• bethrest

    Vi som startar IVF 2022

    Hej! Jag och min man gjorde en utredning för exakt ett år sedan där det visade sig att vi båda är helt friska. Så oförklarlig barnlöshet. Då vi är unga (jag är 26) rekommenderade läkaren att vi skulle försöka ett år till på egen hand. 


    i januari fick jag ett utomkvedshavandeskap i vecka 8 och opererades akut. Hade inte fått nåt + innan det och inte heller fått det efter det.

    nu ska vi göra IVF via Sophiahemmet. Läkaren som vi träffade sa att vi skulle hinna köra en omgång innan sommaren men sedan skrev hon i journalen att hon rekommenderade oss att försöka själva över sommaren och återkomma i höst :). Ringde och frågade en barnmorska där och hon sa att vi förmodligen ändå inte skulle hinna med första omgången innan de stänger för semestern. Vi har ju klarat oss hittills så några månader till gör ju knappt nån skillnad men ändå segt att ?snubbla på mållinjen?. men då får vi slappna av i sommar och sedan nya tag i höst!

    om ett par veckor ska jag i alla fall dit för att lära mig ta sprutorna osv. I alla fall ett steg i rätt riktning!

    Känns så overkligt att vi skulle hamna här. Har alltid tänkt att det är något som händer andra och inte en själv. men nu sitter vi här.

    fint att kunna följas åt med er andra, ingen av oss är ensamma i detta! 

  • bethrest
    paperlanterns skrev 2022-06-02 23:24:26 följande:
    Men åh vad segt att ni inte kan börja förrän i höst :( Jag hade inte ens en tanke på det där med sommarstängt när vi valde klinik, vi valde Eliva Clinic i stan men de har inte sagt någonting om de har öppet i sommar eller inte utan valde att starta direkt när vi ville.
    Bra att de har genomgång av sprutorna, jag fick ingen sån, blev enbart hänvisad till hemsidan där man skulle kolla på videofilmer om hur man gör, kändes lite slappt typ men annars är kliniken bra.

    Hade också såna tankar, att man inte föreställt sig själv gå igenom det här utan något man bara hört om men du är inte ensam och det är väldigt skönt att kunna prata av sig i det här forumet <3

    Skönt att ni får starta direkt och att kliniken ändå känns bra! 


    och detta kommer förr eller senare gå vägen!! Så otroligt häftigt ändå att det finns så bra hjälp att få <3

  • bethrest
    Linnéa9191 skrev 2022-06-03 08:35:19 följande:

    Jag har förstått att de flesta kliniker har sommarstängt. Jag hann precis påbörja ivf i tid. Är iallafall väldigt nöjd med Sophiahenmet - ett plus att de har helgöppet!


    Skönt att ni hann börja! Kul att ni är nöjda med Sophiahemmet, känns som en bra klinik när jag pratat med vänner som gått dit. håller alla tummar för er!
  • bethrest

    Citerarknappen verkar inte funka..

    Delisa: åh hoppas verkligen det är positivt <3 förstår att ovissheten är sjukt jobbig. Håller tummarna för er!!

    Stjärnis83: låter som en tuff resa. Hoppas detta är fröerna ni väntat på <3

    Jag har en fråga till er båda: hur kommer det sig att ni satt in 2 embryon? Fick ni välja det själva eller var det kliniken som rekommenderade det? Haft för mig att man aldrig gör det i Sverige, men skulle själv vilja göra det. 

  • bethrest
    Delisa skrev 2022-06-08 17:20:55 följande:

    jag gjorde hela min procedur utomlands och där sa läkaren bara att han sätter in två och jag ifrågasatte inte så mycket men han hoppades att det bara en som fäster, enligt han så var det 60% chans att det blir tvillingar och det verkade han inte så glad åt men jag har alltid önskat mig tvillingar så jag hoppas att det blir så?.. men blir över lycklig även om bara en fäster. 
    tror heller inte att det är vanligt att man sätter två i Sverige utan bara vid enstaka fall. 


    blir inte detta av så kommer jag sätta in en bara nästa gång då jag läst att chanserna ökar ju fler gånger man gör. Har fyra kvar i frysen. 


    Ah okej då förstår jag! spännande om det blir tvillingar!!

    fattar, ja så kanske det är. Men hoppas du slipper fler gånger!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2022