• Anonym (Lo)

    Inskränka aborträtten

    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:10:22 följande:
    Ja, självklart.
    Jag tycker inte man ska få bekosta till exempel onödiga amputationer (kink) själv heller utan samtalsterapi, men jag tycker inte aborträtten ska begränsas.
    Kontext som sagt.

    Jag utvecklar mina tankar och svarar på dina frågor sådär som man gör i en diskussion, kan du tänka dig att delta själv också?
    Syftet med tråden var inte att diskutera mina tankar och åsikter om abort. Utan varför folk inte är konsekventa i sina argument med rätt till sin egen kropp.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:15:36 följande:
    Ville du inte ha en diskussion? Varför startade du tråden?

    Men ja, visa mig gärna en tråd där en kvinna vill ha en diskussion angående sin abort.
    Skulle du ifrågasätta henne på samma sätt som du ifrågasätter mig? Det handlar om rätten till sin egen kropp. Men då anser du att man måste argumentera och motivera för dig varför man vill göra det ena eller andra.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:11:53 följande:
    Det är väl precis det du gör med din trådstart?
    Nej, men jag är inte förvånad att du drar den slutsatsen då du genomgående i tråden missförstått vad jag frågar efter i trådstarten. Jag vill diskutera argumenten och inte abortfrågan som sådan.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:16:54 följande:
    Dessutom: kvinnan har rätt till sin egen kropp, precis som du får välja själv om du vill göra abort men sen vill du vill även påverka hennes rätt till sin kropp.
    Ser du skillnaden?
    Jag vill inte påverka någons rätt. Däremot har du skrivit om villkor som du tycker ska gälla för om folk ska få bestämma över sin kropp. Man ska inte få hjälp om det är kink eller vad du skrev
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:20:13 följande:
    Har du argumenterat för rätten till din egen kropp? Du vägrar ju skriva nåt exempel på vad som vore jämförbart så ja, då ifrågasätter jag dig.
    Aborträtten är fullt rimlig, det innebär inte att vi har eller bör ha fullt bestämmande över vad vi gör för ingrepp i våra kroppar.
    Om du anser att andra måste ge exempel på vad som är jämförbart och argumentera varför de vill gör det ena eller andra, så kan du ställa samma krav på de som vill ha abort. Om du vill vara konsekvent men det kanske du inte bryr dig om.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (J) skrev 2022-05-03 18:21:59 följande:
    Nej, argumenten för abort är inte nödvändigtvis alltid logiska eller konsekventa, men vi vet utifrån statistik att aborter kommer förekomma oavsett om de är lagliga eller inte. Då är det bättre att det kan ske säkert. 
    Så om det skulle komma statistik på att folk börjar försöka karva i sina kroppar med något annat än abort de blivit nekade av sjukvården skulle du då tycka det är bättre vi hjälper dem med det på ett säkert sätt?
  • Anonym (Lo)
    Anonym (NoGo) skrev 2022-05-03 18:20:42 följande:

    Alltså, jag har inget som helst emot att människor opererar in ett horn i pannan, go for it. Sen gör ju vården sina prioriteringar. Den dagen man ligger helt i fas med alla canceroperationer, diskbråck, spinala stenoser, rör i hörselnedsatta öron, borrtagna halsmandlad osv så blir det säkert fritt fram även för horn. Sen är det kanske att räknas som plastikoperation, och då kan man ju behöva betala för det själv, men jag vet inte om det finns någon lagstiftning som hindrar dig från att ha ett horn.


    Så använd samma argument för att inte sjukvården ska utföra aborter, om du nu menar allvar att det där är vettiga argument att neka människor bestämma över sina kroppar.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:32:17 följande:
    De skäl som anges för abort; självbestämmande över kroppen istället för en graviditet som påverkar kroppen både under och efter den, ansvar för barn om det föds, medicinska, paykologiska och sociala skäl -de fungerar ju JUST för abort. Kontexr.
    Inte för dina icke-specifika skäl att vilja göra ingrepp.
    Om du hade utvecklat dina tankar hade det kunnat lyftas från abortfrågan men du gör ju inte det.
    Min mening var inte att lyfta abortfrågan. Och de där skälen begränsar ju människors rätt till sina kroppar. Om det är så att vissa skäl ändå måste vara uppfyllda. Så människor bestämmer trots allt inte över sin kropp även om aborträtten finns.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:39:03 följande:
    Ja.
    Till exempel kapa sina ben som du föreslog. Tycker du alltså att sjukvården ska hjälpa dem med det om det är så att annars gör de det ändå, på illegala kliniker.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-03 18:35:16 följande:

    Kraven beror på kontext, är det svårt att förstå?
    Som exempel: omskärelse pga för trång förhud är jättebra, av religiösa skäl förkastligt.


    Så, kan du komma in i diskussionen nu?


    Så det som är godkänt av dig som vettiga ingrepp går bra. Annars ska man inte ha rätten att bestämma över sin kropp.
Svar på tråden Inskränka aborträtten