• Anonym (A)

    Jag blir galen! Kollega säger att vi skyller på henne för att hon är mörkhyad.

    Jag tycker ni gjorde helt rätt som beslutade att sluta rädda kollegan hela tiden genom att göra färdigt hennes uppgifter. Det får ju konsekvenser för företaget och det borde som sagt få ledningen att inse att de måste göra något åt henne.

  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 17:41:01 följande:
    Nej, du får nog läsa om och läsa rätt.
    Ingenstans har "Anna" beskrivit sig själv som svart. Inte heller har TS nämnt något om att hon kallade sig själv för svart. 
    TS skrev att "Anna" är mörkhyad men inte svart eller av afrikanskt ursprung. 
    För övrigt finns det inget "rasistkort' och ordet i sig är rasistiskt. Att denna "Anna" falskt anklagade någon innebär inte att hon eller någon person har ett "rasistkort" lika lite som du har ett "sexistkort".
    Men det är ju precis det som det innebär att ?dra rasistkortet?: att medvetet göra falska anklagelser om rasism för att flytta fokus från det man själv blivit kritiserad för och därmed slippa bemöta kritiken. I den meningen har vi alla ett rasistkort, eftersom vi alla har möjlighet att göra sådana falska anklagelser. Betydelsen är naturligtvis bildlig och inte bokstavlig. Ordet rasistkort är för övrigt inte rasistiskt.
  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 18:37:46 följande:
    Så funkar det inte.
    Om Serena Williams kallar sig själv för vit är hon det då? Vet ärligt talat inte var jag befinner mig men inte är det i verkligheten iallafall. Familjeliv är verkligen sin egen värld.
    Om Anna kallar sig själv svart fast hon inte är det, så blir ju hennes sätt att försvara sig mot kritiken om dåligt utfört arbete (dvs. att kollegorna säger så bara för att hon är svart) ännu mer korkad. Dina försök att skuldbelägga TS blir bara mer och mer krystade.
  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 18:50:58 följande:
    Se där! Du kan skriva annat än "jag håller med."
    Vad finns det för andra kort? Finns det ett våldtäktskort? Kanske ett homofobkort? Vad sägs om ett alla-kan-kalla-sig-själva-för-svarta-kort? Lustigt det där.
    Kan Obamas två döttrar kalla sig själva för vita? De har trots allt en vit farmor.
    Eller går det bara åt ett håll? Dvs, vem som helst kan kalla sig själv för svarta och bli tagna seriöst men gud nåde den icke vit som kallar sig själv för vit? Utskrattad och hånad.
    Poängen här är att TS kollega är inte svart. Har inte svarta mor eller farföräldrar eller något afrikanskt ursprung överhuvudtaget.

    Ursäkta? Var i tråden har jag skrivit ?jag håller med??


    Att ?dra ett kort? i bildlig mening i diskussioner betyder att man lägger fram en viss typ av argument, ofta i syfte att flytta fokus från sakfrågan. Det finns ingen anledning att i förväg räkna upp alla de typer av kort man kan dra, och det tror jag du förstår. Folk drar alla möjliga typer av kort i argumentationer och vilken typ av kort det handlar om, framkommer av kontexten.

    Nej, poängen är verkligen inte att kollegan inte är svart. Det är helt ovidkommande. Poängen är att hon använder sin hudfärg för att beskylla kollegorna för rasism och därmed slippa bemöta deras kritik.

  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 18:54:37 följande:
    Jag försöker inte skuldbelägga TS.
    TS kunde gott och väl skriva ut etnicitet på kollegan men valde att inte göra det. Resultatet blev att folk antog att denna Anna var en svart kvinna och dessa kvinnor behöver inte mer rasism i sina liv. De behöver inte fler stereotyper och svårare att ta sig in i arbetslivet. Det har TS bidragit till. Grattis.

    Så du säger att du inte försöker skuldbelägga TS, men bara några rader ned skriver du att TS har bidragit till stereotyper om svarta kvinnor och till att svarta kvinnor får svårt att ta sig in i arbetslivet.

  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 19:57:56 följande:
    Haha, ja! Helt sjuka kommentarer i denna tråden men det är familjeliv i ett nötskal.
    Oh, the irony.
  • Anonym (A)
    Anonym (Missvisande) skrev 2022-06-24 20:09:56 följande:
    För att jag inte tror på att man kan identifiera sig till en annan härkomst? You got me! Call me Chinese.
    I think identify, therefore I am.
    Nej. Verkligen inte därför.
Svar på tråden Jag blir galen! Kollega säger att vi skyller på henne för att hon är mörkhyad.