Inlägg från: Anonym (Fia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fia)

    Torra hälar, har testat allt! Blir galen…

    Man bör vara väldigt säker på att man inte är känslig för ull av olika slag innan man tar till rent ullfett, för en del av oss är det det absolut värsta om det ens finns lite av i krämer. Rent ullfett vore som recept på riktigt irriterad hud och värre besvär. Alltför ofta får folk för sig att "naturligt måste vara bättre" men är man känslig är det oftast mycket värre. Nu är det för mig bara just ullfett som gör allt mycket värre men de flesta "naturliga oljor" har för det mesta ingen effekt alls. Framförallt allt som innehåller rapsolja fungerar inte alls även om resten av ingredienserna fungerar i andra produkter som inte innehåller det, exempelvis idominsalva. 

    För torra fötter ska det visserligen vara fetare än mesta annan hud men största skillnaden för mig är om det finns ordentligt med karbamid som binder fukt också. 

    Men om du TS har "testat allt" får man anta att du även använt fotbad med karbamidsalt och fotkrämer med det (de flesta brukar ha 10% i) och om du har rejäla besvär även med sprickor och så kanske det är idé att söka hudläkare eller medicinsk fotvård?

    Byte av material i strumpor kan också fungera för en del. 

  • Anonym (Fia)
    Jag är bara jag skrev 2022-04-13 15:48:37 följande:

    Jag är allergisk mot ull/ylle, men tål Purelan. Det är i regel inte den substansen man inte tål om man är allergisk.


    Är inte rent allergisk mot ylle (det kliar bara lite) men tål verkligen inte lanolin, gör alla hudproblem värre för mig även i ganska liten koncentration. Ren lanolin skulle bli totalkatastrof. 

    Nu är det naturligtvis inte så för alla (då vore det inte så vanlig ingrediens), men det är värt att påpeka då så många tror att bara för att något är "naturligt" så skulle det vara mer riskfritt när det snarare oftast är tvärt om när det gäller hudvård och reaktiv hud. Tål att äta betydligt mer än vad jag tål att ha på huden (inte helt ovanligt att människor får utslag runt munnen av att äta tomat om de är lite slarviga och kladdat lite där). Ganska vanligt att det rekommenderas kokosolja till hudvård t ex vid torr hud, jag mår väldigt bra av att äta den, men på huden leder den till uttorkad hud (gradvis, inte omedelbart) och äter jag för ofta och/eller blir kvar lite för mycket på läpparna blir de också torra. 
Svar på tråden Torra hälar, har testat allt! Blir galen…