Inlägg från: Anonym (Hedenhös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hedenhös)

    Väntetid 11 h på akuten

    Mat har jag aldrig varit med om att man fått på akuten. Inte heller något till barnen. Ambulansen eller läkarbilen har haft någon nalle till det sjuka barnet däremot. 


    Jag förstår också att akuta fall går före. Var det så att vårdpersonalen inte viste om ditt barns fall var akut eller ej och ni hamnade under övervakning i fall något skulle ske? Är det därför ni hamnade i denna olyckliga väntan på 11 h? 


    Det är inte kul. Jag har haft misstänkt benbrott/spricka som barn och satt också något sånt som 10-11 h på akuten i väntan på röntgen. Det är inte ett akut ärende på så vis samtidigt som det är rätt svårt att bara låta det vara tills vårdcentralen öppnar på måndag liksom. 

    Jag har intrycket av att de sista 10-20 åren så har trycket på akuten ökat tyvärr. 


     

  • Anonym (Hedenhös)
    Anonym (G2) skrev 2022-05-21 21:05:19 följande:

    Där jag bor får man mackor om man är där länge och om man blir inlagd på akuten och ska stanna minst ett dygn så får man lunchbricka. Hur skulle man annars överleva? Det måste ju finnas överallt att man får mat när man är inskriven?


    På alla sjukhus när man blivit inskriven erbjuder mat. Inte alla erbjuder mat till ej inskrivna personer. Problemet här var nog att TSs barn inte blev inlagt och därför inte erbjuden mat. 
  • Anonym (Hedenhös)
    Anonym (I) skrev 2022-05-21 21:36:41 följande:
    Jag var där 2 dygn utan mat.... 

    11 h enligt din ts? Eller var det 11 h ni varit där när du skrev och ni sedan var där ytterligare 37 h? 


    Var du inskriven eller väntade du på akuten? Ditt barn som var sjukt ska erbjudas mat mot avgiften för platsen när man är inskriven på sjukhus. De sjukhus jag varit på som anhörig har man fått köpa mat i kafeterian. 

  • Anonym (Hedenhös)
    Anonym (thank you!) skrev 2022-05-24 20:11:51 följande:
    Anonym skrev 2022-05-24 05:30:49 följande:
    Inte utan att betala..

    Den tanken, ja. Min första tanke var "fan, där rök besparingarna". Istället för "fan, hoppas att jag inte förlorar honom."

    Det sitter i ryggmärgen. Fråga vilken vanlig amerikan som helst. Man ringer inte en ambulans ens om an måste om man Inte absolut måste. Vårt närmaste akutmottagning på sista orten vi bodde i USA var dessutom out of network så vi hade fått en väldigt stor räkning på den olyckan.

    Nästa tanke jag hade var att jag önskade att jag kunde ta mig till sjukhuset och ta hand om min dotter. Det tog övertalning från min chef innan jag insåg att jag kunde göra det utan reprisalier. Han till och med rekryterade en kollega med bil att skjutsa mig. Otänkbart i USA.

    Nu är jag svensk och inte amerikan men känner  amerikanare och bodde på västkusten en kort period för 10 år sedan. Jag förstår så väl det du skriver om reaktionen att sparpengarna ryker och att man bara inte kan åka från jobbet. Skrattade igenkännande även om det kanske inte är passande med tanke på det tunga ämnet. 


    Det ligger i ens folksjäl precis som den svenska folksjälen. 


    Klandra inte dig själv för det. 


    Fint att höra att det gick bra med man och dotter! 

Svar på tråden Väntetid 11 h på akuten