• Anonym (TS)

    Vad är det sjukaste en arbetsgivare/chef begärt av dig?

    För mig var det när chefen tyckte att alla skulle komma in tio minuter innan varje pass för obetald överlämnning.

  • Svar på tråden Vad är det sjukaste en arbetsgivare/chef begärt av dig?
  • Anonym (Fd kassörska)

    Att dåvarande chefen anställde mig och 23 andra kassörskor enbart pga utseendet samt att han underförstått krävde att vi skulle vara sminkad på våra arbetspass . (ja han var en mansgris) 

  • Anonym (TS)
    Anonym (Fd kassörska) skrev 2022-04-30 19:06:36 följande:

    Att dåvarande chefen anställde mig och 23 andra kassörskor enbart pga utseendet samt att han underförstått krävde att vi skulle vara sminkad på våra arbetspass . (ja han var en mansgris) 


    Ställde ni upp på det då?
  • Anonym (Fd kassörska)
    Anonym (TS) skrev 2022-05-01 10:03:20 följande:
    Ställde ni upp på det då?
    Vi var mer eller mindre tvungen så ja det fick man ju finna sig i om man ville ha kvar sitt jobb. Den som protesterade och stod på sig blev uppmanad att säga upp sig  med motiveringen att det var samarbetssvårigheter. 
  • Anonym (ENP)

    När min chef bad mig att returnera hans barns julklappar

  • Anonym (E)

    Första jobbet ställde jag upp mycket. Jobbade övertid (utan ersättning), Gjorde ett kundbesök på helgen utan att få ersättning för det eller resersättning. Jag var ung och ville visa fötterna.

    När jag sen bytte jobb (funkade inte med chefen- jag kände mig utnyttjad) så höll han inne min slutlön i 2 månader med motiveringen att han inte hunnit se över den. När jag låg på och fick ut den tillslut hade han dragit av 500kr för att jag inte medverkat på ett möte (som jag aldrig fick kallelse till). Trots all övertid jag -gett- bolaget och mitt kämpande.

    Mitt första kvalificerade jobb efter utbildningen. Fy fan för den gubbjäveln

  • Anonym (X)

    Jag hade en månad kvar till jag skulle gå på f-ledighet och en kollega på grannenheten (med samma utbildning och kompetens som jag) blev sjukskriven på 3 månader.
    Chefen tyckte jag skulle täcka för 50% av hennes tjänst fast jag redan jobbade heltid. När jag sa nej frågade han om jag arbetsvägrade.

  • Anonym (Vården)

    Jobba trots sjuka för att ställa upp för kollegorna.

  • Anonym (A)

    Jobbade övertid gratis i flera år. Jobbade fast jag var sjuk. Stressigt hela tiden. Första jobbet.

  • Anonym (Singing like a canary)

    Att jag som HR-ansvarig inte skulle berätta för de anställda att den nye ägaren tänkte sluta betala in pensioner. 

    (givetvis "bara ett tag, tills det gick att få in mer pengar och så")

    Den gubben gick inte.

  • Anonym (l.ökjyukyjg)

    Begärde är att ta i, men när jag arbetade som ekonomiansvarig hos en fd klasskamrat jag fick frågan om jag mot kompensation även kunde tänka mig att utföra sexuella tjänster. 


    Han hade innan uttryckt farhågor till min bästa vän, som även hon varit klasskamrat till den här mannen, om jag var  rakad eller inte, för orakat klarade han inte av. 


    Hon talade om för honom att jag aldrig i livet skulle gå med på något sådant så det kunde han lägga ner direkt. Det gjorde han ju dock inte utan frågade, jag sa givetvis nej och fick en rejäl löneförhöjning den tid jag jobbade kvar. 

Svar på tråden Vad är det sjukaste en arbetsgivare/chef begärt av dig?