Inlägg från: Anonym (förlustaffär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förlustaffär)

    Varför är det oftast killen som inte vill ha fler barn?

    Är inte kille men har faktiskt aldrig förstått varför män vill ha barn. De har ju mest att förlora på det med tanke på att män ofta säger sig vilja ha ett förhållande med en kvinna huvudsakligen för sex.

    Under graviditeten och nästkommande tid blir det ju nästan inget sex alls för män och långa perioder helt utan.

    Sen blir kvinnor så extremt förälskade i sina barn och går in till hundra procent för moderskapet, vilket sätter mannen i tredje hand. Jag tror man verkligen måste vara barnkär i första hand och önska sig en stor familj för att vilja ha barn med nån.

    I USA tex har det visat sig vara en stor förlust affär ekonomiskt för män att gifta sig och skaffa barn och sedan Tinder och alla dejtingappar har liksom traditionella förhållanden och kärlek blivit något många män gärna väljer bort för möjligheten till mycket sex och olika kvinnor hellre än att sitta fast med ansvar och dåliga relationer.

  • Anonym (förlustaffär)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 20:02:21 följande:
    Borde inte naturen sett till att även män har barnlängtan osv? Hur ska avkomman klara sig annars? Menar om det bara hade handlat om befruktning och inte fortsatt beskydd, kärleksband et  hade ju avkomman inte överlevt. Om män enbart hade spridit sin säd, skulle barnen inte överlevt i lika hög utsträckning. 
    Jag tror inte män har barnlängtan av naturen och i princip känner sig lurade in i föräldraskapet. Inte förrän barnet är fött utvecklar män ömhets och kärlekskänslor för barnet, men det finns liksom inte inbyggt i deras DNA. De verkar som de inte får lika starka anknytningskänslor ens till sina egna barn vilket också blir tydligt med tanke på hur lätt pappor överger sina barn och startar nya familjer och liv vilket få kvinnors skulle klara utan stora kval. Jag tror inte känslor generellt betyder lika mycket för män som för kvinnor. Sex och makt är nog de enda riktigt stora behov män har om man hårddrar det.


  • Anonym (förlustaffär)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 20:20:06 följande:
    Låter ändå så tragiskt och ensamt att liksom bara ha tillfälligt sex hela tiden. Ingen att komma hem till, ingen som frågar hur man mår, hur ens dag varit. Äta middag ensam ofta, sova själv...Tror inte människan är menad att vara ensam så mkt, eller med olika man inte känner. 

    För att vi ska kunna känna trygghet och avkoppling på djupet behöver vi nog någon vi känner djupt. En ensam människa överlevde inte särskilt väl, vi behöver en trygg punkt, en flock. Måste inte vara en partner, men hur många utan partner har en flock de går hem till?
    Håller med utifrån mitt kvinnliga perspektiv. Men tror män får såna närhetsbehov tillgodosedda av enbart sex och oavsett kvinna. Har hört manliga vänner prata om att de har flera olika kk´s och har allt de önskar av livet och aldrig vill slå sig ihop med en och samma. Kanske detta ändrar sig när de kommit upp lite i ålder. Jag tror män över 50-60 får ganska så lika känslor och behov som kvinnor, men då är det liksom för sent iallafall för jämnåriga kvinnor. Märker att de lätt blir tårögda och får mer kvinnliga drag generellt.
  • Anonym (förlustaffär)
    Anonym (?) skrev 2022-05-12 20:25:09 följande:
    Egentligen vore kanske det bästa om kvinnor kunde skaffa barn tillsammans?
    Eller leva mormonliv där det finns flera kvinnor som alla delar familjeansvaret medan männen drar hem försörjning och agerar sädesfabrik.
Svar på tråden Varför är det oftast killen som inte vill ha fler barn?