• Anonym (J)

    sex med läkaren

    Nja det finns nog inget olagligt i det förutsatt att det handlar om två vuxna människor, däremot lär det kanske inte vara uppskattat av arbetsgivare och dylikt, och läkaren riskerar nog att bli av med sin legitimation i värsta fall. 


    Men är man såpass tänd på sin läkare kanske man ska se till att byta innan man lägger in en stöt för att slippa mindre roliga konsekvenser

  • Anonym (J)
    EpicF skrev 2022-05-21 23:46:55 följande:
    Det är olagligt för en läkare att ha sex med sin patient då patienten är i beroendeställning till läkaren. 

     


    Vilken lag går detta under? Kan du länka till den? 


    Det är inte olagligt om båda är vuxna. En lärare som har sex med en minderårig elev = beroendeställning. En lärare på universitetet som har sex med en vuxen elev = antagligen lite olämpligt men absolut inte olagligt. 

  • Anonym (J)
    Anonym (brott) skrev 2022-05-22 02:13:44 följande:
    Borde inte patienten få ett mildare straff då? Hon/han gör inte riktigt lika dåligt som läkaren. Men likväl felaktigt agerande? Jag frågar för jag vill förstå logiken här, även om jag i första hand ville veta vad det blir för rättsliga konsekvenser för patienten.

    Det blir inga rättsliga konsekvenser för patienten. Om båda är vuxna och i sina sinnes fulla bruk antagligen inte för läkaren heller mer än att hen får sparken/blir av med legitimation. 

  • Anonym (J)
    EpicF skrev 2022-05-22 02:34:09 följande:
    För läkaren kan det bli rättsliga konsekvenser eftersom patienten är i beroendeställning till patienten. Legitimationen kan han bli av med och även sitt jobb. 

     


    Har du exempel på en dom? Aldrig hört om en läkare som dömts om det inte handlat om våldtäkt eller ofredande eller något annat som hade vart olagligt även hos annan yrkesgrupp. 

Svar på tråden sex med läkaren