• Limajo

    Barn på badhus

    Det är konstigt att så många verkar tycka att det är en rättighet att gå på badhuset och därmed tvinga andra barn exponera sig för jämnåriga, kanske tom klasskamrater av motsatt kön. Jag har två pojkar och från att de började ettan fick de inte gå in på damernas. Antingen höll de varandra sällskap, eller så såg jag till att det följde med kompisar och kompisars pappor, eller så stannade vi helt enkelt hemma. Det är inte svårt alls. 

  • Limajo
    Kexsmula skrev 2022-05-06 16:25:30 följande:

    Jag röstade 10 år, men det är helt klart mycket beroende på barnets mognad och inget som är ristat i sten.


    Det har ingenting med mognaden på barnet som är i fel omklädningsrum att göra.
  • Limajo
    Anonym (Fel kön?) skrev 2022-05-06 19:09:20 följande:
    Du tycker inte att intersex, transsexualitet osv. är tillräckligt stigmatiserat som det är utan vill att de skall byta om i eventuellt handikappsrum? Bara så att jag förstår dig rätt. 

    Istället för den sortens inskränkthet kanske en istället kan lära sig att en del kvinnor har en snopp och en del herrar har en vagina och det är helt naturligt. Det gör dem inte till mindre kvinna eller man än någon annan och de har lika stor rätt att byta om i det omklädningsrummet som du.

     


    Andelen av befolkningen som är transexuella är mindre än 0,5%. Varför ska deras rättigheter vägra tyngre än unga pojkar och flickors rättighet att byta om i en miljö som känns trygg? 

Svar på tråden Barn på badhus