• Lilla Götet

    Vad behöver jag veta för att välja bostad?

    Hej!

    Jag har 3 barn i åldrarna 9 år, 5 år och 1,5 år, alla med samma pappa. Vi bor i en storstad just nu i hus i en förort (Göteborgs kommun). Jag har ett par frågor.

    Måste man bo i samma område som pappan eller hur funkar det? Har 9-åringen rätt till skolskjuts Varannan vecka? För han måste ju gå i samma skola förstår jag det som. Det skulle väl vara dagis som ställer till det, att båda måste bo nära. 

    Min andra frågor handlar om lägenhet Och antal rum. Jag tänkte köpa en 2:a. Min tanke var att vi antingen gör om Ett av sovrummen till bara en massa sängar där jag sover med barnen, de vill ändå sova med mig. Vardagsrummet blir lek och umgänges yta. Men sedan när sonen blir tonåring och dotter 8-9 år då blir det jobbigt. Då funderade jag på att ge tonprspojken rummet och låta honom dela med sin bror som dock är 7 år yngre. Då skulle dottern och jag ta vardagsrummet som vårt rum. Tror ni det kan funka? jag tror inte jag kommer ha råd med en 3:a själv tyvärr.

  • Svar på tråden Vad behöver jag veta för att välja bostad?
  • Lilla Götet
    Jbn skrev 2022-02-05 07:18:16 följande:

    Bor ni i Göteborgs kommun i en annan storstad än Göteborg ? 
    Vet inte vad du har för budget men jag hade nog ändå försökt köpa en trea, ev i sämre skick än en tvåa. 


    Man har rätt till skolskjuts från båda hemmen, även om de skulle behövas från olika platser (inom samma kommun)


    Vi bor i GöteborgS kommun. Och jag vill bo nära jobbet. men en 3:a är typ 1,5 miljoner mer. Det kommer jag inte ha råd med i det området jag tittar på. Jag vet inte vad jag kan få i lånelöfte Heller. Jag har grovt räknat på att jag får 600 Tkr från försäljningen av vårt hus att lägga i kontantinsats men en kompis som skiljde sig krävde Banken att hon hade 50 % kontantinsats. blir det nya amorteringskrav också som gäller för mig då Antar jag? vi köpte huset innan amorteringskravet.
  • Lilla Götet

    Jag vill bo nära jobbet. Det är huvudskälet. men ja vi får nog prata om vilket område. Helst vill jag egentligen inte ha pappa nära. Inte så kul att träffas på gymmet och i mataffären. 

  • Lilla Götet
    Jbn skrev 2022-02-05 09:21:19 följande:
    Vad är ?nära? jobbet för dig? Åker du bil eller kollektivt? 
    Man kan bo i rätt många områden inom Göteborgs kommun och utanför med smidig pendling beroende på vart ditt jobb är. Det kan ta lika lång tid att bo centralt och ta sig från ett område till ett annat som att bo en bit utanför och ta sig in till stan. 
    området jag tittar på är 30 min promenad eller 10 min med cykel. Jag vill sälja bilen jag har och därför vill jag bo nära matbutiker, gym, dagis och jobbet. 
  • Lilla Götet
    Kvittning skrev 2022-02-05 21:40:05 följande:
    Skulle du själv som barn velat dela vardagsrummet med din mamma? Att ha 10 minuters cykel till jobbet som gräns för var man vill bo och offra barnens privatliv för det känns som dålig prioritering. 

    Med 20 minuter med cykel eller kollektivtrafik till jobbet bor du fortfarande nära. 
    Okej jag skulle nog utvecklat lite mer: jag behöver ha ca 10 minuters cykeltid för att 1,5 åringen inte ska ha svinlånga dagar på dagis och för att jag inte ska äga bil så vi får ihop livet och ekonomin. Det är alltså inte av bekvämlighetskäl för mig Utan för barnen. 
Svar på tråden Vad behöver jag veta för att välja bostad?