Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Bonusfamilj förskott på arv

    Evaeng skrev 2022-02-18 09:31:51 följande:

    Tack för era kommentarer.

    Vi är gifta, han har 5 barn och jag tre. Barnen känner inte varandra då de flesta aldrig bott tillsammans ich Jag känner inte hans 2 äldsta barn speciellt väl då de bor långt ifrån.
    Juridiskt förstår jag att allt måste skrivas som enskild egendom om det inte ska delas.
    Det som blir konstigt och svårt är att jag ser gärna att vi tillsammans får det bra ekonomiskt men vill isåfall skriva något så att mina barn får del av mina föräldrars arv när jag dör. Jag vet att jag kommer att få en större summa pengar och hade gärna betalat av på sommarstugan eller lägenheten så att vi bor billigare, men då måste det såklart skrivas något. Min man anser då att om jag dör först så måste han lösa ut mina barn och att det isåfall kommer att bli tufft + att det blir orättvist om inte hans barn får något.
    I en bonusfamilj blir det väldigt svårt med dessa ekonomiska frågor. Vi kommer från olika familjer och bakgrunder och vi är ju ingen "riktig" familj längre.


    Det är inte alls ovanligt att denna form av sk orättvisa dyker upp i bonusfamiljer. Och det blir alltid knepigt med samägda fastiigheter och särkullbarn. Ja, han kommer få lösa ut dina barn, oavsett, så det får han acceptera (och samma för dig).
Svar på tråden Bonusfamilj förskott på arv