• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2023-05-23 19:51:09 följande:

    Jag drömde om Nattuggletråden i natt! Drömmen handlade om att FredrikLiksom gav oss alla tips på goda drinkar 🍹 Alkoholfria eller ej spelar ingen roll, för det var en detalj som aldrig framkom i drömmen 😅 Så, Fredrik, har du någon god drink att tipsa om? Kanske någon av er andra har en favorit? Själv tycker jag om fruktiga drinkar nu på sommaren, så som Daquiri/Daiquiri (båda stavningarna kom upp när jag sökte) med banan eller jordgubbar, San Francisco eller Cosmopolitan. Jag provade Negroni för några veckor sedan och den var lite svårdrucken tyckte jag, även om den slank ner.




    Belönade mig själv med en rejäl Irish Coffee ikväll! Annars är jag väldigt mycket G & T när det gäller drinkar. Även andra 2-komponentsdrinkar från 70-talet som Vodka Lime eller Black Russian kan slinka ned också! Strawberry Daiquiry/Marguerita är förstås grym vuxenglass.

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-05-23 23:33:11 följande:
     Tack för tipsen! Båda de sista drinkarna verkar spännande och jag ska nog testa dem imorgon när jag har en liten grillkväll. De var ju oförskämt lätta att slänga ihop 😅
    Det skall vara 50/50 i båda drinkarna, krossad is är också ett måste!
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-05-24 23:51:07 följande:
    Vi drack Vodka lime och San Francisco. Det var väldigt gott!
    Kul att Vodka Lime föll dig i smaken! Tillverkaren av Rose's Lime Juice utlyste (enl. uppgift) en drinkrecept-tävling på 70-talet där produkten skulle ingå och Vodka Lime sägs ha vunnit en jordskredsseger.

    Jäkligt enkel att göra och fasligt god! Så även Black Russian (lika delar Vodka och Kahlua samt krossad is) är minst lika god!
  • Stooler
    FredrikLiksom skrev 2023-05-28 22:34:08 följande:

    Vad har ni andra sociala varelser gjort då?


    Varit totalt asocial faktiskt! Skrattande Har inte blandat in någon annan i mina helgaktiviteter utom digitalt förstås. Veckohandlade i Torsdags, gjorde lite jobb i Fredags, Lördag spenderades framför skärmen då det var väldigt mycket bra sport att se. Söndagen har till stor del sovits bort, men jag har bakat matbröd, lagt en del kött i marinad och skurat golvet!
  • Stooler
    FredrikLiksom skrev 2023-05-29 05:28:31 följande:
    Det kan verkligen vara nödvändigt att vara asocial ibland. Det är lite så jag själv laddar upp mig igen.  
    Medhåll på den! Människor som jobbar inom försäljning, utbildning och service är som regel väldigt extroverta. Men ofta enbart på jobbet eftersom man behöver ladda batterierna efter en arbetsvecka. Minns själv hur mycket man ville "vegetera" i TV-soffan på fredagskvällen, men dåvarande sambon hade planerat sociala aktiviteter hela helgen. Och dessutom helt oförstående *du som är så jäkla social* till att jag var inte värst sugen på att åka och spela Monopol och dricka vin med några vänner.
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-05-30 01:35:27 följande:

    Vet ni vad jag aldrig blir klok på? Andningen för Bridge over troubled water. I Typ 30 år har jag försökt få skitsången att funka men nä!

    *återgår till att nynna på Santiana istället.*


    I dokumentären om S&G så visade det sig att det kunde inte Paul Simon heller, han fick ge upp och låta Art Garfunkel sjunga den! Drömmer
  • Stooler

    Som nån cyniker sa:

    "Svenska sommaren är den bästa dagen på hela året"

    Jag tror generellt att Svenskar säger att "svenska sommaren är bäst" för att den är just så kort att man högaktar den. Jag som bott länge där det är sol och varmt året om och har åkt till Sverige på somrarna ibland har (för min del alltså) konstaterat att det inte är något speciellt med den. Naturen är såklart fin, men återigen så är den nästan lika fin här...fast året om!

    Här på GC så är det enbart Britter och Skandinaver som konstant pratar om vädret. Kanarierna gör det när det är Kalima (sand som blåser in från Sahara) eller om det regnat extremt mycket uppe i bergen vintertid.

  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-06-07 22:41:41 följande:
    Precis! Vi har pratat om allt från slattugglor som dricker upp andras slattar, till olika ekonomiska förhållanden i Afrika. Det går helt enkelt inte att vara OT och ingen har ännu lyckats lista ut vad den röda tråden är. Kanske därför det blir ett så trevligt samtal 😊

    Jo, kanske är 90% av alla strängar på FL mest skräp? För min del så var det uggletråden som fick mig att vara kvar, min enda prenumeration!

    Med inspiration av Stoolers reserapport, som var mycket uppskattad, funderar jag på att rapportera från min vandring i bergen 🏔

    Jaaaaa...det skrivs alldeles för få reserapporter numera! Du har ju dessutom berättat att du gillar att skriva!

    Jag har länge funderat på att flytta utomlands, men just nu känner jag att jag sitter lite fast med mitt företag, även om det egentligen är flyttbart 🤔

    Det är väl klart du skall vidga dina vyer! Om man alltid är nyfiken och villig att lära blir man inte "gammal"! Att bli vän med människor i andra åldrar än din egen, hänga med folk som har ett annat modersmål än dig själv. Lär känna personer ur andra kulturer och samhällsklasser. Det är liksom när man får se mer av världen som man verkligen växer!

    "Bara" flytta! Solig
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-06-12 20:30:08 följande:
    Den reserapporten har nog hamnat ganska långt bak i tråden nu, men den handlade om Stoolers resa i Afrika!
    Första inlägget i reserapporten är #916 och sista är #1034! Resten där emellan!
  • Stooler
    FredrikLiksom skrev 2023-06-17 22:43:16 följande:

    Hej!
    Jag hoppas ni mår bra. 


    Mår också utmärkt! Tillbringat en stor del av dagen vid poolen men har också testat att tillverka egen "kitt-ost" efter lokalt recept här. Faller det väl ut (vi får se imorgon när den stelnat helt) och smakar bra så blir det fortsättning! Testat ett par olika kryddningar!
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!