Inlägg från: Anonym (Putin är en jävla idiot) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Putin är en jävla idiot)

    Vill du att Sverige ska gå med i Nato?

    Tecum skrev 2022-03-12 12:50:53 följande:
    Putin är definitivt galen. Vitsen med att starta krig är att vinna något. Men vad vinner Putin och Ryssland? När kriget tar slut har Putin ett sönderbombat land att införa i imperiet, med en befolkning som hatar honom och ryssarna. Ryssland blir tvungna att bekosta en återuppbyggnad samtidigt som de riskerar gerillakrig och terrorhandlingar. Ryssland är utestängda från resten av världen under överskådlig framtid och kan bara handla med stater i tredje världen som antagligen inte har råd att betala. Kina säljer till dem (om de får betalt) men behöver inte köpa annat än olja. Befolkningen kommer att lida av brist både på varor och pengar och blir isolerade. Så vad vinner Putin mer än x antal miljoner hektar sönderbombad mark och att gå tillhistorien som vår tids Hitler? Så agerar alltså ingen person som är vid sina sinnes fulla bruk, inte ens med ryska värderingar och världsbild.

    Putin är helt beredd att starta ett kärnvapenkrig fast han vet att även Ryssland blir drabbat. Han bryr sig helt enkelt inte, precis som Hitler går han hellre under tillsammans med sitt land och folk än backar. Tycker du att en frisk person agerar så?

    Sverige behöver inte gå med i Nato nu och ge Putin det argument han behöver för at t anfalla Baltikum. Strategiskt sett har vi guldläge, Nato kommer aldrig stå passiva och låta Ryssland ta kontrollen över Öresund. Nato hjälper oss om vi vill eller inte.
    Får ju hålla med här. Om Putin börjar röra sig mot Finland och Sverige så kommer NATO kmappt behöva tillåtelse för att ställa trupper på svenskt och finskt territorium för de vill absolut inte ha in ryska trupper nära Norge eller ge dem tillgång till mer östersjökust, bättre att slå tillbaka långt innan dess. Så NATO kan inte stå overksamma vid en rysk invasion av ett nordiskt land utan kommer vilja placera fronten så nära Ryssland som möjligt. 

    Nu kommer det liksom aldrig finnas resurser att förflytta trupper/materiel till finska gränsen och avancera mot Sverige landvägen. Putin kan inte ens hålla en väl fungerande tross mindre än 20 mil från tättbebyggt ryskt territorium. Att transportera soldater och  utrustning över 250 mil funkar inte då. En rysk attack mot Sverige skulle på sin höjd handla om överraskande bombningar mot Sthlm/östra Sverige eller att enstaka ryska ubåtar torpederar svenska fartyg i Östersjön. 

    Har folk fattat hur enorma avstånd det handlar om?

Svar på tråden Vill du att Sverige ska gå med i Nato?