Inlägg från: Anonym (Gud kan ta mänsklig form?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gud kan ta mänsklig form?)

    Vem är gud, vart är Gud?

    Man kan ju också tänka sig att Gud kan byta skepnad. Kan han skapa jorden på sju dagar kan han definitivt också byta skepnad. Så han kanske ser ut som en slags svävande dimma eller gas i vanliga fall, men när han vill så kan han framstå som en skäggig gubbe. Praktiskt sådär, tex. om han vill ta foton för att använda på Tinder, öppna en dörr, prata med någon osv.

    Det är den skäggiga gubben han använde som mall för sin egen avbild. 

  • Anonym (Gud kan ta mänsklig form?)
    Trent skrev 2022-05-06 20:40:22 följande:
    "Så säger Herren Sebaot: Jag har inte glömt vad amalekiterna gjorde mot Israels folk, då de angrep dem på deras vandring från Egypten. Dra nu ut och krossa amalekiterna och vig dem åt förintelse med allt som tillhör dem. Skona ingen utan döda alla, både män och kvinnor, barn och spädbarn, oxar och får, kameler och åsnor."

    De där barnen som dödades. Var de skapade i guds avbild? Dödades de av kärlek?
    Om du inte missat det kan Gud vara en arg oresonlig tyrann när han blir sur,  vilket han kan bli för minsta lilla så han är nog inte en han, utan en hon. Då blir det där svängande beteendet helt logiskt. Kapabel till att vara snäll om hon hålls nöjd, men gå i taket när hon sägs emot. Gud är en kvinna med borderline personlighetsstörning.
Svar på tråden Vem är gud, vart är Gud?