• Anonym (K)

    Gemensamt kalas efter skilsmässa

    Är ni sambos och barnet gärna har dig med så tycker jag biomamman får sätta sin bitterhet åt sidan för barnets skull. Ni är ju en ny familj så det är ju bara konstigare att du inte är med än om du ÄR med. 

  • Anonym (K)
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-09 13:09:27 följande:
    Egentligen kan jag hålla med dig men gör det inte ändå. Om det här är första trevande försöket för att bygga upp en relation att fungera som mamma och pappa så kan det behövas för mamman i det här fallet att nya inte är med. Vi vet ju ingenting. Tänk om hon blev lämnad för nya? Tänk om de haft massa konflikter? Tänk om TS är mannen sjunde nya sen det tog slut? Tänk om det tog slut för en månad sen? Finns så många faktorer som kan spela in kring varför nya inte är bjuden. Är kalaset ett första försök så måste det få ske så det känns bra för barnets föräldrar. Sen kan det såklart inte vara så i all evighet. Nästa år borde alla kunna fira ihop.
    Ok, jag kan hålla med till viss nivå, men jag uppfattade det som att barnet själv ville ha med bonusmamma och bonussyskon? Då blir det lite magstarkt att neka det. Bättre med två separata kalas då. Och i och med att de redan bor ihop är det väl bra för barnen att agera som familj, inte som två separata familjer under ett och samma tak. 
  • Anonym (K)

    @fia
     Vad gör det för skillnad menar du, att 5-åringen kanske inte kommer ihåg? Där och då minns väl 5-åringen att inte halva familjen var med? Samt det väl trots allt barnets kalas, varför är hens vilja helt irrelevant? 

  • Anonym (K)
    Anonym (Bonusmamma) skrev 2022-05-09 14:24:55 följande:
    Det är klart att en 3-åring kanske inte förstår allt, men barnen pratar ju om att stora barnet snart fyller år, pratar om tårta och kalas osv... så det är klart att det känns tråkigt om de inte får fira ihop, bara för att någon vuxen inte känner för det. 

    Jag bryr mig i ärlighetens namn inte så mycket om att gå på kalas med hans ex och hennes familj, det kan jag väl göra men det är ingen förlust för mig att avstå. Däremot tycker jag väl att vi kan få ha ett eget kalas med hans släktingar då... Svårt att inte tycka att det är störigt att hans ex förväntar sig att alla från hans familj och släkt ska komma till henne, utom just jag och bonussyskonet liksom. I praktiken innebär det ju att det inte blir något kalas alls på "vår sida" då...om vi inte planerar dubbla kalas och låter folk bestämma själva. Men det känns inte heller helt schysst.

    Det är för övrigt flera år sedan de gick isär. Vi har bott ihop i knappt ett år, så detta är första födelsedagen sedan vi blev sambos plus att barnen nu är större så det är ju mer kännbart för dem. Innan vi träffades har de firat högtider gemensamt, jag och sambon hade gärna fortsatt med det och hans ex vill ju typ det med, med honom och hans familj men exkludera mig och mitt barn... Börjar bli påfrestande 
    Och den dagen exet träffar någon ny blir det annat ljud i skällan, han ska säkert med på allt. 
Svar på tråden Gemensamt kalas efter skilsmässa