• Delisa

    Vi som startar IVF 2022

    Hej alla 

    satte in två st 5-dagars embryon, hur tidigt kan man ta test? Är på ruvdag 6, min mens är beräknat om 5 dagar. 
    har barn sen tidigar, ?normala? graviditeter 


    sjukt nervös ????

  • Delisa
    bethrest skrev 2022-06-02 19:56:54 följande:

    Hej! Jag och min man gjorde en utredning för exakt ett år sedan där det visade sig att vi båda är helt friska. Så oförklarlig barnlöshet. Då vi är unga (jag är 26) rekommenderade läkaren att vi skulle försöka ett år till på egen hand. 


    i januari fick jag ett utomkvedshavandeskap i vecka 8 och opererades akut. Hade inte fått nåt + innan det och inte heller fått det efter det.

    nu ska vi göra IVF via Sophiahemmet. Läkaren som vi träffade sa att vi skulle hinna köra en omgång innan sommaren men sedan skrev hon i journalen att hon rekommenderade oss att försöka själva över sommaren och återkomma i höst :). Ringde och frågade en barnmorska där och hon sa att vi förmodligen ändå inte skulle hinna med första omgången innan de stänger för semestern. Vi har ju klarat oss hittills så några månader till gör ju knappt nån skillnad men ändå segt att ?snubbla på mållinjen?. men då får vi slappna av i sommar och sedan nya tag i höst!

    om ett par veckor ska jag i alla fall dit för att lära mig ta sprutorna osv. I alla fall ett steg i rätt riktning!

    Känns så overkligt att vi skulle hamna här. Har alltid tänkt att det är något som händer andra och inte en själv. men nu sitter vi här.

    fint att kunna följas åt med er andra, ingen av oss är ensamma i detta! 


    Stort lycka till till er 
  • Delisa
    Petraa skrev 2022-06-04 08:30:05 följande:

    Jag skrev i måndags att jag på BIm-2 fick ett minus och att det kändes kört. Dagen efter på BIM-1 så gjorde jag ett digitalt test som visade gravid. Vart väldigt glad men även orolig (i och med 3 missfall i bagaget).


    Lyckan vändes snabbt dagen efter när jag testade med en sticka och linjen var osynlig, man kunde endast se den om man tog en bild och ändrade fokus/filter.

    Har testat varje dag och det blev aldrig starkare, och idag i v.4+3 så tog jag både ett digital med vecko och vanlig sticka, och stickan visar fortfarande ett ?osynligt streck? och digitala visar 1-2 när det i själva verket borde vara 2-3 nu. I och med att jag klarade mig till v.22 sist så vet jag att strecken blir starkare varannan dag plus att det så här dags borde ha varit synliga streck på stickan. Ska sluta ta progresteron idag och vänta ut mensen, hoppas den kommer snabbt så man hinner med en till återföring innan semestern i juli.

    Så förkrossad men samtidigt så är man så härdad efter alla misslyckanden gång på gång så försöker tänka att jag ska hålla mig lugn när mensen kommer och inte börja gråta och bli deppig i flera dagar, det hjälper ju inte och jag är så less på att konstant vara ledsen, bitter och deppig. Bättre att bara förtränga saker och låtsas att de aldrig har hänt.


    Hej 
    om test visat positiv, Vf ska du sluta med progresteron? 


    jag gjorde hela proceduren utomlands och det verkar att dem gör så olika mot läkaren i Sverige. 


    tog test en dag innan bim som visade negativt men min läkare ville jag skulle fortsätta med min medicin, han vill heller inte att jag gör vanliga gravidtest utan efter 2 veckor efter insättning så ska man ta ett blodprov för att bekräfta  ev graviditet. 

    tar progesteronet via injektion en gång i veckan, detta ska jag ta ända till vecka 15 om det visar positivt, två progesteron plåster i veckan tom v. 10 plus progesteron via underlivet varje kväll tom v. 13 sen har jag lite andra tabletter som jag ska sluta med tidigare. 

    skulle fått min mens igår men den har ej kommit, vågar knappt testa för vill inte bli besviken och försöker lita på
    läkaren och ta ett blodprov efter två veckor för att ev bekräfta graviditet. 

    tog egentligen testet för jag läste att många här gjorde det men min läkare sa att kroppen behöver tid och ställa om sig, och även om vi satte in 5dagars embryo så behöver kroppen ca 3 veckor på sig för att visa ett plus på vanlig sticka. 


    vet ej om detta är rätt el fel men det är vad min läkare sagt till mig. 

  • Delisa
    Sivan9026 skrev 2022-06-04 18:03:34 följande:

    Tack snälla! Kommer dock gå på nålar till UL och har tyvärr med i baktanken att det kan bli ett missfallHjärta


    Stort grattis. försök att tänka bara positiv nu och att allt kommer att gå bra. Så glad för er skull ??
  • Delisa

    14 dagar sen jag satte in 2st 5-dagars. ingen mens fortfarand, skulle fått den 3:dje. Öm i brösten och känner mig svullen, håret börjat växa och slutat tappa( mitt hår mår alltid så bra när jag e gravid) kan känna att jag hade kunnat sagt gud va gravid jag känner mig. MEN testet visar negativt tyvärr, så kan det va hormonerna som ger mig alla symtom?
    fattar inget, sååååå jäkla besvikenGråter


    Detta är min första ivf, har två barn sen tidigare genom normal gravidite. 

  • Delisa
    Sivan9026 skrev 2022-06-07 18:31:47 följande:
    När har du datum för att testa dig? Till mig sa de 18 dagar efter insättningen. Satte in 17/5 och testade mig 3/6, skulle ha testat mig 4/6 men fick göra i fredags då de hade stängt under helgen Glad

    Håller tummarna att det fortfarande blir ett plus

    Ja, det står 18 dagar på mina papper oxå. Min läkare vill att jag ska göra blodtest för att bekräfta ev graviditet. 


    får hålla ut ett par dagar till med att göra nytt test, men det är så svårt. 
    tänker kanske att man satt in 2 är chansen är större att åtminstone en fäster?el? 

  • Delisa
    Stjärnis83 skrev 2022-06-08 16:16:31 följande:

    Jag är oxå ruvare på två stycken 3-dagars.
    av 9 ägg så blev bara ett befruktat ordentligt och två hade haft lite rörelse, dom bytte därmed tid för insättning från 5 dagar till 3.
    efter två dagar fanns det bara två kvar, ett fint och ett lite långsammare. Tredje dagen hade det långsamma kommit ifatt lite och nu ligger dom där inne och göttar sig och jag ber verkligen till alla högre makter som finns att det ska gå vägen denna gång. Wish me luck!

    Detta är våran 6:e ivf och jag vet inte hur länge till jag klarar?
    och varför inte fler blir befruktade eller ?överlever? trots icsi och att jag svarar bra på hormonbehandlinge?
    Är även extreeemt svullen och vätskefylld, ser gravid ut konstant redan nu och har större mage än min bästa vän som är i femte månaden?

    en positiv grej i det hela är att jag denna gång fick testa cyclogest istället för lutinus, och halleluja vilken skillnad. Jag aaaaavskyr lutinus och det har typ varit värsta delen av allt, känna sig konstant äcklig och att d rinner och geggar sig hela tiden, mycket mindre sånt med denna ???? 

    grattis till alla som börjat behandling, ruvar och även fått plus på stickan! (Även om det gör lite ont av avundsjuka) 


    Stort lycka till{#emotions_dlg.flower}
  • Delisa
    bethrest skrev 2022-06-08 16:51:28 följande:

    Citerarknappen verkar inte funka..

    Delisa: åh hoppas verkligen det är positivt <3 förstår att ovissheten är sjukt jobbig. Håller tummarna för er!!

    Stjärnis83: låter som en tuff resa. Hoppas detta är fröerna ni väntat på <3

    Jag har en fråga till er båda: hur kommer det sig att ni satt in 2 embryon? Fick ni välja det själva eller var det kliniken som rekommenderade det? Haft för mig att man aldrig gör det i Sverige, men skulle själv vilja göra det. 


    jag gjorde hela min procedur utomlands och där sa läkaren bara att han sätter in två och jag ifrågasatte inte så mycket men han hoppades att det bara en som fäster, enligt han så var det 60% chans att det blir tvillingar och det verkade han inte så glad åt men jag har alltid önskat mig tvillingar så jag hoppas att det blir så?.. men blir över lycklig även om bara en fäster. 
    tror heller inte att det är vanligt att man sätter två i Sverige utan bara vid enstaka fall. 


    blir inte detta av så kommer jag sätta in en bara nästa gång då jag läst att chanserna ökar ju fler gånger man gör. Har fyra kvar i frysen. 

  • Delisa

    Fick gjort ett blod test för att mäta hcg igår. Resultatet var under 3 så det va väldigt negativ. avbröt min behandling och inväntar mensen Gråter

    öven om detta är min första försök så måste jag säga att jag tycker detta är skitjobbigt 

    ni som gjort andra försöket med frusna embryon, vilken dag efter första mens dagen har ni gjort insättningen {#emotions_dlg.flower}

  • Delisa

    En fråga till er som fått negativ. hur många dagar efter ni slutat er behandling fick ni mensen. 

  • Delisa
    Petraa skrev 2022-06-10 14:13:40 följande:

    Jag fick mens 2 dagar efter att jag slutade med Cyclogest.


    Min klinik sa att man inte får göra en ny återföring förrän efter nästnästa mens, dvs jag måste vänta ytterligare en mens innan jag får göra FET efter att jag gjort ET - gäller denna regel överallt?

    Jag är otroligt besviken för kliniken har stängt i juli så det blir som bäst i augusti som man kan göra en FET. Känns inte alls okej att behöva vänta och hade hellre kört med en FET nu i juni innan de stänger. Mår jättedåligt både över mitt fjärde missfall och att behöva vänta flera månader innan ett nytt försök, känner mig verkligen på botten nu.

    Uppskattar om andra kan dela med sig av sina erfarenheter kring att göra en FET efter ET.


    Jaha, ringde min klinik och idag min läkare sa att om jag vill göra insättning nu vid denna mensen så va det ok. Han ville göra ett ultraljud bara innan o kolla så allt ser bra så va det inga konstigheter.  
    så vi får se om jag kan genomföra insättningen när jag kommer fram? 

    vad innebär FET och ET.  Då jag gör min utomlands så hänger jag inte me alla dessa förkortningar 

  • Delisa
    Petraa skrev 2022-06-12 21:03:24 följande:

    Gjorde du en frozen tranfer senast eller en färsk återföring? För enligt min klinik behöver man vänta två menscykler efter en färsk återföring men om man gjort en fryst (FET) så behöver man inte vänta. 

    Nån annan som känner igen detta eller är det bara min klinik som är dumma i huvudet?


    Blir så sur bara, jag närmar mig 37 års ålder och att behöva vänta två månader när man varit ofrivilligt barnlös i 3+ år är så jävla surt, jag har ingen tid att förlora. Vill helst kunna hinna få fler än ett barn i mitt liv, kliniken gör ju det inte helt enkelt att nå dit med den takt det går nu. Mitt AMH som låg rätt högt för tre år sen har redan sjunkit rätt ordentligt under dessa år :( mår så dåligt över allt detta. 

    Förstår inte hur man kan ha stängt på helger och somrar, om jag tvingas gå dit så får de åtminstone se till att kliniken har öppet. Min kropp tar ju inte direkt paus över helger eller sommaren.


    Hej Petra 

    ärligt talat vet jag inte om dem satte in dem frysta el färska. Jag gjorde ägg plock i två omgångar pga första gången så hade jag 6 ägg av 10 som blev befruktade så min läkare ville jag skulle göra ett till äggplock för att få fler befruktade ägg. då jag själv står för hela kostnaden så tar kliniken ett o samma pris för upp till 12 befruktade ägg för att skicka iväg dem för analys så dem är friska och så. Efter andra ägg plocket så fick jag bara 3 ägg så skickade iväg  9 och 6 stycken va väldigt friska och användbara. när jag gjorde insättningen så valde läkaren två av dem som va mest ?starka? som han satte in men jag vet inte om det va bland dem frysta el färska. 


    slutade med mina mediciner i fredags men ingen mens än, inväntar mensen bara så jag kan sätta igång med andra insättningen. 


    Jag själv är 39 så man känner den stressen pga åldern men tror det är viktigt att man är lugn och litar på att det blir bra. Jag själv försöker iallafall tänka så, att jag håller mig lugn och försöker att inte stressa även om det är väldigt påfrestande och man vill att det ska bara lyckas Och man vill se det där pluset på stickan. som sagt då jag bekostat allt detta själv så hoppas jag verkligen att man har turen att se ett plus i nästa insättning. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2022