• Anonym (Lo)

    Inskränka aborträtten

    Anonym (Ådi) skrev 2022-05-03 21:23:59 följande:
    Ja, är hon inte gravid får hon ingen abort.
    Ok så finns ett ben att kapa så får man hjälpen, haha
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-04 09:51:39 följande:
    Nej, men då kan man få samtalsterapi FÖRST. Vad gör man med barnet som föds om det är samtalsterapi som erbjuds gravida?
    Varför pratar du om samtalsterapi om det inte hjälper. För jag antar du menade att samtalsterapin skulle få patienten att tänka om angående det önskade ingreppet?
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-04 10:24:44 följande:
    Vad skriver jag annorlunda?
    Först svarade du att patienten ska få den hjälpen jag skrev, sen att patienten först ska få samtalsterapi
  • Anonym (Lo)
    Anonym (X) skrev 2022-05-04 10:27:15 följande:
    Om det skulle vara risk för patientens liv för att de annars gjorde det med en stålgalge så vore det janske den enda utvägen till slut att bevilja operation.

    Vad tycker du ska hända med det födda barnet?
    Ja, då fattade jag dig rätt.

    Barnet blir väl en egen patient antar jag. Men jag har egentligen inte något intresse av att diskutera politik och samhällsproblem om det är det du är ute efter. Jag bryr mig inte så mycket om ifall folk gör aborter om du har glömt det. 
  • Anonym (Lo)
    Fiona M skrev 2022-05-04 10:29:45 följande:
    Har jag förstått dig rätt som att du tycker det ska vara full bestämmanderätt över sin kropp eller ingen bestämmanderätt alls, annars är det hyckleri att behöva vissa ingrepp?
    Nej, du har inte förstått rätt. Jag tycker inte man ska slänga sig med uttryck som att det är viktigt att få bestämma över sin egen kropp om det ändå bara är skitsnack och lögner.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (Ola) skrev 2022-05-04 11:05:29 följande:

    Har du Asbergers?

    Du verkar ta allt väldigt bokstavligt. 


    Klart som fan vi människor är begränsade att göra vad vi vill med våra kroppar- annars hade vi levt ett laglöst samhälle och anarki.

    Ingen som gör abort gör väl det för att det är speciellt kul? Helst vill väl alla undvika aborter, men när det sker så behövs det om förutsättningarna är dåliga. Alternativet är att vi alla bara har sex om vi är fine med att det kan bli bebis som vi får ta hand om. Hade det varit en bättre hantering tycker du? 


    Om det är ?klart som fan vi är begränsade? så ganska meningslöst då att svamla om att det är fel att begränsa rätten att bestämma över våra kroppar.
  • Anonym (Lo)
    Anonym (Vad) skrev 2022-05-04 12:47:26 följande:
    Vilka andra ingrepp med din kropp vill du göra som inte sjukvården i någon form hjälper dig med, privat eller offentlig? Vilka andra ingrepp vill du göra som är lagstiftade emot?
    Vad spelar det för roll? Tänker du att du vill begränsa min rätt att bestämma över min kropp? Varför ska du lägga dig i vad jag vill göra med min kropp?
  • Anonym (Lo)
    Anonym (Aspromavro) skrev 2022-05-04 13:29:41 följande:
    Förstår du inte innebörden av " beroende på kontext?"
    Då antar jag det är ok att säga så till de som vill ha abort också. Beroende på kontext så kanske du får bestämma över din kropp.
  • Anonym (Lo)
    sextiotalist skrev 2022-05-04 12:54:35 följande:

    Jag har svårt att se likheten. En kvinnas graviditet är en stor påfrestning på kroppen. Flertalet av de komplikationer och besvär som en gravid kvinna drabbas av skulle, om det inte var kopplat till graviditet, hanteras av sjukvården. 
    Så jag ser en abort som valet av en kvinna att inte behöva genomgå en ofrivillig graviditet.


    Det kanske är påfrestande också för de som vill kapa ben och ha horn i pannan, ja såna exempel har folk kommit med i tråden
  • Anonym (Lo)

     


    Då kanske man ska vara säga så istället då för den här vanliga gamla lögnen om att vi ska få bestämma över våra kroppar, vilket betyder just det.


    Anonym (K) skrev 2022-05-04 17:08:06 följande:
    Men nu skriver du ju så igen. Antingen eller.
    När vi pratar om bestämmanderätt i en diskussion om abort så gäller den bestämmanderätten vid just abort.
    Om du frågar mig om vi ska ha bestämmanderätt över våra kroppar i ALLA avseenden så säger jag bestämt NEJ. 
Svar på tråden Inskränka aborträtten