• nernu

    Hur är er barnmorska? Har svårt för min

    Din barnmorska är kass. Förutom att hon är okänslig verkar hon ju vara direkt okunnig och olämplig med tanke på att du inte får korrekt information. 


    Jag älskar min barnmorska och har sett fram emot varje inbokad tid inte för att jag får höra hjärtljud och så utan för att hon är så klok och förstående och får mig att må bra. 

  • nernu
    Anonym (Lina) skrev 2022-02-28 16:03:09 följande:

    För mig känns det väldigt bra även om vi bara träffats två gånger. 
    Jag är inte vaccinerad och vill helst inte göra det heller, hon vill gärna att jag ska vaccinera mig men pratar ändå väl med mig i rummet. 
    Sen kan hon säga vad hon vill i fikarummet.
    Att fin bm pratar mycket om kost och vikt kanske beror på just att du är överviktig och att hon vill trycka på det, det är ändå en viktig del. 

    Men, ju närmre förlossning man kommer så kommer många tankar som jag vill bolla med henne vilket känns enkelt att göra, och om du känner att ni inte klickar så måste du kunna be om en annan.
    Du behöver ju inte vara otrevlig, utan bara säga att det inte känns rätt och att det känns jobbigt för dig.
    Det är ju precis som med en kurator, klickar man inte så kommer man ingenstans.
    Lycka till!! 


    Ja det är ju viktigt att trycka på hur tjocka gravida kvinnor är? Snark. Det vet dom väl själva att dom är tjocka? En bra barnmorska trycker inte på övervikt. Hon pratar om hälsosamma val På ett icke nedlåtande sätt. 
  • nernu
    Norrlanskvinna skrev 2022-03-02 13:24:39 följande:

    Alltså tack alla för eran hjälp. jag har själv misstänkt det men som sagt har inget att jämföra med. 

    Gällande vikten så ska hon absolut informera om risker och vilken hjälp det finns att få! Absolut det är ingen tvekan!
    Men att jag inte har fått någon riktlinje vad jag ska Max gå upp helst eller attityden som denna kvinna ha är mot feta tycker jag inte är okej. 
    själv så vill jag inte gå upp så mycket i Vikt för det är tungt för kroppen och jag har ju redan gått ner nästan 10 kg. Men jag får höra från henne som om att jag aldrig har rört på mig och nu när jag är gravid så kommer jag bara att ligga och jäsa På soffan. 
    Samma sak gällande vaccin, man gör som man vill men jag tycker ändå att barnmorskan på ett sjukhus ska informera om risker och fördelar med vaccination. 

    första SF måttet ska göras vecka 24 så är någon vecka kvar och då har jag henne. det blir nog att byta barnmorska efter det. 


     


    Byt med en gång istället  Det är bättre att samma person mäter magen varje gång. 
Svar på tråden Hur är er barnmorska? Har svårt för min