• Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!
  • EmilijaPetrosiunaite
    Stooler skrev 2023-03-16 13:06:53 följande:

    Sitter på en "båt" mot Senegal och reflekterar, eller kanske rätt ord är "skorv"? Om det är såna här båtar de försöker ta sig över Medelhavet med så förstår jag att många går under. För min del är det dock ingen fara, grunt vatten och kort resa.

    På sätt och vis så är de flesta passagerare på båten en sorts illegala invandrare eftersom det är några få som har Pass och Visa. Men det ses mellan fingrarna av myndigheterna, jag är sannolikt den enda europeen ombord, ser väldigt Skandinavisk ut dessutom och förväntar mig att bli kollad när vi anländer till Dakar.

    Det är många intryck att bearbeta, det är svårt att förstå hur människor klarar sin dag med mat och husrum, fattigdomen ligger som en fet matta över Gambia. Det är enklare att förstå sexturismen, varje ensam Europeisk kvinna som kommer hit är en biljett ur fattigdomen. Mer så än i ex. Thailand. Där är minimilönen ca 3300:-/mån, i Gambia är medianen ungefär 700:-/mån! En statstjänsteman tjänar ca 1200:-. 

    Jag hyrde ett toppmodernt rum på ett nybyggt lägenhetshotell och delade kök. Kostade runt 340:-/natt som jämförelse. Ingen Gambier skulle ha råd med det, de har inte ens råd att käka på restaurang en gång i månaden. Än mindre handla i nån av de många små "Supermarkets" som finns längs "The Highway". 1 liter mjölk kostar 24:-, ett paket smör (250g) 60:- och i princip alla importvaror kostar det dubbla mot Europa.

    Så, resan ger en sorts ödmjukhet och insikt mot livets olika förutsättningar....


    Resor är inte alltid bra nöjen utan kan innehålla mycket lärdomar också, sådant man får med sig och som kan komma till användning i olika situationer.
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-03-16 05:40:27 följande:

    Det är helt uppenbart att vi är flera som saknar tävlingsinstinkt. För att kunna erbjuda Eurydike någon form av motstånd i den här tävlingen så föreslår jag att allt är tillåtet.


    Vill man sitta och plita ner 500 inlägg för att nå målet är det ok tycker jag. vad Säger ni? Först gången vi tävlade så var ju kampen hård och man var tvungen att posta för att Ha en chans. Det är ju den känslan Vi vill tillbaka till väl?

    Mot #1111 och #1666!


    Ja, vi är några artiga nattugglor och en tävlingsinriktad gam i den här tråden! Vi behöver inte nämna några namn 🦉😅

    Håller med! Nästa gång är allt tillåtet. Vassa armbågar. Krokben. Att slutspurta 500 inlägg. Lite mer motstånd måste nog gamen, jag menar Eurydike, få 😂 Annars kan jag snart tapetsera väggarna här hemma med alla mina diplom!

    Mot #1111 och #1666
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-03-15 21:31:12 följande:

    Mjaa VISA gick fort, inte värst mycket kostade det heller.  Egentligen är det inget Visa, det är en sjukförsäkring de infört som funkar som ett visa. Utan det kommer du inte in!

    Gambia är helt omgärdat av Senegal. I mitten av landet rinner en flod som utmynnar i havet. Där finns många historiska platser från främst slaveritiden. Kunta Kinte kom ju härifrån och ön där han bodde bär hans namn numera. Det finns krokodiler i floden, havet utanför är fiskrikt och faunan är stor med många arter. Det är den typen av saker jag kollar in. Beachen mera sparsamt, för varmt dagtid många dagar. Dessutom bor jag ju på Gran Canaria så för min del prioriteras annat!

    Vad gäller forumet så får du svårare med inlägg nummer #1111 Oskyldig


    Aha! Jag förstår. Historiska platser kan vara intressant att besöka. Särskilt om man har en föreställning om dem innan och kan jämföra den med verkligheten. Krokodiler i floden låter spännande och som att det är bäst att passa sig 🐊 Ja, det känns lite onödigt att ligga på beachen när du har den hemma. Själv är jag inte så mycket för att sola, för jag har mörkt hår och ljus hy, så jag bränner mig alltid.

    Jaså?! Det tar jag som en utmaning #1111 😉
  • FredrikLiksom

    Jag är genuint glad att få delta i den här tråden med er. 


    Det blir lätt ganska ruffigt i andra trådar men här, peppar peppar, har vi ändå lyckats behandla varandra med respekt. 

  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-03-16 21:53:26 följande:

    Jag är genuint glad att få delta i den här tråden med er. 


    Det blir lätt ganska ruffigt i andra trådar men här, peppar peppar, har vi ändå lyckats behandla varandra med respekt. 


    Jag känner samma sak! 🤩

    Skönt att vi lyckas hålla god ton och behandla varandra med respekt, samtidigt som vi har högt i tak och mycket humor.

    Nattugglor verkar vara ett trevligt och fredligt släkte 🤔🦉
  • Eurydike
    liranlaran skrev 2023-03-16 23:22:42 följande:

    Nattugglor, det lät väldigt trevligt. Någon nattuggla vaken?


    Jag är alltid vaken 😅

    Välkommen till tråden! Vi brukar bjuda nya skribenter på småkakan Drömmar, så varsågod, här får du en dröm 🍪
  • liranlaran

    Jag vet inte riktigt hur jag hamnade här. Det var ngt som jag drogs till. Vet iofs inte vad jag gör på familjeliv ens Glad

  • Eurydike
    liranlaran skrev 2023-03-16 23:41:34 följande:

    Haha, men herregud vad underbart. Tackar Hjärta


    Varsågod! Hoppas den var god och ger vackra drömmar ❤️
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!