• Guldnovan

    Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?

    Jag känner med dig och tycker ditt inlägg var väldigt bra skrivet och tyder på att du bryr dig om henne. Jag kände direkt att jag  har varit den kvinnan. 
    En liten brasklapp vill jag ändå ge dig. Samma ämne men från två håll. Att uppmana en person som normalt sett inte onanerar är riskfyllt. Att onanera för att någon annan uppmanat är inte heller bra. Oavsett din omsorg och välvilja så kan det ändå tas för att hon ska göra det för att det bli sex mellan er tillslut. Det blir nån sorts krav på ett resultat. 
    Skaffa leksaker när lusten redan är borta  är inte heller helt riskfritt. Ffa inte om tanken är att personen utan lust ska använda den själv. 

    Det tycks vara så att män som ofta är mer lösningsorienterade tänker att en leksak till kvinnan får henne att hitta lusten igen. Det är inte alltid så lätt. 
     Du verkar vara en kärleksfull man och jag hoppas det löser sig för er. 

  • Guldnovan
    sextiotalist skrev 2022-04-11 11:39:44 följande:

    Hur är det med övrig närhet.
    Det kan vara så att så att hon är "mätt" på fysisk kontakt. Så hon har ingen energi över att vara intim med dig. 
    Jag skulle föreslå att ni tar er tid att vara kravlöst fysiska med varandra. Att endast ligga och kramas, eller sitter nära varandra och hon känner att hon kan slappna av i denna fysiska kontakt, utan att det blir mer. 
    Har ni möjligheten att resa iväg tillsammans utan barn och att du är tydlig med att det inte förväntas sex.
    Jag tror att det kan vara så enkelt att det är för höga krav på att hon ska vara fysisk. 


    Håller absolut med där. Som mamma får man så otroligt mycket taktil stimulans så det behövs inget mer eller så pallar man inget mer. Man blir mätt. 
    Jag ville inte kyssa min man för jag visste han skulle bli kåt och helst vilja ligga. Så alla kyssar värjde  jag mig för.
    Det var jobbigt att känna att all närhet blev ett krav på mer. 
  • Guldnovan
    Anonym (Uppgiven man) skrev 2022-04-11 12:40:20 följande:

    Tack ska du ha Guldnovan.


    Den tar jag då jag förstår vad du menar, nu var kanske inte uppmannat rätt ord i den bemärkelse att jag gav henne det uppdraget/bad henne göra det, utan blev mer förvånad att hon inte gjort det tidigare och sa att hon fick göra det om hon skulle känna för det (om hon kände att jag var mot det på något sätt).
    Detta var längesen nu.


    Leksaken var för oss båda och vi använder den tillsammans, så det var inget som jag gav till henne i någon sorts kravställning att hon ska använda själv. Det var mer ett försök att locka fram någon sorts nyfikenhet hos henne. Det har hjälpt lite tror jag faktiskt men framför allt ökat kvaliten på våra samlag när det väl blir av.


    Tack för att du tog dig tid att svara. Jag var lite osäker ang. leksaken men nu förstår jag. 

    Min man frågade också om jag åtrådde honom och jag svarade ja och trodde på mina egna ord. Nu vet jag ju att så inte var fallet. Eller så betyder åtrå olika för människor. Min åtrå behövde jag iaf inte göra något åt. Det var nog inte det min man tänkte sig. 

    Hoppas det löser sig. Det här är jättesvårt Hjärta
  • Guldnovan

    Jag är 55 och sexlusten ökade vid 48. Ungefär samtidigt som jag skilde mig och klimakteriet tog fart. Den har inte sjunkit än. Klimakteriet förändrar ofta men inte alltid negativt när det gäller lust. Har även slutat med SSRI och det kan också ha med saken att göra. 

  • Guldnovan
    Anonym (Grissom) skrev 2022-04-12 09:07:00 följande:
    Blir kvinnor kåta av kyssar, och kanske vill ha mer?
    Absolut blir jag och många med mig kåt av kyssar. Det  kan även få mig att vilja ha mer. I rätt sammanhang och tillfälle.   Naturligtvis. Älskar att kyssas.
    Det är däremot inte de kyssarna jag menar. 

    Jag hade inga  problem att kyssa min man utan att bli kåt. Utan att automatiskt leda det till att ligga. Utan att ta honom i skrevet och jucka på honom. Utan att säga "du gör mig så kåt, känn vad du gör med mig"
    För det gjorde han och säker fler.. 
     Det gick liksom inte att bara att kyssas en gång och fortsätta med det man gjorde. Handen hamnade direkt på bröstet. Stånd på en sekund och det gick ju inte att inte låta mig veta. Där och då blev det ofta helt fel för mig. Det var säkert länge sedan vi hade sex men ändå....
    Ser du skillnaden? Han gjorde inte det.
    Jag vet att jag inte är ensam om att känna så här. 

    Jag kan kyssa honom och sen är det bra. Pussa honom och sen är det bra. 
    Det som var jobbigt var pressen att det måste leda till ligga bara för att man kysser varandra. Den känslan kanske jag inbillade mig ibland men den var trots allt där. 
  • Guldnovan
    wolf666 skrev 2022-04-12 09:45:59 följande:
    Det där är ju en klassiskt fälla. Egentligen upplever jag det som att kyssarna är det som kan tända en kvinna. Men samtidigt kan det ju få till följd att kvinnan INTE vill kyssas för att hon inte VILL bli tänd.

    Ursäkta skrikandet, men vill bara peka på det svåra här....
    Vi blir tända av annat också. Men du har rättt i att det här är  besvärligt. Inte vill bli tänd är inte den enda anledningen. Jag vill bli tänd men det måste ff vara vid ett  lämpligt (enligt mig iaf) tillfälle. 
    Tyvärr innebar det att jag av bara farten bidrog till att det blev för sällan. Jag har också del i detta. 
    Det finns skillnader i hur män och kvinnor tänker, reagerar och agerar i mycket och verkligen när det det gäller detta. 
    Männen behöver sex för att må bra och resten ska fungera någorlunda. Kvinnor behöver må bra och känna sig tillfreds för att kunna ha sex. 
    Generellt sätt, naturligtvis finns det många undantag. 
  • Guldnovan
    wolf666 skrev 2022-04-12 10:00:56 följande:
    Nej såklart det inte behöver vara den enda anledningen. Det svåra är nog att mötas på halva vägen, eller ja. Mötas någonstans på vägen så man inte hamnar vilse.

    Undantagen är många. Jag tror att ett tecken på att man hamnat fel är när man inte gillar att hångla, kyssas längre. Så blev det för oss, och att hitta tillbaka till det när man tappat lusten till det är inte lätt.
    Mycket svårt. Vi lyckades inte. 25 år trots allt men det var inte bra alla de åren. 
  • Guldnovan
    Anonym (Grissom) skrev 2022-04-12 10:02:48 följande:

    Vad tycker du om att många män blir kåta av att kyssas med en kvinna, och att han blir hård?
    Kaffe
  • Guldnovan
    Ascendere skrev 2022-04-12 11:56:35 följande:
    Det där är ren bullshit. De allra flesta kvinnor vill ha och mår bra av att ha sex med en man de tänder på.

    Är de inte attraherade av sin partner kommer de däremot att medvetet eller omedvetet komma upp med en hel radda anledningar till varför de inte kan eller vill ha sex, för mycket på jobbet, för mycket kring barnen, för tidigt på morgonen, för sent på kvällen, för trött, för mycket att göra osv osv
    Jag tror du är man och du är inte speciellt nöjd heller. 
    De saker du räknar upp är tillräckliga en och en för att man ska tappa lusten. 
    En man kanske inte ser det så. Det är ju precis det jag säger. 
  • Guldnovan
    Anonym (man 50) skrev 2022-04-12 12:12:10 följande:
    Men om en kvinna inte mår bra eller är stressad så kommer hon inte känna lika mycket sexlust även om hon är attraherad, i varje fall är det min erfarenhet. Medan vi män oftast kan ha sex just för att bli av med stress eller glömma våra problem en stund.
    +1
  • Guldnovan

    Ja det tror jag med. Det är nog lätt hänt också att dra till med att kvinnan "hittar på" för att slippa.  Finns nog såna tillfällen givetvis.  Om mannen inte upplever det där andra som ett störande moment kan de ha svårt att förstå att det är störande för kvinnan. Vi tror ofta att den andre känner lika som en själv. 


    Anonym (Fru strerad) skrev 2022-04-12 12:20:42 följande:
    Ligger mycket i de meningarna, även om det känns jädrans trist för den med lust.
  • Guldnovan
    wolf666 skrev 2022-04-12 12:30:08 följande:
    Jag tror också att det ligger i att den som har mindre lust ibland får tänka sig att åtminstone göra lite jobb själv också. Lusten kanske kommer medan man håller på.....ibland kan det kännas som lusten ska "trollas fram" på något magiskt sätt av en partner med större sexlust.
    Håller med även här. Vi hade bra sex när det väl blev men jag orkade bara inte ta mig dit. Så här i efterhand ser jag tydligare de saker vi borde hanterat bättre..
  • Guldnovan
    Anonym (Hormoner) skrev 2022-04-13 12:09:39 följande:

    Jag tror det mesta beror på hormoner.
    Vissa har mer vissa har mindre! Och av naturen har kvinnor och män fått olika hormoner som dominerar.
    Vissa försöker ta harmoner via läkemedel för att jämställa det. Men det går aldrig helt att få kvinnans och mannens hormon nivå på samma. Då måste kvinnan ta testosteron i höga doser och då förstår vi ju alla hur det skulle gå! Inte många män gillar kvinnor med skägg och mustasch som exempel.
    Naturen har varit grym helt enkelt! Eller inte. Upp till var och en att spekulera i.
    Men på stenåldern var det ju som i en del arter i djurvärlden. En hane som har en hel klan med kvinnor. Alltså måste hanen ha mer lust än kvinnan för att det överhuvudtaget ska gå ihop.
    Jag kommer säkert få kommenterar att jag har fel. Men det här är inte MIN teori. Det är fakta! 


    Jag håller med dig och tror biologin spelar in mer än vi vill och anar.. Vi är  skapta för ett kort liv som går ut på fortplantning. 
    Efter en viss tid ska kvinnan inte föda fram fler barn utan sakta tyna bort. 
    Nu lever vi längre men samhörigheten med mannen avtar för vi ska inte skaffa fler barn med honom ändå. Han behövs inte mer för just det. 
    Vi idag däremot, lever länge efter vår fertila period. Vi hinner med en gubbe till som Lasse Stefanz sjunger. Men vi har passerat den perioden där vi ska fortplanta oss och behöver således inte ha lust till att ligga. 
    Östrogenbristen leder till minskad lust. Det är inte tänkt att vi ska kunna föda barn hur länge som helst. 

    Nu kan vi påverka det mesta och allt det här spelar liten eller ingen roll för oss nu
     Men vår hjärna är ändå väldigt gammaldags..
Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?