Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Vill du att Sverige ska gå med i Nato?

    Jag röstade "nej", men jag vill att Sverige ska gå med i NATO och har velat länge. Vår "neutralitet" har tummats på så många gånger att det är lika bra att bekänna färg på riktigt.

    Ett inträde i NATO är dock inget som ska göras i all hast och inget som ska användas som ett partipolitiskt slagträ. Vi låter inte bli nu för att Putin hotar utan för att vi följer vårt eget tidsschema. Ett NATO-medlemskap ska förankras i mer än en tillfällig panikkänsla och en önskan om att få trotsa och knäppa Putin på näsan.

  • nihka
    Anonym (Putin är en jävla idiot) skrev 2022-03-13 10:20:27 följande:
    Får ju hålla med här. Om Putin börjar röra sig mot Finland och Sverige så kommer NATO kmappt behöva tillåtelse för att ställa trupper på svenskt och finskt territorium för de vill absolut inte ha in ryska trupper nära Norge eller ge dem tillgång till mer östersjökust, bättre att slå tillbaka långt innan dess. Så NATO kan inte stå overksamma vid en rysk invasion av ett nordiskt land utan kommer vilja placera fronten så nära Ryssland som möjligt. 

    Nu kommer det liksom aldrig finnas resurser att förflytta trupper/materiel till finska gränsen och avancera mot Sverige landvägen. Putin kan inte ens hålla en väl fungerande tross mindre än 20 mil från tättbebyggt ryskt territorium. Att transportera soldater och  utrustning över 250 mil funkar inte då. En rysk attack mot Sverige skulle på sin höjd handla om överraskande bombningar mot Sthlm/östra Sverige eller att enstaka ryska ubåtar torpederar svenska fartyg i Östersjön. 

    Har folk fattat hur enorma avstånd det handlar om?
    Vi har redan ett sedan länge väl utvecklat samarbete med NATO liksom Finland och det är helt naturligt att det skulle utökas ytterligare om Putin avancerar mot Sverige eller Finland.

    Skulle inte tro att en direkt militär respons från NATO skulle vara aktuell eftersom artikel 5 inte är uppfylld, men en kanoners massa militärt bistånd till vårt förfogande kan vi räkna med från enskilda länder som är med i NATO, men som agerar som enskilda länder. Storbritannien har ju till och med sagt rakt ut ganska nyligen att Sverige kan räkna med deras hjälp. Thank you!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Vill du att Sverige ska gå med i Nato?