Inlägg från: Anonym (Topp 10) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Topp 10)

    Hur tänker ni föräldrar som ger barnen alldeles för unika namn

    Förstår inte varför man ska undvika namn från


    Haipodai skrev 2022-05-14 12:20:45 följande:
    Ja, klart du kan ta ett lite ovanligare namn om man inte vill heta som "alla andra" - man kan gå utanför topp 10 listan. Men Tiger? Princess? Haha snälla
    Alltså även om man väljer ett namn från topp 10 listan så är risken att stöta på ett annat barn med samma namn på förskolan, skolan liten då det är så stor variation på namn nu. 
  • Anonym (Topp 10)
    Embla twopointoh skrev 2022-05-15 18:55:29 följande:
    Nej, Ines/Inez uppfyller inte kriterierna för det du kallar WT-namn. "WT-namn" är namn som inte var etablerade i svenskan innan de blev populära, ofta handlar det om namn från USA/UK, och/eller namn med stavningar som inte är etablerade, samt att det är vanligast bland låg socioekonomisk status.

    Ines/Inez har funnits i Sverige i typ 200år. Inte heller är det en "kreativ" stavning och inte är det absolut vanligast bland outbildade/lågavlönade föräldrar. 

    Men jag håller med om att det är fult.
    Vilka namn är WT namn? Vore intressant att få veta 
  • Anonym (Topp 10)
    Embla twopointoh skrev 2022-05-15 22:33:14 följande:
    Jag antar att du egentligen inte frågar efter vilka namn som är vanligast när föräldrarna har låg utbildning/socioekonomisk status, utan det var ett försök att ifrågasätta uttrycket som sådant,.

    Jag använder inte själv uttrycket WT, av flera anledningar. Dels är det degraderande, och dels går det inte att direktöversätta till svenska förhållanden. Jag förstår vad de som använder det menar med uttrycket, men jag gillar det som sagt inte själv.

    Om du läser hela tråden så ser du att det inte var jag som nämnde ordet WT. 


    Jag ville veta vilka namn som anses vara så kallade WT-namn.

Svar på tråden Hur tänker ni föräldrar som ger barnen alldeles för unika namn