Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning!

    Anonym (neråt!) skrev 2022-05-13 07:12:49 följande:
    Ja ... suck ... det vore så mycket enklare om det inte vore så svårt ... Obestämd Skrattande
    Blir det vägning för dig imorgon? Hur har veckan gått? :)
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-05-16 20:26:19 följande:
    Veckan har gått okej - inte superbra, men inte superdålig heller. Jag tror jag kommer att väga mig lite mer sällan nu, tills jag har verkligen hittat tillbaka till en bra rutin. Annars blir det bara frustration. Så jag väntar 1-2 veckor till.
    Bättre än dåligt, bra jobbat! Det tycker jag låter smart. Se till att alla veckor nu åtminstone blir okej så sätter vikten säkert fart neråt igen.
  • September1518

    Jag känner att jag har en riktigt dålig matvecka sen i fredags. Firanden och grillningar och rester av allt gott. Vet inte om jag kommer våga väga mig på fredag faktiskt. Tre bra veckor i rad så denna var redan lite förutbestämt att bli dålig men nu känns det riktigt dåligt.

  • September1518

    61,6kg -0,2 sen förra veckan, midjan står kvar på 74cm. Där den har stått still i 5 veckor nu, innan dess krympte den lite i princip varje vecka. Magen fortsätter dock krympa i en långsam takt.

    Jag är förvånad och väldigt glad över att det blev ett litet minus denna vecka! Jag var helt övertygad om att det skulle bli ett litet plus eftersom jag känt att jag ätit väldans dåligt hela veckan. Detta gör mig grymt mycket mer taggad att äta bättre kommande vecka!

  • September1518
    Anonym (Alle) skrev 2022-05-20 09:37:22 följande:

    Så grym du är! Det går ju verkligen neråt hela tiden för dig!
    Själv lyckades jag inte väga mig imorse på grund av extra kaosiga barn. Ska bort över helgen så det får bli vägning på måndag. 


    Veckan har väl gått helt okej matmässigt. Tyvärr inte kunnat träna som jag vill då jag har lite ont i höften, men hoppas vara på banan igen nästa vecka!


    Ja tack! Det gör verkligen det. Bara väntar på ett plus eller att hamna på någon hemsk platå. Men än så länge går det neråt. Tror att amningen hjälper mycket, plus att jag aldrig överäter. Även de dåliga dagarna, när jag äter godis och onyttig mat, äter jag mig sällan proppmätt utan stoppar i tid.


    Trevligt att åka bort! Men ska du inte avvakta med vägningen lite till då om det blir lite extra gott i helgen? :)

  • September1518
    Anonym (Anonym alkoholista) skrev 2022-05-20 09:48:52 följande:

    Väger typ 68 kg hatar detta .. är 165 cm .. trodde barnet som gjorde detta 
    går ALDRIG ner i vikt förstår inte ! 


    vill väga 55.. :/ tånkte rivstarta med nutrilett 


    Jag förstår precis! När kom ditt barn?

    Jag har testat nutrilett. Första veckan gick jag ner 3kg, all vätska antar jag. Efter det gick jag ner 1kg i veckan i 2 veckor, sen tog det tvärstopp! Undrar om jag inte drack ren pulverdiet just i 3 veckor och sen trappade jag långsamt upp med smoothies och bars och sen mat. Direkt när jag trappade upp långsamt, helt enligt plan gick jag upp 1kg igen. Efter det stod jag still i 10 veckor sen jag gick ner sista 2kg genom rent pulver igen. Det kan absolut vara värt att prova pulver för att boosta motivationen men bli inte förvånad om du inte går ner så mycket som du drömmer om eller om du går upp något kilo igen när du trappar upp maten. För min del kändes det väl inte direkt värt det, jag drömde så mycket om mat och slutligen efter en operation var jag helt stillasittande och åt massa gott och vikten var tillbaka och min svält var förgäves.

    Har du någon koll på periodisk fasta? Det verkar annars vara ett superknep som funkar för många! Antingen 5:2,  ät hyfsat hälsosamt 5 dagar, fasta två dagar i veckan. Eller 8:16, där du har ett ätmönster på 8 timmar och fastar resten av dygnet.

    Just nu äter jag helt vanlig mat, jag äter mig aldrig proppmätt, jag tar en liten portion, dricker mycket vatten och nöjer mig sen. Jag tillåter mig själv knappt något småätande även om det någon gång slinker ner något litet. På så sätt håller jag mig till de regelbundna måltider jag ska och överäter aldrig. Det plus amningen antar jag gör att det rullar på bra neråt. Men det viktigaste är ändå att hålla portionerna små och inte överäta! Man behöver inte bli proppmätt och jag ser det som lyckat om jag hinner bli riktigt hungrig innan nästa måltid.
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-05-20 11:31:11 följande:
    Så underbart! Snart är du under 60kg och i målet. Heja på dig!
    Visst är det fantastiskt! Ja drömmen att komma under 60kg, målvikten är 58, men det är inte långt kvar. Gissar dock på att målvikten eventuellt kommer att sänkas lite för det känns inte som att jag kommer känna mig nöjd om 3kg. Men det återstår att se! Om viktnedgången ligger mellan mitt satta mnimimål på 0,3 och den takten jag går ner nu i snitt ca 0,5kg så kommer jag nå under 60 om 4-6 veckor! :D Mitt i sommaren! Åh vilken dröm det vore att lyckas.
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2022-05-22 07:40:14 följande:

    Efter flera skov av övertid och omtag har jag nu lyckats träna 4 ggr på en vecka och är nu på 65.1 kg. 

    Det går åt rätt håll, om än långsamt.


    Jag tror faktiskt inte att du har skrivit ut din vikt i den här tråden tidigare. Men det låter på dig som en nedgång så bra jobbat! :D Så länge det rör sig neråt med tiden. Hur lång var du och vad är din målvikt? :)
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2022-05-22 12:10:50 följande:
    165 cm lång är jag. Lite kluven till mitt mål nu.

    Jag har egentligen varit nöjd med 63.5 kg de senaste 10 åren, men då jag nu fick en omgång matallergier som kapade vikten till 59 kilo så insåg jag att det faktiskt går att komma lite lägre. Innan kändes det i princip omöjligt och jag hade accepterat att min vikt pendlar mellan 63-66 kg.

    Men saken är väl den att jag blir "för nöjd" vid 63.5 kilo och då börjar unna mig saker igen.
    Kanske är svårt att nå den vikten nu då eftersom du vid matallergin säkert fick utesluta mycket mer än vad som egentligen är hälsosamt. Men kämpa på och försöka är värt det! Hur lång tid brukar det ta att nå till 63,5? Tänker om du väljer att inte väga dig förrän du kämpat på med bra kost och träning dubbla den tiden så kanske du är i mål utan att veta om det.

    När är det dags för loppet?
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!