Inlägg från: Viccyy |Visa alla inlägg
  • Viccyy

    BF JANUARI 2023

    Hej

    Jag har också just nu BF 6/1 2023 också andra barnet. Skrattande

    Min son är 2 år och 7 månader., 

  • Viccyy

    Va kul att många fler är med Glad
    jag kan också va med i FB grupp men ja jag kan också vänta lite! 


    vågar typ inte hoppas för mycket när det är så tidigt ännu! 


    Har ni några symptom? Lästa att några redan mår illa!
    jag kan känner ibland att jag mår lite illa men mest yrsel! Blir så ut när jag ska leka med min son ibland! Och jag har molande värk, som jag hade tidigt i min förra graviditet. 

  • Viccyy
    MagganTop skrev 2022-04-30 21:35:32 följande:
    Inga direkta symtom förutom förhöjd kroppstemperatur och trött Skrattande hade en jättelätt graviditet som i princip var symtomfri sist, kände mig knappt gravid SkrattandeOskyldig 

    ååå vad jag längtar efter magen Hjärta

    Jag med men vågar inte riktigt hoppas för mycket ännu! har svårt att fatta att jag är gravid då jag trodde det skulle ta så mycket längre tid! 


    men wow va häftigt med så tättt mellan syskon! 

  • Viccyy

    Förlåt, Jag får typ panik och ångest av att läsa era historier om MA osv!
    Blir så orolig då jag har molande värk (dock hade jag det med min son också i början om jag minns rätt) men kommer faktiskt inte riktigt ihåg så mkt! 


    Jag har bokat tid hos BM bästa vecka på tisdag! Vill prata om min oro osv! 


    Jag har också funderat på tidigt Ultraljud då jag hatade att vänta till KUB testet! Funderar på att boka hos min gynekolog som hjälpt mig med min PCOS! 


    Jag testar just nu sönder med graviditetstester och är uppe i 6 st olika nu! 

    i natt kunde jag inte sova så tog ett test med veckoindikator som stod Gravid 2-3 veckor! Vilket stämmer då jag är vi graviditetsvecka 5! så det lugnade mig nåt! 


    såhär höll jag inte på förra gången! Men då va jag inte lika mkt medveten eller hade inte så mkt kunskap om graviditeter och bara körde på! 


     

  • Viccyy
    Lilablommande skrev 2022-05-02 17:10:55 följande:

    Varit hos BM nu och tydligen har dom gjort om reglerna enligt min nya barnorska (i Stockholm iaf.) så jag måste också bekosta tidigt ultraljud själv nu. Det kostar 400kr att gå till gyn så inga stora pengar i sammanhanget och så värt för mig för jag kan inte riktigt tro på att jag är gravid förrän jag får se ett pickande hjärta.

    Är som du Viccyy och har gjort ett gäng gravtester, kan inte låta bli. Använder testlagrets stickor och mår så bra när jag ser en hcg stegring i form av ett starkare sträck när det gått någon dag sedan det senaste testet. Tänker också göra ett till digitalt i veckan för jag vill se att det står gravid 2-3 veckor iom att det stod 1-2 veckor på det förra. 

    Vet att jag bara borde slapna av och lita på min kropp men det är svårt och jag känner mig inte hysterisk eller superorolig, jag vill liksom bara veta och ha koll på det jag kan ha koll på.

    Tycker du skrev så fint tidigare MagganTopp att vi ska fokusera på att vi väntar barn och inte missfallHjärta


    okej va synd! Men nästan så jag gör det! ska snacka med min gym ifall jag kan få tidigt VUL då jag har PCOS! 


    jag har 1 digitalt test kvar som jag funderar på att ta om nån vecka eller 2 för att se att det står 3+ Men det får va det absolut sista testet jag tar


    Jag håller med! vi kan väl försöka fokusera på att vi alla väntar barn och vara positiva och peppa varandra! och kanske inte prata så mkt om det som kan hända utan mer fokusera på vad som faktiskt just nu händer! Små små små små bebisar håller på att skapas i våra små magar! Hjärta

  • Viccyy
    Lindflower skrev 2022-05-04 09:39:13 följande:

    Jag har skapat en FB- grupp nu för oss. Om man skriver till mig privat här så ska jag skicka länken till er Skrattande
    Eftersom det är så tidigt i graviditeten för oss alla så tycker jag att sekretes råder huruvida man är gravid eller inte. Om man råkar hamna i denna gruppen och känner till någon IRL så är det viktigt att man inte säger något till någon eller skvallrar för bekanta osv. Ok? Flört


    Ja va kul! 


    låter perfekt! Jag har skrivit till dig nu

  • Viccyy
    MagganTop skrev 2022-05-05 14:54:41 följande:

    Hur mår ni tjejer? Tycker dagarna går såååå långsamt nu denna kritiska period. idag har jag verkligen varit KONSTANT hungrig och sjukt sugen på, TOBLERONE. haha Drömmer


    Ja fan va långsamt det går! vill att det ska va långt efter 12 veckor nu! 


    jag är så fruktansvärt trött och har ont i brösten! jag har fått sug på goudaost haha förra graviditeten va det vindruvor och apelsiner 

  • Viccyy
    Minisson skrev 2022-05-07 17:03:05 följande:

    Är det någon mer än jag som redan har humörsvängningar delux? Ryter till sambon rätt som det är.. det kokar i mig emellanåt. Och tålamodet med barnen är inte roligt.. Pms javisst, men det här är något heeelt annat. Skäms när jag låter så sur!

    Har även väldig molande värk, så att jag nästan väntar på att jag ska börja blöda vilken sekund som helst. Även otroligt trött, gäsp!

    Hur har ni andra gjort, har ni börjat berätta för någon?
    Vi har redan sagt att vi inte ska säga något förrens iallafall efter kub. Men beror på hur jag mår också, kanske inte går att dölja. Mina två tidigare graviditeter hade jag hyperemesis och det var ju lite svårt att dölja för både släkt, vänner och jobb. Då var första dottern knappt 2 år så hon förstod inte.

    Nu när barnen är äldre hoppas vi att vi kan hålla det hemligt för dom iallafall till minst v 12. Eller kanske till och med efter rul? Hur tänker ni andra som har fler barn med att berätta för syskon? 


    Jag har behövt berätta för ganska många då dom förstått ganska direkt på mig.
    Släkt fattade direkt när jag började tacka nej till nåt glas vin, då dom visste att vi va sugna på ett till barn. 

    Mina kollegor märkte att jag va disträ, trött och jag börjar må lite konstigt då och då. Dessutom har jag gått på diet senaste 6 månaderna och nu helt plötsligt äter jag normalt igen. Så ja det va inte lätt att hålla det hemligt när dom frågade om jag är gravid. 

    Försökte säga nej, men jag är sämst på att ljuga och jag började fnissa. Så typiskt mig. 

    Hade gärna hållit det hemligt lite längre, men sen känner jag också, äh vem bryr sig. Händer något så händer det jag kan ändå inte påverka något just nu. 
    Så har berättat för närmsta kollegor och familj
  • Viccyy
    Maymom skrev 2022-05-09 08:54:07 följande:

    vi har inte berättat för nån än, men min bästa vän frågade mig om jag var gravid samma dag jag plussade så hon vet.
    har lite vinkvällar inplanerade så får se om jag berättar då eller ställer in.
    Hade ju gärna sett att det verkligen finns nåt där innan jag berättar, tänker be om ett ul vid första bm besöket. Sist levde ju inte fostret vid första besöket, kändes så fel att suttit hos bm och fått höra att allt ser bra ut och sen få veta att så var det verkligen inte.

    plussen blir inte starkare här, men jag försöker vila i att ett plus är ett plus.


    Jag hade också velat vänta! Men jag är sämst på att ljuga och hålla hemligheter gällande mig själv! 


    hade du fortfarande symptom när du inte visste att fostret levde eller inte? Eller slutade dom? 

  • Viccyy
    MagganTop skrev 2022-05-09 13:19:44 följande:
    Flikar in här. Jag fick oxå ett ma, upptäcktes efter 6 veckor efter första ultraljudet där vi hade sett hjärtat slå. hade fortfarande symtom och magen växte. Tog två månader för att få negativt på gravtest efter aborten. för jävligt att bli så lurad av sin kropp

    Men gud nej va sjukt! 


     

  • Viccyy
    Maymom skrev 2022-05-09 14:45:17 följande:
    De slutade ganska snabbt efter jag fick reda på det. hade en lite rosaaktig flytning på morgonen precis innan ul, så tanken att nåt skulle vara fel hann precis slå mig.
    illamåendet hade slutat rätt långt innan, vid ungefär Samma tidpunkt som med första barnet, men hade känt mig uppsvälld och stor och brösten ömmade fram till ett par dar efter jag fick reda på det.
    sen trodde jag att mensen kom tillbaka regelbundet direkt men tydligen hade jag ÄL när jag trodde mens nr 2 skulle komma, därav denna graviditet.. :)

    Tog det sista testet jag hade hemma idag! det stod Gravid 3+ 


    så det va mer veckor än det förra som det stod
    Gravid 2-3! så det kändes ändå ganska skönt! 
    nu måste jag nog sluta vara så orolig och tänka på vad som kan hända! Jag kan ju ändå inte påverka det 

Svar på tråden BF JANUARI 2023