusbrun/ljusrosa spottings på pappret? tog ägglossningstest imorse och det är inte på g riktigt än.. någon som fått det såhär mitt i cykeln? 🤔

  • Evelinaaan
    funderandetjej skrev 2022-10-15 06:38:24 följande:

    Jag fick ju blinkande gubbe dag 9,10,11 (bortrest 11-12 o glömde testerna hemma), VUL dag 13 då läkaren sa att ägglossning troligtvis varit, så surt 😅 fick dock känningar i äggstockarna dag 14 så tog ett test då som visade fast gubbe. Den här första letrozol-luren har gjort mig så förvirrad 😂 dvs stämde det som läkaren sa att ägglossning varit eller såg hon fel och det skedde dagen efter? 😂 tog dock blodprov igår dag 20 som visar att jag har haft ägglossning men går inte att fastställa när.
    Om inget händer denna cykel så ska jag få komma in o göra ultraljud dag 10 på nästa cykel.

    Någon annan som blivit förvirrad av letrozol första gången med hormonerna som spökar? 😅

    lycka till alla :)


    Exakt samma hände mig denna första gång 😩😂 
    Jag var inne på VUL dag 11 och äggen hade inte växt så jag fick tid för nytt VUL dag 17 men då sa hon att de sett ut som ägglossning redan skett? Hur kan jag gått från att äggen inte ens växt till att jag fått ägglossning på dem dagarna? Någon som varit med om att äggen växt så snabbt? 😳
    Mitt ÄL test stegrade där runt dag 15 men fick aldrig helt positivt.. har jag missat stegringen? 😅 
    vi hade iallafall sex den dagen det stegrade men det var de 😅 känner mig lite förvirrad.. fick dessutom bruna flytningar dag 16 och min läkare sa att det kan bero på ägglossningen. 
    Så det känns ju inte riktigt som ett riktigt första försök detta 😩 jaja? jag håller tummarna 🙏🏻🙏🏻

  • Evelinaaan
    funderandetjej skrev 2022-10-15 13:22:33 följande:
    Så störigt när man inte har koll på sin egen cykel 😅 vilken dag är du på nu? Tar du oxå letrozol?

    Ja väldigt 😅 idag är jag på dag 20 och yes jag tar med letrozol! Detta är syskonförsök då vi fick vår dotter genom en letrozolbehandling 2020. 


    Vilken dag är du på? Hur många kurer letrozol har du kört? ☺️

  • Evelinaaan
    funderandetjej skrev 2022-10-16 19:23:47 följande:
    Jag är på dag 23 idag så då är vi ganska synkade 😅

    Det är syskonkonförsök här med. Blev gravid utan hjälp på första försöket 2019 och fick barn 2020. Har försökt få ett till barn i 1 år nu men har tyvärr haft 2 missfall och för en månad sen fick jag bekräftat PCOS. Är nu på första försöket letrozol men tror vi missade ligga på ägglossning pga förvirringen? 😂
    Men va roligt att vi så synkade samt att vi båda förmodligen missade ägglossningen? 😂😂 det blir ju spännande att se vad det gav sen när vi ska testa gravtest 😅
    Jag är ganska besviken.. förväntade mig att få positivt ägglossningstest så man får sig ett riktigt första försök. Med dottern blev jag gravid på andra omgången då med dubbeldos.. misstänker att det är dubbeldos jag behöver.
  • Evelinaaan
    funderandetjej skrev 2022-10-17 06:48:25 följande:
    Ja verkligen! 😅 har du också Pcos?

    tror inte jag kommer testa faktiskt, har gjort det ett helt år nu och blir så besviken och ledsen varje gång. Samt två missfall där glädjen först kommit och sen med en än större våg av besvikelse.
    Jag väntar in mens eller icke mens och testar nog först om den är en vecka sen 😅

    Ja jag har också pcos!
    Åh jag förstår det.. den där besvikelsen är tuff! Så tråkigt att höra om missfallen 💔
    Vi får uppdatera och stötta varandra här resan mot ett plus!! 


    Jag tror att jag testar mig på söndag för då har det gått ca 12 dagar sen min eventuella ägglossning borde skett 😅 plussade 12 dagar efter ÄL med dottern. 

  • Evelinaaan
    LJM91 skrev 2022-10-21 21:07:54 följande:

    Någon som har upplevt att mensen förändras vid letrozolbehandling? Är på cykeldag 6 idag och började med dubbel dos letrozol på cykeldag 3, och min mens har i princip kortats ner med två dagar. Har alltid haft mens i sex dagar utan ett enda undantag, och denna gången slutade jag blöda efter fyra dagar. Funderar på om det kan ha med letrozolen att göra?


    Ja min mens blir mycket kortare med letrozol! Tack o lov då jag kan ha mens upp emot 14 dagar..😳 med letrozol blir den runt 6-8 dagar 🥰
  • Evelinaaan


    Letrozol dubbel dos för mig! vad tycker ni om detta ägglossningstestet? Det digitala blinkar gubbe men är inte fast gubbe ännu.. så kanske på gång? Har nån av er erfarenhet av clearblue ägglossningstest och hur länge dem kan blinka innan det blir fast gubbe? Min har blinkat både igår och idag :)
Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?