• Sivan9026

    Vi som startar IVF 2022

    Hej, jag tänkte hoppa in jag med efter att ha läst alla inlägg. Idag är nog enda dagen jag inte känt mig ensam i detta genom att läsa allt ni skriver. Så skön känsla och bekräftelse på att man inte är ensam?

    Jag och min sambo har försökt i 4 år och har inga barn sedan tidigare. Påbörjade med Gonal-F 29/4 och hade ÄP i torsdags. 5 ägg varav 4 var befruktade i fredags. Så imorgon ska vi tillbaka till Uppsala, vi bor i Gävle, för en förhoppningsvis återföring????????

    Stort grattis till er som plusat och all kärlek till er alla som kämpar?

  • Sivan9026

    Kunde inte svara genom telefon med kugghjulet :p

    Mimzan:

    Akademiska vi med, så bra omhändertagande :D
    Imorgon är det en vecka sedan återföringen. Hoppas nu så innerligt när det är dags för testet! :D

    Jag hade endast 5 ägg varav 4 blev befruktade och mogna, så 3 är nedfrysta.

  • Sivan9026

    Tack :)

    Ja jag hade nog inte hoppats på så bra resultat helt ärligt. Men en fråga jag har fått datum för testdag men tycker den är lite långt fram än hur min cykel brukar vara. Däremot läste jag att Cyclogest? kan skjuta på mensen så det kanske är därför. Någon som varit med om liknade?

  • Sivan9026
    Cacan8 skrev 2022-05-26 12:29:04 följande:

    Jag är gravid!! 

    Satte in en femdagars blastocyst från frysen i förra veckan (helt smärtfritt ingrepp) och testade positivt sex dagar senare (3 tester mvh testnarkomanen). Jag har precis alla pms-symptom jag brukar ha (förutom ont i brösten) så hade gett upp hoppet tre dagar efter återföringen, men inser nu att det alla säger verkligen är sant; man kan inte lita på symtom så här tidigt för fem öre. Dessutom tar jag ju Cyglogest vilket antagligen påverkar mig på något sätt.

    Så jävla glad!!!! Men såklart tänker jag att Ovitrelle-sprutan sitter i och ger utslag eller att blaston aldrig kommer överleva men de tankarna ska jag mota i grind nu. Dags att tänka positivt och våga vara glad.

    Btw: Pratade med läkaren på min klinik om min oro för missfall och hon skrev ut Trombyl till mig som jag tagit sen återföringen. Minns inte vem i denna tråd jag diskuterade detta med, men läkaren var inte alls svårövertalad utan tyckte det var en bra idé.

    Stort lycka till önskar jag alla andra ruvare och er som väntar på att få börja ruva! Och oss som fått glada besked såklart :) 


    Men åh stort grattis!! Jag gjorde min återföring förra veckan men ska inte testa mig förns om en vecka :/ Men du gav mig hopp nu! Stort lycka till <3
  • Sivan9026

    Cacan8:

    Jag vet inte om jag vågar provtesta :p
    Jag ska inte testa mig förns 4/6 på min mammas födelsedag dessutom. Vi har varit ganska öppna med hela resan hittills men jag och min sambo har bestämt oss för att inte berätta för familjen förns första UL om jag nu plussar nästa lördag.

    Har liksom varit för mycket för mig psykiskt. Negativa tester i över 4 år, tyvärr så "reagerar" jag knappt längre. Men kan däremot bli hysteriskt ledsen senare... Så nu när det faktiskt är på riktigt att ett embryo finns i mig så känns det så mer verkligt, hoppas ni förstår hur jag menar :P Så jag väntar nog till nästa helg <3

  • Sivan9026
    Petraa skrev 2022-05-30 17:07:55 följande:

    Negativt test imorse, om det inte är positivt imorgon på BIM-1 så är det kört. Känns redan kört nu för jag har inte det minsta ömma bröst, vilket jag har haft dagarna runt tidigare plus. Så trist att man var naiv nog att tro att första försöket skulle lyckas. Dock tacksam att det finns kvar i frysen för försök nr 2.


    Känner mig utmattad när jag tänker på hur detta aldrig tar slut, vill bara leva mitt liv som vanligt och äta, dricka och vara som jag vill. Har begränsat mitt liv i 3 år nu och är så trött på ALLT, speciellt nu runt sommaren när vi har flera jobbevent där man ständigt behöver hitta på nån dum ursäkt för varför man inte dricker då jag inte vill att folk ska tro att jag är gravid. Ursäkta negativiteten men är så himla less så jag ibland bara känner hur skönt det vore att inte behöva vakna upp.


    Jag håller tummarna för dig <3 Jag förstår din frustration även fast jag inte testat mig ännu...
    Igår var en otroligt jobbig känslomässig dag. Kunde inte gå in på Instagram överhuvudtaget för alla skrev om morsdag. Kände mig så ensam och grät nästan hela dagen, mådde riktigt piss. Alla mina vänner skrev om #girlpower och lyckan att få vara mamma. Självklart unnar jag dom de missförstå mig rätt men är så less på attvara den enda utan barn, att ingen har förståelse för hur stor längtan är. Jag tror det är bra att skriva negativa saker ibland för att kunna vända sitt humör. Och vem säger att man måste vara glad oxh må bra jämt <3

    Kärlek och styrka till oss!
  • Sivan9026
    Petraa skrev 2022-05-30 22:52:52 följande:

    Tack för svaret fina du! Jag tänkte på det igår, hur alla ofrivilligt barnlösa sitter hemma och har en riktig skitdag. Själv har jag mer eller mindre lagt ner instagram helt sen i vintras, mår ärligt talat mycket bättre sen jag slutade kolla på vänners bilder då de till 90% lägger upp bilder på sina barn och jag liksom dig också är enda utan barn. Orkar inte alls med sånt längre för det får mig bara att må dåligt. För mig var gårdagen inte så farlig för jag ?såg inte morsdag? utan höll mig sysselsatt som en vanlig söndag. Däremot mår jag piss idag istället, har gråten i halsen hela tiden och känner att jag bara vill ligga och sova bort resten av året. Vet inte hur jag ska orka jobba resten av veckan, mensen lär väl dyka upp i dagarna tillsammans med pms och allt vad det brukar innebära. Extra sorgligt denna gång då man ändå hade en blastocyst i sig.


    Till alla som läser det här: rekommenderar varmt att testa att inte gå in på social media en period, absolut man kanske missar att hålla sig uppdaterad kring vänners liv men jag väljer hellre min sinnesstämning före att veta hur andra lever sina liv. Testa några veckor och se om ni mår bättre, har hjälpt mig iallafall.


    Ja jag försöker emellanåt att undvika Instagram, jag är själv inte så aktiv så egentligen har jag inget där att göra helt ärligt. 

    Jag håller ändå tummarna för dig <3 och finns här oavsett.
  • Sivan9026
    paperlanterns skrev 2022-05-31 13:05:42 följande:

    Hej alla, hittade den här tråden och vill joina! Är 33 år, bor i Stockholm och jag och min man har försökt få barn i 1,5 år. utredningen visade att allt såg bra ut för båda men att vi bara inte lyckats. vi har fått vår remiss godkänd och jag började med menopur och gonal-f i torsdags och med fyremadel igårkväll och imorgon är första UL. håller tummarna för alla här, känns skönt att kunna dela med sig av det man går igenom och inte vara ensam om det <3


    Åh vad spännande med UL imorgon. Håller tummarna att allt går vägen. Det är lika för mig och min kille som för er, jag är inne på ruvdag 14 ska testa mig i helgen :D
  • Sivan9026
    Petraa skrev 2022-06-04 13:54:38 följande:
    Hur har det gått för dig? Har du testar än? Låter väldigt lovande om du inte fått din mens innan RD14.
    JAG ÄR GRAVID!

    Jag ringde Akademisk igår och frågade hur jag skulle göra och jag testade mig igår. Det visade två starka streck och 3+ på den digitala. Helt sjukt, jag förstår verkligen inte att det är sant!! Efter nästan 5 års försök så är jag gravid!? Ska ringa och meddela Gävle på onsdag och hoppas på UL innan midsommar :D
Svar på tråden Vi som startar IVF 2022