Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?

    Hur är det med övrig närhet.
    Det kan vara så att så att hon är "mätt" på fysisk kontakt. Så hon har ingen energi över att vara intim med dig. 
    Jag skulle föreslå att ni tar er tid att vara kravlöst fysiska med varandra. Att endast ligga och kramas, eller sitter nära varandra och hon känner att hon kan slappna av i denna fysiska kontakt, utan att det blir mer. 
    Har ni möjligheten att resa iväg tillsammans utan barn och att du är tydlig med att det inte förväntas sex.
    Jag tror att det kan vara så enkelt att det är för höga krav på att hon ska vara fysisk. 

  • sextiotalist
    Anonym (Uppgiven man) skrev 2022-04-11 12:47:23 följande:

    Jag kan försäkra dig om att det inte var någon rättegång, jag använder inte alltid rätt nyans av ord när jag skriver. Ddet jag menar var att hon sagt det som svar på en enkel fråga och ibland nämnt det självmant när ämnet dykt upp. 

    I så fall är jag onormal, för jag har sexlust.
    Tack för din input.


    Fast det kan absolut skilja sig mellan män och kvinnor, eftersom sexlusten delvis är hormonstyrd (delvis alltså). Kvinnors sexlust brukar variera med hormoncykeln, men har inte samma typ av svängningar av sina hormoner.
    Apropå hormoner. Äter hon p-piller eller använder sig av annat hormonellt p-medel, det kan absolut minska lusten för många kvinnor
  • sextiotalist
    Anonym (L) skrev 2022-04-11 14:17:15 följande:

    Jag tror tyvärr inte att hon är attraherad av dig längre. Om man är attraherad av sin partner brukar man vilja ha sex, så länge det inte ligger någon annan faktor bakom det hela som till exempel psykisk ohälsa. Det spelar ingen roll att hon säger att hon är attraherad av dig. Det du ska gå efter är hennes handlingar. Hon kanske ser dig mer som en bästa vän. Vad gör hon själv för att försöka finna lusten? Försöker hon ens göra något? Du kanske får ta och säga att detta inte funkar för dig och att du gärna vill att ni ska jobba på att finna hennes lust. Du kan ju inte vänta hur länge som helst. 

    Det är naturligtvis inte hållbart i längden att ha det som ni har det. Du är ung och i din ålder vill man oftast inte ge upp sexlivet. Det hade varit annat om ni var typ 70. Du kan hitta en ny partner som du är mer kompatibel med. Du får nog välja här. Fortsätta ha det på detta sätt eller göra slut och hitta någon annan. Jag hade definitivt inte velat leva så här men valet är ditt.


    Så fel du har. Jag har låg sexlust, men är den enda som jag vill ha sex med är min sambo. Så ts sambo kan absolut älska ts och även se honom som attraktiv, även om hon har låg sexlust. 
  • sextiotalist
    Mimosa86 skrev 2022-04-11 14:57:10 följande:

    Livet är fullt av måsten och tiden räcker sällan till när man jobbar, har barn och hus. Och så ska man hinna med varandra på det. Det är lätt att man blir mekanisk och praktisk i sin vardag. För att få dagen att funka.

    För oss (jag och maken) så är vardagsromantiken A och O. Att vi kramar om varandra i förbifarten, spontana pussar, sover i hans famn, har öronmärkta kvällar för vin och något gott (onsdagar och lördagar) när barnen somnat. Vi har börjat duscha tillsammans och bastun är magisk att sitta nakna i och prata ostört. Känslan av närhet och intimitet även när vi inte har sex.

    Sen behöver man våga prata med varandra också om vad man saknar och vad man blir frustrerad av. Jag och maken hade en urladdning för ett tag sen där han var sur för att vi inte låg och jag var sur för att vi inte hade fått vår välbehövd tid tillsammans- för det spelar ingen roll hur tänd jag än är- känner jag ingen samhörighet så är jag inte sugen på att ligga. Vi var riktigt arga på varandra där sex ställdes emot närhet vilket slutade i att vi insåg att vi egentligen sakande samma sak- man hade inte vågat utrycka det för varandra. Och hur tufft senaste jobbtider varit och barnsjukdomar utan att vi egentligen hade pratat om hur dåligt det påverkat oss separat. Ibland behöver man få prata rakt ut utan filter. 

    Du verkar vara en jättefin person och självklart ska inte du vid 32 behöva känna att lust och attraktion är passé för din del. Du behöver vara tydlig med att närhet och sex är viktigt för dig. Att du inte mår bra oavsett er standard i övrigt. Hon måste förstå att detta är ett problem först och främst och vara med i ett förändringsarbete (hon kanske också vill det!). Och det betyder inte att det blir massa sex, men ni kanske kan få igång en närhet som gör att sex inte blir så laddat och minerat område. Att steget till att ha sex inte blir så stort för henne.

    sen kan jag tycka (till skillnad från min man) att många borde reflektera över sexscheman. Visst, inte så romantiskt men har man sex regelbundet så blir det inte så stora mentala blockader att få till än när man ligger sällan och förväntningarna blir skyhöga.


    Det är så viktigt att man är lyhörda. Vi har också varit i den sitsen, men det gick inte så långt som till ett bråk, utan ett samtal.
    Något annat tips jag har till ts, är att ni ska lyssna på varandra. Ofta kommer rådet att prata, men mer sällan att lyssna. Du ska lyssna på vad hon säger och även det hon inte säger. Hon ska självklart lyssna på dig.
    Så ta en kväll. ordna gärna barnvakt, och prata med varandra, lyssna på varandra. Du får berätta hur du upplever situationen, utan att anklaga henne, dvs i jag-form, hon får berätta hur hon upplever det, också i jag-form.
    T.ex "för mig är intimitet och sex en viktig del i en relation, som det ser ut nu, saknar jag det väldigt mycket
Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?