• Tecum

    Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?

    Dansken borde åtalas för uppvigling och störande av den allmänna ordningen. Att avsiktligt skapa upplopp och vandalisering faller inte under demonstrationsrätten.
    Och de som tar tillfället i akt för att utföra upploppen borde åtalas och utvisas. Beklagligt att svenskt medborgarskap inte kan återkallas.

  • Tecum
    Anonym (Knepigt) skrev 2022-04-15 22:29:29 följande:
    Hur vet du att de inte har svenskt medborgarskap? 
    Jag håller med om att det är jävligt genomskinligt det han "demonstrerade" emot men hur ska gränsen dras? I mitt huvud är det han gjorde på gränsen till hets mot folkgrupp för att man fattar vad han menar med koranbränning. Men kan det rent juridiskt anses som det? Ungefär som att heilande inte är olagligt men kan ses som en del av hets mot folkgrupp. Det är knepigt som fan 
    Redan när koranbränningarna började försökte man få det till hets mot folkgrupp men det höll inte juridiskt.

    Men att medvetet skapa uppror och våldsamheter är inte förenligt med demonstrationsrätten, här måste myndigheterna bli tuffare. Eventuella lagtexter står mot verkligheten och behövs det en lagändring ska den genomföras.

    Dessutom, bokbränning i politiska syften, vilket danskjäveln håller på med, är raka motsatsen till demokrati. Det har diktatorer gjort ända sedan folk lärde sig skriva, allt från kejsaren i Kina till Hitler och Putin. Bara den historiska kopplingen borde var nog för ett förbud.

    Sen är det bedrövligt att polisen inte klarar att få tag i våldsverkarna, hörde nyss på nyheterna att ingen gripits efter kravallerna i Örebro. Vore inte chockgranater ett alternativ, då får man ner grupperna och splittrar dem inför ett gripande? Att identifiera och gripa dem efter kamerabilder brukar ge svårigheter med bevisföringen.
    Jag skulle föredra skarpa skott, då slipper man dem en gång för alla men det går väl inte hem tyvärr.
  • Tecum
    Anonym (SDiar) skrev 2022-04-16 11:36:06 följande:
    Lagändringar? Vill du göra dert olagligt att kritiserar relgioner? Kanske införa sharia lagar? Vi kanske ska bli som Iran enligt dig? Vad är nästa steg? Ska vi också börja stena homosexuella till döds? 
    Men alltså, där det finns sharialagar bränner man gärna böcker! Ska vi ta efter Iran? Du motsäger dig själv! 

    Varför ska man inte bränna böcker?
    1. Man ska inte medvetet framkalla oroligheter då detta alltid drabbar oskyldiga och skadar samhället.
    2. Att bränna böcker med det syfte som danskjäveln har är en politisk handling som är helt i linje med hur diktatorer agerat i alla tider - och även extrema muslimer. 
  • Tecum
    Ascendere skrev 2022-04-16 12:51:19 följande:
    Bra att de kastar sten. Fler röster till SD, större möjligheter att slänga ut patrasket och bygga upp Sverige till en enad nation igen. 
    Ni som stöder våldsverkarna borde faktiskt fundera på inlägget ovan.
  • Tecum
    Flash Gordon skrev 2022-04-16 13:31:24 följande:
    1) De enda som framkallar oroligheter är adidaskillarna. Ingen annan.
    2) Han är svensk och för övrigt är "politisk handling" tillåtet. 
    Vad menar du med att han är svensk, överallt står att han är dansk?

    Politiska handlingar som uppmanar till våld är inte tillåtna.
  • Tecum
    Ascendere skrev 2022-04-16 13:58:11 följande:

    Vad tycker du är den rätta vägen framåt?
    Acceptera att vi inte längre kan ha samma grad av yttrandefrihet som vi tidigare haft? Acceptera att vi svenskar inte själva längre ska bestämma vad som är OK i vårt eget land? 
    Acceptera och backa undan när kaoselement utan andra mål än just kaos hotar vår ordningsmakt som vi organiserat för vår ordning och säkerhet?
     
    Tror inte det är någon slump att detta händer precis nu när Nato-medlemskap är på tapeten, ryssen stöder garanterat såväl den danske högerpopulisten som kaosfolket under ytan.


     


    Just det faktum att Putin stöder både dansken och kaoselementen borde få alla goda krafter att tänka till. Yttrandefrihet innebär INTE att uppmana till våld, bränna böcker man inte gillar eller att provocera fram bråk bara för egen vinning (uppmärksamhet). Menar du att allt är tillåtet i yttrandefrihetens namn? Eller att det är okej att göra som Hitler och bränna böcker man ser som olämpliga eller farliga?

    Det som vi INTE ska acceptera är som du säger att vår ordningsmakt inte klarar att hantera upplopp, trots förvarning! Här krävs helt andra tag, det får helt enkelt inte hända igen att polisen backar. Hos svenska politiker finns en beröringsskräck med försvaret sedan Ådalen 31, men jag ser inget fel i att kalla in militär och det ska vara specialförband. Någon nytta kan de göra för alla miljarder som vräks över dem. Bara maskeringsförbudet i sig är tillräckligt för ett ingripande, för att inte tala om våld och förstörelse. Det finns inga "oskyldiga demonstranter" i dessa grupper, alla vet vad det handlar om och de som deltar får skylla sig själva.
Svar på tråden Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?