Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Ohållbara arbetstider

    I grund och botten så är det bättre att ha ett jobb än att inte ha ett jobb. Så jag tycker att du resonerar helt rätt. Du stannar tills du har hittat något annat med arbetstider som passar dig och din familj bättre.
    Din partner får väl bara gilla läget så länge, för just nu finns det ingen möjlighet att få schemat ändrat. Det är så det är bara. Eller tycker han att det vore bättre om du inte hade ett jobb?
    Kanske kan ni försöka vända på det och se om det kan finnas någon fördel alls med det?
    Du kan ordna vissa saker på lediga vardagar som inte kan göras lika smidigt på helgen (då de flesta andra är lediga). Han kan passa på under helgen när du jobbar att göra sånt som han gillar?

    Min man jobbar inom räddningstjänsten och tjänstgör varannan helg. Så har det sett ut de senaste 20 åren och det kommer med hans yrke. Alltså är det en konstant hos oss, det är inget att gnälla om utan det är så det är. Vi får förhålla oss till det. Men visst är det trist mellan varven när man lägger in hans schema i kalendern och ser direkt att gemensamt firande på  påsk, midsommar och nyår faller bort pga jobb. Eller att man missar familjehögtider pga hans jobb (eller så får jag och barnen gå själva). Å andra sidan har barnen inte behövt vara så mycket på förskolan eftersom han har lediga dagar inne i veckorna. Det finns både för-och nackdelar.

Svar på tråden Ohållbara arbetstider