• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Hittade en gammal tråd om vad folk har på sig när de skall krypa ned under täcket på kvällen!

    www.familjeliv.se/forum/thread/77532755-vad-har-du-pa-dig-nar-du-sover

    Det verkar som att de flesta sover nakna, det gjorde jag också när jag bodde i Sverige, men när jag flyttade till ett varmare klimat blev det boxershorts på! Gissar att det är en slags bekvämlighetsfaktor som är avgörande, de som är väldigt frusna av sig byltar väl på sig en hel del? Sen antar jag att det skiljer sig om man är ensam i sängen eller sover med någon i samma säng?

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-03-23 16:47:51 följande:  Men det är minst sagt utmattande att gå och lägga sig 😅😴
    Men herrejä..vilken process du utsätter dig för!FörvånadFörvånadFörvånad Den måste ju motverka själva iden om att sova på nätterna. Dvs, att tvångstankarna är så jobbiga att du helt enkelt inte orkar gå och lägga dig? Det är för jobbigt att varje kväll utsätta sig för allt det du beskriver?

    Min enda "hook-up" är att jag vill ha en sån där lång kudde att klämma fast mellan låren. Jag somnar och sover på min högra axel, annars kan det hända att jag snarkar. Armarna hamnar där de hamnar antar jag, har aldrig tänkt på saken.
  • Stooler

    Apropå drömmar....


     


    Jag vet förstås inte vad ni andra tycker men det här är bland det häftigaste JAG sett under mitt rätt långa liv. En kryssning runt världen i 3 år, besöka alla kontinenter utom Arktis. Sammanlagt 375 stopp på vägen i 135 länder. (länken nedan är hela resrutten i Excelform) Grejen dök upp i mitt Instagramflöde igår natt och jag somnade inte förrän i morse eftersom jag lusläste varenda sida på sajten.


     


    https://www.lifeatseacruises.com/itinerary


     


    För mig är det långt ifrån utopiskt, tvärtom så gror tanken ordentligt! Jag menar, som digital nomad är detta den absolut mest optimala lösning på liv och arbetsplats. Priset är VÄLDIGT överkomligt, en enkelhytt kostar från $30000/år och det är långt ifrån någon ?Ålandsbåtshytt? vi snackar om här. Det finns förstås lyxhytter som kostar mer än det tredubbla men dusch, garderober och en schysst säng räcker långt!


     


     


    Ingår gör också:


     


    Alla måltider (inkl. Vin/öl)



    Städning



    Tvätt



    Star Link Internet



    Akutsjukvård



    Gym



    Underhållning



    Aktiviteter ombord/Pool



    Hamnavgifter och skatter



    Tillgång till kontorsutrymme



     


    Om man räknar lite på det billigaste alternativet så blir månadskostnaden netto (räknat på usel växelkurs) ca SEK 26500:-! Det motsvarar ungefär ~43000:- före skatt om man skattar i Sverige (vilket vore urdumt). Så det är en överkomlig summa för många, Framförallt för mig som redan emigrerat och har bolag i land som beskattar mera rimligt.


     


    Räknade också lite nyfiket på vad rederiet drar in på en fullsatt båt. Det torde i runda slängar bli runt SEK 1,8 Miljarder brutto över 3år fördelat på 1074 passagerare. Har dock ingen aning om kostnadsbilden för ett kryssningsfartyg men jag antar att rederiet har koll Glad


     


    1 November i år avgår MV Gemini från Istanbul, 5 November i Barcelona där de flesta kliver ombord innan Atlanten korsas.


     

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-04-02 11:28:00 följande:

    Här kommer en liten lägesrapport angående sömnen! Det var länge sedan nu. Jag slutade ju dricka kaffe vid nyår, fick ett återfall efter att jag drack en Irish coffee på Alla hjärtans dag, ett återfall som resulterade i en svart månad av kaffe, sömnlöshet, ångest och depression, slutade igen och har nu lyckats pricka in 8 timmars sömn tre dagar i rad. Jämfört med när jag sov som sämst motsvarar en sådan natt tre nätters nattsömn 😴 Skönt att jag har lyckats ta mig upp i båten och fått tag på årorna igen! Men jag sover fortfarande vid fel tid på dygnet, mellan kl 3 och kl 11. Det var allt för den här gången!


    Sova mellan 3-11 låter som mig också! Det distansjobb jag fått "kräver" att jag kollar på NHL-Ishockey på nätterna. Men det funkar rätt bra, lite jobbigt att morgonen försvinner bara. 

    Trevligt med livstecken från dig, har saknat allas närvaro i tråden. Ett tag var det hur många inlägg som helst, på sistone knäpptyst!
  • Stooler

    ÅhhhNääää... Din magi räcker jorden runt! Känner av den hela tiden, det är liksom därför det känns tomt utan dina inlägg! 👻


    Eurydike skrev 2023-04-04 01:46:39 följande:Du klarade dig antagligen bara för att du bor på GC! Magin räckte nog inte ända dit.
  • Stooler
    Embla twopointoh skrev 2023-04-05 13:25:32 följande:

    Får man fråga vad ni andra sysslar med på dagarna?


    För min del så är jag egenföretagare, konsult inom spelbranschen. Har emigrerat  till Gran Canaria sedan ett par år tillbaka. Behöver inte jobba heltid och  gör det inte heller. Bor här främst för klimatets skull, hatar mörker och kyla.

    Krya på dig!
  • Stooler

    Nu har jag abstinens, inga nattugglor har gjort inlägg på hela 4 dagar? Sover alla på nätterna helt plötsligt eller händer ingenting längre? Glad

    Själv så noterar jag att Skandinaverna börjar packa ihop och åka tillbaka norrut! Det märks om inte annat på antalet lediga hyreslägenheter som ökat rejält på slutet. Priserna har inte sjunkit än men gissar att om en månad eller så har hyrorna sänkts 15-20% på årsbasis. Gran Canaria utanför turistzonerna har klart lägre hyror än i Sverige (en 2:a för ?500-700), kostnaden för el och vatten snittar runt ?30-35/mån. oavsett var på ön man bor.

    Jag är fortfarande fascinerad över att Skandinaver är flockdjur i väldigt hög grad. Väldigt många betalar tusenlappar mer för att få bo nära landsmän i turistholkar med lägre standard än vad jag har här. Balkongerna är större än vardagsrum och kök tillsammans, köket saknar oftast ugn och arbetsytor. Det funkar väl på semesterveckorna men som permanentboende och matintresserad så är det inget alternativ!

    Funderar lite på att se mig om lite mer, resfebern återkom som förr efter min resa i Västafrika, är lite sugen på att ta mig till Kap Verde till hösten (eller ja, det finns ju inget annat än sommar här)! En bekant till mig har bosatt sig på ön Mindelo som har väldigt få turister till skillnad från ett par av de andra öarna. Det går direktflyg härifrån dessutom för en rimlig kostnad. Jag skippar nog 3-årskryssningen när jag tänkt efter lite mer noga. Om 10-15 år kanske, när man är lite mindre mobil.

    HooooHoooo....

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-04-15 23:10:45 följande:
    Som jag har förstått det så har du rest väldigt mycket, men minns du när eller hur din resfeber började? Jag har alltid velat resa mycket, men livet kom emellan. Först pluggade jag under lång tid och flyttade omkring i hela Sverige. Sedan startade jag företag och var uppslukad av det. Ändå har jag inte bara nattugglegener, utan också flyttfågelgener i mig. Det är jag säker på.

    När jag var liten var jag helt fixerad vid att hålla koll på vädret i olika länder. Vi hade aldrig åkt utomlands, förutom till Danmark, och jag drömde mig bort till varmare breddgrader. Jag tjatade aldrig på mina föräldrar om att resa någonstans, men till slut tyckte de så synd om mig att vi åkte på en resa till Spanien 🌴 De tyckte väl att jag var allmänt tragisk med min fixering vid sol och värme 🌞😅

    I gymnasiet var jag på utbytesresa i England och bodde hemma hos en familj tillsammans med en kompis. Det är på riktigt en av de roligaste sakerna jag gjort och just då kände jag att jag var precis där jag ville vara. Jag längtade inte någon annanstans. Det är ett väldigt fint minne! ✨
    Jag tror att resfebern kom väldigt tidigt. De flesta minnen jag har från tidig ålder är nästan alla förknippade med resande. All släkt på mina föräldrars sida bodde på annat håll i Sverige och vi åkte bil till både Mormor och Farmor som båda hade stora gårdar där många fick plats att vara.

    När jag blev äldre och började resa med kompisar så var nog höjdpunkten och det som VERKLIGEN triggade nyfikenheten, Interrail-kortet. Dvs åka tåg i hela Europa under en månad. Jag och ett par kompisar hade helt galna resrutter som ex. München <> Aten för att hinna åka/se så mycket som möjligt.

    Efter det så blev resorna längre, åkte nästan aldrig charter utan reguljärflyg. Jag har hela tiden varit mer intresserad av hur folk lever i olika länder så det blev mer städer än turistorter. Jag har dessutom rest väldigt mycket i arbetet genom åren. Som vi pratat om tidigare så gillar jag ju värme mer än kyla och ljus mer än mörker. Har ett gediget matintresse sedan barnsben och älskar att gå i matbutiker, gillar att odla sånt som går att äta. Tomater exempelvis går att odla året om här liksom chili.

    Så, jag har nog på sätt och vis alltid sökt efter en plats på jorden där livet blir så optimalt som möjligt.
  • Stooler

    Välkommen tillbaka! För min del är allt bra, själv?


    FredrikLiksom skrev 2023-04-20 22:46:58 följande:

    Hej gott folk.
    Jag hoppas ni har det bra och gör saker som får er att må bra. 


    Jag vet att det låter töntigt men jag menar det och då Kan jag lika väl säga det.


  • Stooler

    'Vill du till Peru....så sticker vi nu' Skrattande


    Eurydike skrev 2023-04-20 22:58:00 följande:

    Hoa hela natten fick mig att tänka på den här gamla dängan 😂 Vilken tur att vi inte måste vara on topic i den här tråden, för då hade det här inlägget helt klart varit OT


Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!