Inlägg från: Anonym (O) |Visa alla inlägg
  • Anonym (O)

    13-årig dotter röker

    Berätta vad ful hon kommer bli av rökning. Åldra huden i förtid osv.

  • Anonym (O)

    Och att andra människor tycker det luktar illa ifrån rökare kan du också säga

  • Anonym (O)
    Anonym (K) skrev 2022-03-19 11:59:08 följande:

    Spelar ingen roll att hon nekar, om du vet 100 % så ska du agera därefter också. För det första tala om hur det skadar förtroendet för henne när hon både går bakom ryggen på dig och sedan ljuger dig rakt i ansiktet. För det andra blir så klart följden att alla förmåner som innebär förtroende är indragna på obestämd framtid, tills hon mognat med åldern. För det tredje skulle jag också dra in månadspengen och om hon behöver något köpa det åt henne istället, upp till samma summa (eller lägre om du vill straffa henne på så sätt också). Hon är inte betrodd med pengar att köpa cigaretter för.

    Det hon måste fatta är att ett brutet förtroende inte återbyggs på några veckor, kanske inte ens månader. Och så klart prata om skador och risker med rökning. Visa de där svarta lungorna som rökare får efter en tid. Hur kroppen försämras på alla möjliga sätt. Att livet förkortas mm. Och naturligtvis att du är rädd om henne.


    månader är dock en väldigt lång tid för en 13-åring
  • Anonym (O)

    Omöjligt svåra straff leder inte till något konstruktivt. Du måste ställa krav som 13-åringen klarar av och ser en ände på för att det ska ge något.


     


    Anonym (K) skrev 2022-03-19 13:40:07 följande:
    Det är exakt det som är meningen!
  • Anonym (O)
    Anonym (K) skrev 2022-03-19 17:52:46 följande:
    Det tar tid att bygga upp ett förtroende!
    Och då ger man, om man inte är tillräckligt gammal, upp.  Du måste ställa krav och mål som en 13-åring klarar av och kan överskåda.
  • Anonym (O)
    Anonym (K) skrev 2022-03-19 18:10:20 följande:
    Det är inte någon självklarhet att en 13-åring ska ha särskilt många förmåner alls, som t ex månadspeng. Visar man att man inte är pålitlig så får man stå för följderna. Du kan tjata om ungens ålder bäst du vill, det ändrar ingenting.
    Jag säger inte att barnet inte ska få indragna förmåner, det jag pratar om är hur länge, det behöver ju vara rimliga följder i proportion till barnets ålder om det ska ge något konstruktivt. Dröjer belöningen för länge så har det ju ingen effekt att bättra sig, i 13-åringens perspektiv.
Svar på tråden 13-årig dotter röker