Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning!

    Vilken knäpp vecka det blev. Som ni vet kände jag mig supermotiverad de fyra första dagarna efter förra vägningen eftersom jag var mindre än ett kilo ifrån 59. Jag åt för lite och var hungrig så gott som hela dessa dagar och gick inte ner ett gram. Så jag ställde undan vågen. Och blev totalt omotiverad! Igår och idag åt jag extremt åt andra hållet istället, moffat i mig godsaker.

    Jag vägde mig nu på kvällen och jag tycks inte ha gått upp men troligtvis inte gått ner så mycket heller. Möjligtvis något hundra gram. Känner mig lättad. Hädanefter håller jag mig till min hyfsat hälsosamma livsstil som just nu fungerar bra för viktminskning.

  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-06-10 20:26:18 följande:

    Här blev det 64,6 kg på invägningen. Inser att det kommer vara tufft att inte gå upp i vikt under sommaren. Tänker att målet får vara att väga sig varje fredag för att inte vikten ska skena iväg och att gå  10000steg. Mer än så kommer jag ändå inte lyckas med.


    Vad roligt! Bra jobbat! Nu är du väl tillbaka där du låg som lägst? Jättebra att vara realistisk! Måste nog också sänka kraven under sommaren om vi ska flänga runt på alla festligheter vi har inplanerade. Då kanske jag får vara ok med att stå stilla i vikt och förhoppningsvis eventuellt gå ner också. Ibland kan det räcka att sänka kraven och sluta kämpa så mycket så rinner vikten av något kilo ;)
  • September1518
    Anonym ((nytt försök igen)) skrev 2022-06-10 21:14:25 följande:

    Hej!


    Längesedan jag var inne i tråden. Stress och tidsbrist har precis som tidigare varit det som gjort att jag får svårt att hålla vikten. Men nu är det sommar, och jag tänkte försöka ta nya tag igen. Känns lite motigt, och jag har svårt att tro att det ska gå, så jag börjar med att jag imorgon inte ska småäta något mellan måltiderna och att jag ska röra på mig minst en timme.

    Kul att se att det verkar ha gått så bra för så många av er!


    Välkommen tillbaka! :D Tyvärr är det mesta med viktnedgång pannben och jäkligt svårt! Tror du gör helt rätt i att ta små steg i taget. Det kanske räcker med det målet under hela sommaren? Att äta regelbundet och tillräckligt för att inte småäta. Att röra sig en timme är superbra! Men om du skulle vilja förlänga till hela sommaren är det ganska mycket om målet ska vara varje dag. Men kanske en kvart om dagen, en halvtimme varannan dag eller en timme ett par dagar i veckan hela sommaren? Något som känns hållbart i längden och ger dig en långsam men garanterad nedgång! :)
  • September1518

    Jag jämförde mina siffror från idag med de från 4 månader tillbaka, alltså ca en månad efter förlossningen. Skillnaden är minus 7,3kg, 9cm i midjan, 9cm på magen och 5cm på rumpan. Känns väldigt motiverande att se!

  • September1518
    Anonym ((nytt försök igen)) skrev 2022-06-11 06:13:40 följande:
    Tack! Kloka råd! Jag tycker mycket om att röra på mig, och har barn som också gör det, så nu när det kommer vara lie lugnare under ett par månader är det inte ett jättesvårt att få ¨till nästan varje dag, tror jag. Småätandet är mycket svårare, och där börjar jag med idag. Har så lätt att ge upp när jag tänker att jag ska göra något som jag sedan inte klarar.
    September1518 skrev 2022-06-10 22:47:53 följande:

    Jag jämförde mina siffror från idag med de från 4 månader tillbaka, alltså ca en månad efter förlossningen. Skillnaden är minus 7,3kg, 9cm i midjan, 9cm på magen och 5cm på rumpan. Känns väldigt motiverande att se!


    Superbra jobbat!

    Härligt då är det bara att köra på och röra på dig mycket! Hur har dagen gått? Det är lätt att tänka att man har misslyckats när det inte går som tänkt och man kommer av sig ett tag. Enda gången man egentligen har misslyckats är när man har gett upp för då har man ingen chans att nå målet. Så oavsett hur många gånger du kommer av dig eller väljer att ändå småäta något får du inte ge upp! Varje dag är en ny dag som räknas och varje liten bit är en ny bit som räknas.

    Så även om du skulle ta en liten ostskiva och stoppa i dig efter lunchen eller småäter lite medan du lagar mat så är det inte en ursäkt att fortsätta. Du kan INTE lika gärna fortsätta dagen eller veckan igenom eftersom du ändå har misslyckats för det har du inte!!! Nästa måltid får du ta en aningen större portion eller fördela den annorlunda med mer protein eller fett så du står dig längre och kanske undviker suget och småätande 
  • September1518
    Anonym ((nytt försök igen)) skrev 2022-06-12 08:58:31 följande:
    Tack så mycket för råd och pepp! Gick två långa promenader. Den biten är inget problem så länge jag inte är sjuk och tiden finns. Däremot stoppade jag i mig lite extra både när jag lagade mat och när jag plockade undan efter maten. Smååt inte däremellan, så jag försöker tänka att det ändå var ett pyttesteg framåt. Och idag är målet att bara äta när jag sitter ner vid bordet med familjen vid måltider.

    Hr har du det? Är du föräldraledig?
    Jättebra framsteg! Håller helt med att i samband med matlagning eller måltid är verkligen mer okej än på måfå under dagen. Grymt med promenaderna! Skönt att du ändå har lätt för det! :D Hoppas du lyckas hålla dig idag, ser fram emot att höra om din lyckade dag ikväll ;)

    Japp, föräldraledig! Fram till sommaren började har det varit super med träningen pga det. Men nu när vädret blir finare har vi mycket mer planer och jag tränar mindre än på flera år. Har nu bestämt mig för att sätta igång igen så denna vecka blev det två pass men jag vill gärna träna minimum 3. Nästa vecka blir det målet. Promenader ska vi inte ens tala om, det var länge sen! Får sätta igång med det också så jag kan hjälpa vikten och formen lite på traven genom alla godsaker.
  • September1518
    Anonym ((nytt försök igen)) skrev 2022-06-13 07:09:35 följande:
    Nästan inget småätande alls. Åt mycket vid måltiderna, men det får jag göra något åt längre fram. Ca en timmes promenad. Mål för dagen (utöver att röra på mig) återigen att inte äta mellan  måltiderna.

    Man måste ju få njuta av föräldraledigheten också, men bra med tre pass nästa vecka, förstås. Du kanske inte gillar promenader? För mig blev det betydligt mer "vardagsmotion" när jag var föräldraledig än annars, alltså att jag rörde mig hemma till skillnad från mycket stillasittande på jobbet. Du kanske också rör på dig mer också?
    Bra jobbat!! Ja det får du ta tag i efter du tagit dig genom det här.

    Jo jag älskar promenader men vädret har varit helt oberäkneligt nu ett tag så då kom jag av mig rejält. Och med två små barn som sover omaka tider. Inte det lättaste att få till. Det blir mer lek och spring nu men jobbar på ett jobb där jag står och går hela dagarna plus att jag alltid tog en halvtimmes promenad på lunchrasten så blir mindre rörelse skulle jag tro.
  • September1518
    Anonym (Omvänt viktmål) skrev 2022-06-13 07:32:10 följande:

    Har som mål att försöka gå upp till 40kg från 35 idag, 145cm lång 28år. Fast utan att bli tjock. Skulle vilja gå upp dessa 5kg fast hälften som muskler. Så jag följer tråden för inspo, även om målet är att gå upp.


    Vore väl grymt om du kunde bygga 5kg muskler! Då gäller det att äta smart och träna progressiv styrketräning. Vad är din plan? Har du någon tidsram när du vill nå målet? :)
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-06-13 11:57:02 följande:
    Jag är kvinna, I can multitask! Jag kan älta gammalt och vara smartare av erfarenheten samtidig  // Tungan ute
    September1518 skrev 2022-06-08 19:27:38 följande:

    Oj oj oj hörni! Idag har jag moffat i mig varenda godsak jag har kommit över haha. Nu är det upp till bevis då med vikten på fredag om den håller sig eller vad som händer. Beror såklart på hur jag sköter morgondagen också men med tanke på mina planer imorgon blir det säkerligen en hel del moffande då också hehe oops. Snacka om att motivationen för veckan försvann efter att ha stått still när jag slitit så hårt i 4 dagar!


    Vad bra! om du har moffat blir du oroliug och när du är orolig blir resultatet bra, det vet vi ju.Där ser du Skrattande
    Anonym (Fia) skrev 2022-06-10 20:26:18 följande:

    Här blev det 64,6 kg på invägningen. Inser att det kommer vara tufft att inte gå upp i vikt under sommaren. Tänker att målet får vara att väga sig varje fredag för att inte vikten ska skena iväg och att gå  10000steg. Mer än så kommer jag ändå inte lyckas med.







    Haha awesome! Jag är likadan, behöver älta haha! Nja blev väl inte jättebra med tanke på att 4 dagar spenderades hungrig och väldigt snål med matintag. Tycker inte det var rättvist att ett par dagars moffande slog ut de dagarna helt haha. Tror min viktnedgång börjar sakta in lite nu. Vilket gör mig lite stressad eftersom jag inte alls känner mig nöjd. Men vi får se hur det går nu under sommaren först och främst. Pannben pannben pannben. Så svårt att hålla mig från allting gott!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!