Inlägg från: Kvinna1989 |Visa alla inlägg
  • Kvinna1989

    Ni som inte ger välling

    Bland mina vänner, släkt och bekanta känns de som väldigt få ger eller har gett välling. Gröt och ersättning har dom gett.

    Jag började dock ge välling till min tjej som nu är 8 månader runt 5-6 månaders ålder. Men vi ger bara på kvällen och dock inte ens varje kväll . 

    Så inga problem eller konstigheter att inte ge tänker jag. :)

  • Kvinna1989

    Ja många är ju emot välling . Men vi ger de oftast på kvällen innan läggdags (8 månader är hon) och med hjälp av den (troligen) sover hon 10-12 timmar i rad.

    Visst, kunde lika gärna ge gröt men hon brukar vara så trött på kvällen så hon orkar inte sitta och äta, blir bara gråt av det tillslut. Så välling på flaska har varit super!

    Vi köper både färdig och gör egen , varierar. Men den färdiga innehåller järn i rätt mängd osv.

  • Kvinna1989
    brallison skrev 2022-05-30 15:45:55 följande:

    Hehe, vi hade ett annat problem, både med dottern för 11 år sedan och sonen nu - ingen av dem VILLE dricka välling. Totalvägrade. Både den färdiga men även sån som jag gjort själv. Så, det blev lätt att bestämma oss - ingen välling alls. Då är det antingen gröt eller vanlig mat på kvällen. Och med sonen (som är 14 mån nu) inget alls på natten - inga problem.


    Oj , tänk så olika det kan vara! 

    Min dotter är 8 månader nu och vill ha flaska innan läggdags, ibland ger vi ersättning och ibland välling. Men har tänkt att om den skulle innehålla bara vatten skulle hon säkert tagit den ändå, hehe. Igår kväll åt hon dock gröt och behövde inte flaskan vid läggdags, så vi får se hur de blir idag/i fortsättningen.

    Har dock en vän med en som är 2 år nu hon vägrade också välling, total vägrade! 

    Sen minns jag från min egen barndom, en kille som bodde på samma gata var beroende av välling fortfarande som 6-7 åring :O Minns hur han grät och grät ända tills han fick flaskan! 
Svar på tråden Ni som inte ger välling