• Anonym (.)

    Hur oprofersionel är inte jag, om jag skulle välja ta kontakt?!

    Jag befinner mig i en svår sits med känslor till närhet.

    Jag har varit en boendestödjare åt en man. En väldigt fin man, på olika sätt. Jag kände mig trygg när jag kom till han. Egentligen behövde han inte så mycket stöd och hjälp. Men det var ifrån kommunens sida att han skulle ha boendestödjare i en period.

    Jag brukar se honom och han hälsar så fint. Jag jobbar idag inte som boendestödjare utan jag jobbar med något annat, där det också har med människor att göra.

    Nu när han inte har behov av boendestödjare och kan sköta sig själv. Han har ingen diagnos eller så. Så han kan tänka helt själv.

    En del av mig skriker bara att jag skall låta bli. En annan del av mig vill bara komma till honom. Jag träffar ju honom då och då, i vår lilla stad av en slump. Hjärtat och kroppen skriker bara: ''Men fråga om han vill träffas någon gång!'' eller tankar som flyger om: ''Men byt nummer med honom, så han kan förstå hinten, så får jag se om han själv tar steget och bjuder över eller något!''.

    Jag känner mig så opproffsig, men å andra sidan. Jag är ju inte boendestödjare och han har ingen diagnos. Det måste vara okej, eller vad säger ni? Jag har ingen kompis som jag vågar ta upp detta med, så jag kan inte få någon annanstans en bekräftelse om detta är fel eller rätt. Jag känner ju att det är fel. Men å andra sidan: ''HAR JAG INTE RÄTT ATT LEVA?!''

  • Svar på tråden Hur oprofersionel är inte jag, om jag skulle välja ta kontakt?!
  • Anonym (.)
    Anonym (Livet är kort) skrev 2022-05-17 16:03:14 följande:

    Kör på! Ni är numera bara två privatpersoner. Föreslå en fika nästa gång ni ses :)


    Är det helt säkert att det är okej? Livet är kort, verkligen och jag vill ju bara leva livet!

    Men! Jag känner mig så oprofersionel!!
  • Anonym (.)
    Anonym (Diplomkabinettsbiträde) skrev 2022-05-17 16:56:28 följande:

    Jag tycker att det borde vara ok om du sköter det snyggt och utan att pressa honom till något. Vad sedan lagar, värdegrunder etc. säger om saken vet jag inte.
    Men jag blir inte riktigt klok på om det är en vänskaplig kontakt du söker eller något mer; det framgår inte helt av dina inlägg.


    Jag försökte tala om det i trådstarten. Jag söker egentligen ''bara'' intimitet. Vänskap, tjaa, kanske. Tackar liksom inte nej till att vara KK, med honom.
    Anonym (Livet är kort) skrev 2022-05-17 18:42:34 följande:
    Ja det är klart :) Men som nån frågade, hur länge sen var det ni avslutade er jobbkontakt? För man bör vänta ett tag efter det, några månader minst men helst ett halvår eller så.

    Det var bra länge sedan. Halvår. Men vi har setts till och från av en slump och passerat varandra. Oftast har vi mest givit leende till varandra och bara fortsatt våran väg. Så inget märkvärdiga samtal eller så.
  • Anonym (.)
    Anonym (E) skrev 2022-05-17 20:20:38 följande:

    Bara ett halvår och att du vill vara KK... Nej, det låter inte bra.


    *Mer än halvår sedan, skulle det stå. Så det är lite mer än ett år sedan.
  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2022-05-17 21:15:07 följande:

    Nej. En KK får du söka dig på annat håll.


    Varför kan jag inte välja honom då, om jag skulle få den möjligheten/chansen?
    Anonym (Diplomkabinettsbiträde) skrev 2022-05-17 21:26:21 följande:
    Jaha ok, så du vill ha honom som KK och egentligen inget mer. Känns rätt ytligt och torftigt, om jag skall vara ärlig. Tänk dig för och betänk att han är en människa som måste ha haft och kanske fortfarande har någon form av problematik i och med att han hade boendestöd, för man får knappast boendestöd bara sådär. 
    Jag vill inte skriva här om hans ''problematik'', men det var en sådan ''problematik'' som egentligen inte är något bekymmer med saker och ting i nuläge. Det fanns en grundlig skäl till kommunens beslut. Men inget som handlar om att han har problem i sin vardag.

    Låt oss säga såhär: Han hyrde lägenhet i andra hand ifrån kommunen. Ifrån en ''verksamhet'' där bara en vis sorts målgrupp får möjlighet att hyra i andra hand. Men han var i ett unik fall. En målgrupp, som inte finns så många av, en ministeriets grupp av klient, med den sorts ''problematik'' som han har. Andra i målgruppen, har en vis sorts ''problem'' och det var f.d hemlöshet.

    Men inte i hans fall, i hans fall var något annat. Inte att han var missbrukare eller hemlös.

    Jag vill inte skriva mer än såhär. Det är en helt vanlig kille.

    Kommunen som hyr dessa lägenheter i andra hand, får alltid boendestödjare, som bland annat observerar lägenheten och om allt fungerar bra, med räkningar och andra saker i lägenheten.

    Man observerar en period och sedan får personen hyra lägenheten i första hand, om allt fungerat bra.

    Så det är en kille, med inga problematik, han kan tänka själv, han har ingen diagnos o.s.v.

  • Anonym (.)
    Anonym (Kim) skrev 2022-05-17 22:10:07 följande:

    Nä fy fan! Du är ju inte sann?! Man har boendestöd av anledning. Sen vill du ha honom som KK. Vidrigt. Vore väl en sak om du ville bli vän med honom och som t.o.m. kunde leda till ett förhållande. På lika villkor. Hur tror du han skulle må då han så smått anförtrott sig till dig som var där i tjänsten sedan vill du bara knulla honom. Riktigt vidrigt. OM du skulle agera på det borde du få en fet varning. Skärp dig och skaffa KK som lirar i samma låga division som du. 


    Varning för vad? Jag har inte jobbat som boendestödjare i över ett år och dessutom har han själv inte haft boendestödjare i ungefär i samma utsträckning.

    Vidrigt?

    Jag kan förstå allas åsikter och känslor, men jag behöver mer djupare svar varför det är fel.

    Om han själv är intresserad och jag är intresserad, vad är problemet? Vi är båda vuxna.
  • Anonym (.)
    Anonym (Stina) skrev 2022-05-18 14:48:38 följande:
    Att utnyttja andra är aldrig snyggt.
    Jag utnyttjar inte honom!
    Anonym (jaha) skrev 2022-05-18 15:08:17 följande:
    För att du rationaliserar och generaliserar som en häst travar.

    1) NEJ snubben är nog inte så normal som du försöker framställa honom, hade han varit det så hade han inte tilldelats stöd

    2) Ja ni är båda vuxna vad gäller ålder men på helt olika nivåer i andra hänseenden, du är en vuxen som klarar sig utan stöd, det är inte han.
    1) Jo, han är normal. Han var behov av sådant ''stöd'' förut, men inte längre.

    2) Jag förstår din tanke, men i det här falllet har han ingen diagnos, och han är visst normal. Han behöver ingen som helst stöd idag och har ingen stöd idag och egentligen aldrig behövt stöd!
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-18 15:11:28 följande:

    Det är bra att du inte jobbar med boendestöd längre TS då du uppenbarligen inte är lämplig för den typen av arbeten. Din sista mening i TS är rejält osmaklig från någon som arbetat med det. 
    Du bör inte arbeta med människor. 

    Tyvärr är det så idag efter alla besparingar och sådant att det är alltför olämpliga människor som får den typen av jobb då de som vore lämpliga och kvalificerade har möjlighet att ta arbeten med bättre villkor. Fortfarande oerhört sorgligt. 


    Jo, jag är lämplig, men låt oss säga att jag inte är lämplig då. Menar du att samtliga människor i hela Sverige, inte får sådana här känslor, som jag? Förde första, jag har inte gjort någonting. Jag har bara haft känslor. Så jag räknas ändå som ''professionell'' och ''lämplig''. 

    VAD VAR MIN SISTA MENING?



  • Anonym (.)
    Räkan77 skrev 2022-05-21 09:35:54 följande:

    En vuxen person som får lägenhet genom kommunen/socialen har någon form av problematik som inte går över på ett år. Självklart är det inget fel på den personen och hen ska naturligtvis få ha vilken relation hen vill till någon annan.

    Men, det går inte att bortse från att maktbalansen är väl ojämn i detta fall och du TS är den som bär ett mycket större ansvar. 


    Okej, jag kanske bär mer information om honom, än att han har om mig. Men vad spelar det egentligen för roll, om vi skulle bestämma att bli KK? ObestämdFörvånad
Svar på tråden Hur oprofersionel är inte jag, om jag skulle välja ta kontakt?!