• Anonym (Fia)

    Gemensamt kalas efter skilsmässa

    Hur länge har ni varit tillsammans? Är barnen som syskon? (Förstod det som att ni har varsitt barn) Jag tänker att det är ok om det här är första gemensamma firandet. Som ett försök att hålla sams och finnas där vid viktiga högtider tillsammans för barnet. Då blir det svårt om du och ditt barn är där, om det är första försöket alltså eller däromkring. Nästa år när barnet fyller borde det däremot inte vara några konstigheter. Till din treåring behöver du inte säga något alls och inte till femåringen heller. Mer än grattis hemma då :)

  • Anonym (Fia)
    Anonym (K) skrev 2022-05-09 13:05:06 följande:

    Är ni sambos och barnet gärna har dig med så tycker jag biomamman får sätta sin bitterhet åt sidan för barnets skull. Ni är ju en ny familj så det är ju bara konstigare att du inte är med än om du ÄR med. 


    Egentligen kan jag hålla med dig men gör det inte ändå. Om det här är första trevande försöket för att bygga upp en relation att fungera som mamma och pappa så kan det behövas för mamman i det här fallet att nya inte är med. Vi vet ju ingenting. Tänk om hon blev lämnad för nya? Tänk om de haft massa konflikter? Tänk om TS är mannen sjunde nya sen det tog slut? Tänk om det tog slut för en månad sen? Finns så många faktorer som kan spela in kring varför nya inte är bjuden. Är kalaset ett första försök så måste det få ske så det känns bra för barnets föräldrar. Sen kan det såklart inte vara så i all evighet. Nästa år borde alla kunna fira ihop.
  • Anonym (Fia)
    Anonym (K) skrev 2022-05-09 13:15:38 följande:
    Ok, jag kan hålla med till viss nivå, men jag uppfattade det som att barnet själv ville ha med bonusmamma och bonussyskon? Då blir det lite magstarkt att neka det. Bättre med två separata kalas då. Och i och med att de redan bor ihop är det väl bra för barnen att agera som familj, inte som två separata familjer under ett och samma tak. 
    Barnen är 3 och 5 år. När mina barn var i den åldern bjöd de in brevbäraren på kalas. Helst hela världen. Barn är ju mästare på att inkludera. Men de kommer förmodligen Inte sakna eller ens märka att bonussyskonet inte är på plats. Får de ett grattis hemma och ett till paket så kommer ju lyckan knappt veta några gränser. 
  • Anonym (Fia)

    Har ni varit ihop knappt ett år är det väl bara att gå med på det i år men att planera i tid nästa år. Och då är det läge för din sambo att inkludera dig och ditt barn i firandet vilket nog sker naturligt då ni bott ihop en längre tid. 

  • Anonym (Fia)

    Vi kan ju tycka vad vi vill i tråden. Men mamman och pappan har ju valt att ha ett gemensamt kalas där bonus och nya inte är välkommen. För hur man än vrider o vänder på det så är pappan också med och väljer när han accepterat detta. Jag tycker TS gör en alldeles för stor affär över detta. Kvarstår problemet nästa år och året efter det så tycker jag att du ska prata med din sambo. 

  • Anonym (Fia)
    Anonym (Bonusmamma) skrev 2022-05-09 19:50:37 följande:
    Han har inte accepterat det, vi pratar om hur man ska hantera det... 
    Om han inte vill ha gemensamt kalas så ska han såklart säga det till sitt ex. Men det känns ju mest som han isf inte vill det för att du tycker det är tråkigt att du och ditt barn inte är bjudna. Nåja alla dessa män som låter sig styras. trist. 
Svar på tråden Gemensamt kalas efter skilsmässa