Inlägg från: Anonym (Chokladpuck och tigerkaka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Chokladpuck och tigerkaka)

    Varför är det oftast killen som inte vill ha fler barn?

    För att ganska många män kompromissar med just barnfrågan och går med på barn för att hon vill. Men sen har han gjort sitt kompromissande och då blir det nej

    Sen finns det väl typ 273 andra orsaker också.. Tex att män inte har samma biologiska längtan/klocka som kvinnor. Sen har väl en del män nåt innanför pannbenet också och kan bättre se att ett till barn kanske skulle göra mer skada än nytta i den situationen där dom är just för tillfället. Osv osv osv osv... 

  • Anonym (Chokladpuck och tigerkaka)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 19:53:53 följande:
    Varför har inte män samma barnlängtan? Borde inte naturen sett till att även män vill ha barn för att sprida sina gener? 
    För att det är kvinnan som har mens och blir gravid. Dom är liksom biologiskt programmerad så tack vare hormoner. Mäns testosteron funkar inte på det sättet. 
  • Anonym (Chokladpuck och tigerkaka)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 20:06:04 följande:
    Ja, det var ju lite mer konkret. 

    Men vad ägnar man sig åt om man inte har barn? TV, träning? Blir inte det tråkigt ett helt liv? Tänker att barnår är tillfälliga, sen får man ju ändå tillbaka all tid i världen? 
    All tid i världen? Nej verkligen inte. Barnen växer ju och skaffar hobbys och intressen, idrottar. Det ska skjutsas till träning, tävlingar, matcher, uppträdanden, kompisar... Det är läxor som ska tjatas om, tjat om städningen i deras rum, föräldramöten i skolan, det ska tvättas, fixas skolväskor och gympakläder, utrustning ska hållas koll på, nåt barn kanske äter medicin och behöver extra koll och är extra mycket sjuk, det är magsjukor och löss, hemma med sjuka barn, tvättas, städas, veckohandla osv.. Nånstans där ska vi vuxna hinna jobba, gå på nåt möte, hitta tid för att gå ut med hunden, ta hand om hemmet, hinna på nån middag med kompisar, gymma,.... Osv
  • Anonym (Chokladpuck och tigerkaka)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 20:15:24 följande:
    Jo men säg att man lever i typ 80 år. 20-25 av dem går åt till att ta hand om.barn, typ. Ganska många år kvar sen ändå?
    Visst kommer tid för att vara vuxen men barnen försvinner ju inte bara för att dom flyttar hemifrån. Och vi åldras också. Det är stor skillnad på att vara 22 år och ha småbarn och att vara 42. Eller 52. Yrkeslivet sätter sina spår och ålderskrämpor börjar dyka upp. Man ändrar inriktning i livet och
    Sen börjar saker och möjligheter dyka upp som inte funkar med småbarn/hemmavarande barn. Och är man kring 50 börjar barnbarn kanske dyka upp som man vill lägga tid på. 
  • Anonym (Chokladpuck och tigerkaka)
    Anonym (?) skrev 2022-05-13 09:15:44 följande:
    Man kan inte bli gay eller bi om man inte redan är det, däremot kanske man inte utforskat det. Säkert långt fler som är bi än som utforskat det. 

    Jag menade snarast att man delar föräldraskap med en annan kvinna, inte sexliv (om man inte vill det). Skulle kunna vara ett fungerande upplägg. 
    Fast det är ju ingen garanti för att det blir fler barn bara för att man är samkönade. Alla kvinnor vill ju inte heller ha hur många barn som helst. En del är nöjda med ett och nån annan vill ha tre och ytterligare nån ser inga begränsningar... Fullt upplagt för exakt samma problematik även där att nån säger nej och inte vill ha fler. Det handlar ju helt och hållet om varför man säger nej och inte könet på personen. 
Svar på tråden Varför är det oftast killen som inte vill ha fler barn?