Inlägg från: untilthemorning |Visa alla inlägg
  • untilthemorning

    Gemensamt kalas efter skilsmässa

    Anonym (Ada) skrev 2022-05-09 12:42:37 följande:

    Rent initialt tycker jag det är en fantastisk idé att ordna ett gemensamt kalas. Det visar att mamma och pappa fungerar väl tillsammans och är nyttigt för barnet. Att hon inte vill ha med dig kan jag dels förstå och dels inte, det är såklart känsligt med mannens nya ibland, men för barnens skull behöver man ibland svälja sin egna stolthet och se förbi det. 
    Däremot kan det bli helt oacceptabelt att inte bjuda styvsyskon om barnet själv önskar detta, då är det bara en vendetta det rör sig om och inget som ska främja barnet alls. 
    Prata med mamman och säg vänligt att vilken bra idé, men skulle du kunna tänka dig att bjuda ett par fler? Sen är det ju faktiskt så att om det är ett gemensamt kalas, ska gemensamt inflytande ske. 


    Fast det där gäller ju bara om man redan är bjuden. Att armbåga sig in och tycka till en massa om en fest man inte är bjuden på, är sju resor värre än att inte bli bjuden på en fest från första början.

    TS är inte bjuden. Vet inte vad det finns att diskutera.
    Vill TS ordna egen fest för olika barn, och välja vilka hen vill bjuda, så är det fritt fram.
  • untilthemorning
    Anonym (Bonusmamma) skrev 2022-05-09 13:21:35 följande:
    Nej det hade jag ju såklart aldrig gjort. Men det hade ju inte varit mycket bättre att elda på det hela genom att bjuda in till ett eget kalas heller, det om något känns väl som att det sätter sambons släkt i en riktigt obekväm sits att behöva välja vilket kalas man ska gå på...

    Tanken med ett gemensamt kalas är väl att det ska vara just gemensamt, och för barnen. Inte som att sambons ex själv har styrt upp en middag på eget håll precis... Min tanke är väl snarare att om man inte _fixar_ att ha kalas gemensamt så kanske det är bättre att dela upp det. 
    Hur menar du att du "eldar på det hela" genom att ordna en egen fest där du bjuder in samtliga förutom din sambos ex?

    Och de behöver ju faktiskt inte välja vilken fest de vill gå på, under förutsättning att du inte anordnar festen samma dag och tid, men varför du skulle göra något sånt förstår jag inte.

    Gällande sista stycket så är det ju precis det som exet gör; anordnar en egen fest utan de personer hon inte vill ha där, för att hon känner inte att hon "fixar det".
    Hennes fulla rätt att välja vilka personer hon vill bjuda in.
    Det är väl inte i ert hem tänker jag?
Svar på tråden Gemensamt kalas efter skilsmässa