Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Mitt liv fungerar inte

    Anonym (Lonly in darkness) skrev 2022-05-14 16:31:27 följande:

    Inget att be om ursäkt för ! Blev glad av din fråga ändå ! 


    Inser att min rakhet kan vara en nackdel då andra inte hänger med i "svängarna".


    Vad jag önskar få fram med min tråd är, vart på jorden ska jag bosätta mig på för att få vara med dom som inte utnyttjar, ljuger eller gör illa andra ? 


    Var på jorden finns det en folkgrupp där Genuitet existerar ? Känns snarare som att man behöver bli någon slags extremist, men då går man ju över gränser jag inte vill göra. Samtidig som jag kommer manipulera mig själv till att tro att det skulle vara det ända rätta.. och däri ligger ju falskheten gentemot mig själv och kan då heller inte förbli rättvis.


    Men någonstans så har jag märkt av att "Hat" är det enda äkta / riktiga passformen som bör vara lättare att tillgå för att få vara den ärliga människan.


    För ärligt talat, ALLA ogillar något, även om det är berättigat alt oberättigat. 99% av mänskligheten ljuger antagligen. Och 99.9999999 % av alla människor tar för sig av sin fördel medvetet trots orättvisa samt medveten om någon annans förlust.


    En rolig grej ; En gång behövde jag skicka ett sms, men min mobil var sönder. Jag frågade då en random person på stan om jag fick skicka ett sms. Personen var snäll nog att låta mig göra det. Därefter tog jag upp en 20:a ur vänster ficka och en 50-lapp ur högra fickan. 


    Jag sa " jag vet att ett sms kostar ca 0,2 öre. Men jag har inte det utan lite mer. Du får själv välja vad du tycker att sms:et var värt ! Kosta det 20 kr eller 50kr?" 


    Personen plockade 50 lappen på 1 sekund. 


    Du vill inte heller att folk ska vara helt ärliga och raka mot dig, även om du tror det. Vill du höra- face to face- att du luktar illa ur munnen, att du ser tjock ut, att du är alldeles för närgången, att du är obegåvad mm? 

    En sanning måste kunna landa mjukt för att den ska bli bra, man måste kunna ta emot sanningen utan att tappa ansiktet, jag gissar att det är det du inte gör utan att du är abrupt och obekväm vilket gör att man inte hinner hantera åsikten i lugn och ro.

    Varför tänker du inte att du behöver justera dig lite grann istället för att tänka ut var du ska flytta?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Lonly in darkness) skrev 2022-05-14 23:09:01 följande:

     


    men för att svara på frågan som jag redan svarat på, ja lite självbekräftelse behov har jag, då jag har gått igenom mer än vad du någonsin kommer ha gjort i ditt liv. Och samtidigt blivit så jäkla oskyldig som jag har blivit. Plus att jag är ensam. Då jag inte klarar relationer i någon form. Men det p ga helt andra berättelser som inte hör tråden till och som har med vad jag var med om som barn.


    Om du inte klarar av relationer och är rejält skadad av saker från din barndom är det klart att du är skev när du försöker interagera med andra människor, det har inget att göra med din ev ärlighet och godhet.

    Du behöver terapi och stöd för att kunna gå vidare, inte fly som du skrev i början av tråden. Du behöver möta dina egna demoner istället för att försöka hjälpa andra hela tiden, du kan inte fly dig själv. Du hjälper ju andra för att försöka hamna på någon sorts pluskonto för att inte känna skammen av din barndom och inget kommer bli bra förrän du har bearbetat och hanterat dina upplevelser.
Svar på tråden Mitt liv fungerar inte