• MajaSv

    40+ Gravid

    Hejsan!  
    finns de några här inne som är 40+ & planerar ett barn?

  • Svar på tråden 40+ Gravid
  • Brallans

    Hej alla

    Tror denna månad är utan äl för mig, jag tempar och tempen har inte riktigt varit som tidigare månader och min app har inte satt ut äl trots att det är 5 dagar sen jag borde haft äl..vi lyckades ju bara 1 gång under tiden jag trodde jag hade äl så oddsen var ju inte helt fantastiska så får ladda om inför nästa månad helt enkelt tror jag.

    Hejjar på er andra och era plus denna månad :) 

  • Mojsan09
    MaddeBreli skrev 2022-03-31 18:47:50 följande:
    Väntar på äl, borde va här runt 7:e. Tar ni något tillskott? Jag tar bidrottninggele, natalben och munkpeppar. Har oddsen mot mig då jag fått bekräftat att jag är i förklimakteriet... men hoppas ju såklart! 
    Jag tar en hel massa tillskott, bla CoQ10, e-vit, d-vit, c-vit, högdoserat multivitamin med mycket folat, fiskolja, ALA och DHEA.

    DHEA (som ju är ett hormon och inget "tillskott") har jag beställt från utlandet eftersom det inte får säljas över disk i Sverige, och verkar svårt/omöjligt att få utskrivet här. Men i USA används det av många IVF-kliniker för de med minskad äggreserv och det finns studier där chansen att bli gravid ökat markant vid intag av DHEA.

    Ser att du inte nämner att du tar folat/folsyra, stämmer det? Där finns det ju hur mycket vetenskapliga belägg som helst för att det är något som alla som försäker bli gravida bör ta, så det tycker jag verkligen du bör börja med om du inte tar det.
  • Mojsan09
    MaddeBreli skrev 2022-04-05 11:18:53 följande:

    Folsyra ska finnas med i Natalben som jag äter, men det där DHEA lät ju intressant! 


    Ja, om du vill läsa mer om det (och massor av andra tips hur man kan förbättra äggkvalitet och fertilitet) så rekommenderar jag denna bok starkt: www.amazon.se/Starts-Egg-Pregnant-Naturally-Miscarriage-dp-0999676180/dp/0999676180

    Att döma av recensionerna så har den boken hjälpt extremt många att bli gravida! 
  • Cinapuffen
    Sofian81 skrev 2022-04-10 14:38:25 följande:

    Hur går det för alla? När har ni bim? Själv väntar jag på äl som borde infalla nu i dagarna.


    Har BIM 15/4 och tiden går ju sååå sakta. Drömmer
Svar på tråden 40+ Gravid