• Anonym (Kjelle11)

    Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt

    fof.se/artikel/2018/8/farre-man-blir-pappor/

    fof.se/artikel/2018/8/farre-man-blir-pappor/

    Forskning visar att antalet ofrivilligt barnlösa män över 45 ökat lavinartat de senaste 40 åren. Allt eftersom kvinnor blir mer framgångsrika ratar de män som inte är det. Faktum är att det är oerhört ovanligt att en framgångsrik kvinna är tsm med en man som inte är det. Hur många kvinnliga marknadschefer, jurister eller läkare är tillsammans med manliga fritidspedagoger eller uskor? Motsatt förhållande är otroligt vanligt.

    En liten klick män kan förlusta sig på massor av kvinnor medan en stor klick blir utanför.

    Hur ska jämställdhet någonsin kunna uppstå så länge kvinnor så uppenbart enkom väljer män efter plånbok som är betydligt större än deras egen?

    Så länge en man är rik och mäktig finns kvinnor i överflöd. Hur vidrig mannen än må vara. Putin och Trump har vackra kvinnor trånande efter sig konstant. Vad skickar detta för signaler till unga män? Att kvinnor accepterar vadsomhelst av män så länge plånboken är stor?
  • Svar på tråden Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt
  • Embla twopointoh
    Anonym (man) skrev 2022-04-11 16:54:38 följande:
    Klart de inte är attraherade av dem rent fysiskt. Däremot så är personlighet och lojalitet viktigt. Jag kommer inte dumpa min fru när hon är 80 för att hon då inte lär vara  fysiskt het längre.
    Här dömer du hela manligheten efter dina egna preferenser. Inte alla män föredrar långbenta bambis med silikonbröst, inte ens rent fysiskt.

    Ditt förakt för kvinnor, i alla fall de som du tycker är "korta, tjocka och tråkiga" är uppenbart. Tänker du så om din fru också?
  • nihka
    Embla twopointoh skrev 2022-04-11 22:40:55 följande:
    Den svenska skolan stadigt blivit sämre under årtionden. Det har att göra med de ideologier som genomsyrar skolan, såsom att elever ska ansvar för sitt eget lärande, att katederundervisning är ett fult ord, att skolan ska vara inkluderande och annat verklighetsfrånvänt nonsens. Till detta läggs nedskärningarna i skolan, och vi får en skola där alla elever ska vara stöpta i samma mall och de som inte passar in, vilket ofta är just pojkarna, får problem. Det har alltså ingenting med pojkarnas intelligens att göra, utan att skolan brister i att ha en undervisning och miljö som passar hälften av eleverna.
    Den typen av undervisning passar självgående, mogna och disciplinerade elever som dessutom har ett bra stöd hemifrån.

    Och där ligger fler pojkar i lä än flickor.
  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-04-11 15:23:17 följande:
    Du frågade om lönen för "vanliga" knegare skulle påverkas, och jag har resonerat kring det bland annat. Jag är inte analytiker på området eller har en spåkula, liksom.
    Ja och du börjar prata om varför det inte kommer hända men nu frågade jag om hur det skulle bli i samhället om de flesta män skulle lyckas genomföra rådet att bli högutbildade. Kan du inte svaret så behövde du inte citera mig, och sedan börja raljera om spåkula och vara otrevlig
  • Anonym (M2)
    Tom Araya skrev 2022-04-11 16:30:49 följande:
    Knappast ombytta löner (högutbildade skulle fortfarande tjäna mer), men skillnaden i lön mellan yrken för högutbildade och yrken för lågutbildade skulle minska, men framförallt skulle högutbildade få svårare att få jobb (tillgången på arbetskraft blir högre än efterfrågan), samtidigt som marknaden skulle få brist på lågutbildad arbetskraft och arbetskraft med utbildning för praktiska yrken. 
    Så då funkar det ju inte att råda män till detta för om alla dessa män skulle följa rådet och lyckas så får de kanske ändå inga jobb och med det intresserade kvinnor, av orsaken att kvinnor vill ha framgångsrika män.
  • Tom Araya
    Anonym (M2) skrev 2022-04-12 00:13:17 följande:
    Så då funkar det ju inte att råda män till detta för om alla dessa män skulle följa rådet och lyckas så får de kanske ändå inga jobb och med det intresserade kvinnor, av orsaken att kvinnor vill ha framgångsrika män.
    Exakt!

    Det är ganska likvärdigt med att uppmana folk till att utbilda sig mer för att få bättre betalt.
  • Anonym (Kjelle11)

    Män hade inte valt de kvinnor de valt om de kunde fått betydligt snyggare kvinnor. Kvinnor hade inte valt de män de valt om de kunde fått betydligt rikare män. 

    Generellt alltså. Inget konstigt i det. En kvinna som kan "få" vem hon vill kommer dock i sitt liv ha otroligt många färre partners än män som kan det. Både tillfälliga och långvariga förbindelser.


    Embla twopointoh skrev 2022-04-11 22:48:41 följande:
    Här dömer du hela manligheten efter dina egna preferenser. Inte alla män föredrar långbenta bambis med silikonbröst, inte ens rent fysiskt.

    Ditt förakt för kvinnor, i alla fall de som du tycker är "korta, tjocka och tråkiga" är uppenbart. Tänker du så 
  • Anonym (Kjelle11)
    Embla twopointoh skrev 2022-04-11 08:02:22 följande:
    Så du menar att alla de män som är tillsammans med "korta, tjocka och tråkiga" kvinnor egentligen inte är attraherade av dem och om de fick möjligheten skulle de istället bli tillsammans med en "lång, smal och spännande" kvinna? Rätt nedlåtande mot män, anser jag.
    Ja det är väl självklart? Hur ofta ser du en kvinna vacker som ett bombnedslag tillsammans med en kille som är arbetslös och fattig? Samma sak där.
  • Anonym (Kjelle11)
    nihka skrev 2022-04-10 22:35:18 följande:
    Nej, nej, nej inte JAG utan du och dina polare som du börjar få svårt att hålla isär när du käbblar ger den bilden av kvinnor som golddiggers.

    Här har vi ytterligare ett intressant stycke från artikeln som du har varit koleriskt ointresserad av diskutera, uppenbarligen är den en svart sopsäck för dig, men vi kan nu ha en låååång och uttömmande diskussion om hur fler unga män behöver kamma till sig:

    "Vad ska då en ung man tänka på för att inte bli ratad? Marianne Sundström är tydlig:


    ? Skaffa en bra utbildning och ett bra jobb, säger hon. Undvik kriminalitet och för mycket alkohol. Du behöver nog inte vara så snygg, men du bör vara presentabel, för att använda ett gammeldags uttryck."

    Rent överjävliga krav vi kvinnor har på män, tycker du inte?


    Är det jobbigt för dig att acceptera att kvinnor primära drivkraft hos män är pengar? Jag har inga problem med att acceptera att män drivs extremt av kvinnors utseende. Varför tar du det uppenbarligen så personligt? DU är ju inte "alla kvinnor"

    Du kanske är intelligent nog att inse att det är en paradox att tjata om jämställdhet samtidigt som man tycker att mannen alltid ska ta notan.
  • Anonym (beror på)

    Det beror på vad man strävar efter... jämställdhet eller jämlikhet.

    Jag tror att vissa feministiska ideologier blandar ihop dessa och strävar efter jämlikhet vilket är ett hål i huvudet resonemang eftersom män och kvinnor inte är lika och kommer aldrig bli det. Jämställdhet däremot, som tex lika lön för samma jobb är fullt möjligt.

    Vad gäller förhållande och attraktion så är det ingen nyhet att instinkter och värderingar ibland krockar. Vad man attraheras av behöver inte alltid stämma med filosofiska värdegrunder och vem man väljer att ligga med eller ha en relation med stämmer inte alltid med vad man säger.

  • Anonym (beror på)
    Anonym (M2) skrev 2022-04-12 00:13:17 följande:
    Så då funkar det ju inte att råda män till detta för om alla dessa män skulle följa rådet och lyckas så får de kanske ändå inga jobb och med det intresserade kvinnor, av orsaken att kvinnor vill ha framgångsrika män.
    Fast så funkar det ju i naturen oxå, det är inte alla som lyckas få napp. Bara de mest framgångsrika parar sig, resten blir utan.
Svar på tråden Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt