Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Endast ett riksdagsparti vill HÖJA BARNBIDRAGET

    Flash Gordon skrev 2022-05-10 19:01:30 följande:

    Att barnbidraget borde tas bort till förmån för skatteavdrag per barn.


    Instämmer. Eller ingenting alls. 

    Om barnbidraget absolut ska finnas bör det vara för max 1-2 barn. 
  • Kvittning
    KillBill skrev 2022-05-13 08:12:23 följande:
    För att en befolkning ska öka (och inte äventyra framtida välstånd) krävs det i genomsnitt 2,1 födslar per kvinna och alla kan inte få barn så fler i praktiken. Att göra det kostsamt att föda fler än 1-2 barn kan leda till ett minskat barnafödande och detta kan leda till en minskande befolkning (om inte minskat barnafödande kompenseras med invandring förstås).
    Om man vill ha fler barn bör man kunna försörja de utan att vara beroende av barnbidraget. Om man har så dåligt med pengar att man inte kan det så ökar risken att befolkningsmängden upprätthålls av bidragsberoende individer och det äventyrar definitivt framtida välstånd. 
  • Kvittning
    KillBill skrev 2022-05-14 13:02:02 följande:
    Ja det ett argument men det har visat sig att ett sådant system (som då skulle bli inkomstprövat). Skulle bli dyrare att administrera  och kosta ännu mer.
    Så ännu mer marginaleffekter alltså där det inte lönar sig att arbeta mer eller kämpa för en högre lön.
  • Kvittning
    KillBill skrev 2022-05-14 13:18:19 följande:
    Precis. Om rätten till barnbidrag gick vid gränsen för statlig skatt skulle en stor marginaleffekt skapas och det skulle för många inte löna sig att gå upp i lön eller jobba mer. Därför är det bra med ett generellt barnbidrag som inte skapar såna marginaleffekter.
    Ja antingen generellt, inget alls eller för max 2 barn är min synpunkt i frågan. 

    I rangordning 
    1 - inget bidrag alls
    2 - bara för ett eller två barn 
    3 - generellt
  • Kvittning
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2022-05-14 16:57:48 följande:
    Det är inte rättvist att vissa barn kan plocka ut ca 200 000kr på 18 årsdagen pga. hens familj inte behövt använda sig av barnbidraget under deras uppväxt. Barnbidraget ska vara ett stöd för barnets uppväxt inte sparat föratt nyttja i vuxenålder. Därför det heter barnbidrag och inte vuxenbidrag. Det finns ett klart syfte med det. De familjer som kan spara 200 000kr till varje barn till 18 årsdagen behöver inte barnbidrag och ska inte få det utbetalat heller.
    Eller så borde de som är så beroende av barnbidraget att de inte kan försörja sina barn utan det låta bli att skaffa barn tills de har ordnat upp sin inkomst bättre.
Svar på tråden Endast ett riksdagsparti vill HÖJA BARNBIDRAGET