• Ande89

    Sprattlar med benen och fiser på natten

    Hej!
    Vår dotter på sex månader sover väldigt dåligt på nätterna, hon ligger och sparkar med benen nått fruktansvärt och i samband med det fiser hon mycket, ofta vaknar hon till i samband med detta och ibland är det bara vi som vaknar av henne.  Ibland hjälper det om hon får ligga på sidan  l men ofta vänder hon sig till rygg själv efter en stund igen. Vissa nätter är sämre och vissa bättre. Detta har hållt på i 2,5månad nu, det har inte blivit varken bättre eller sämre sen vi började introducera smakprove utöver amningen. BVC säger att det nog bara är en fas men vi känner att det hade varit skönt och få sova lite bättre om nätterna ???? hon gör inte detta när hon Sover om dagarna. Vi har testat samsov, sova i egen säng jämte våran, lampa lite tänd i sovrummet, helt släckt, lite musik på.  
    Är det någon som varit med om samma sak? Eller någon som har nått tips utöver det vi testat som kan få henne att sova mer avslappnat? eller är det bara gilla läget och hoppas det blir bättre med tiden?

  • Svar på tråden Sprattlar med benen och fiser på natten
  • Ande89

    Hon ammar på kvällen, känslan är att hon inte har ont i magen, hon hade lite problem med magont/magknip när hon va yngre och detta känns inte som det.

    hon sover i sin säng första halvan av natten och ofta i våran säng andra halvan efter hon ätit, sover i pyjamas å en tunn filt (ibland utan filt) och vi har svalt i sovrummet så tror inte hon blir för varm. Ibland sover hon hela nätterna i sin säng. Madrassen är ett halvår gammal så den kan ju inte va utsliten än? 

  • Ande89

    Kan absolut va tänder på g som hon känner av, men borde vi inte märka något på henne då även under dagtid? ????

  • Ande89

    Hon hade lite feber/snorig när hon va ca 1,5månad, men behövde aldrig någon antibiotika eller nått för det. 


    Vi har testat med babynestet i sängen för att de ska bli lite mer trångt och ombonat för henne också men är ingen skillnad, likaså testade vi liggdelen på vagnen en gång med eftersom den sover hon i jätte gott om dagarna (både utomhus men även inne..) 

Svar på tråden Sprattlar med benen och fiser på natten