Inlägg från: Anonym (Svår fråga, beror på:) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svår fråga, beror på:)

    Är det okey med straffrabatt?

    Det är en svår fråga, som har en ganska stark ideologisk laddning. Menar inte nödvändigtvis ålder, utan straffrabatt för andra faktorer som kultur, hudfärg, religion vilket vi inte har i lagen, men ofta praktiserar.

    Vi lyfter ju ofta en del av ansvaret från vissa typer av förövare och lä?ger detta utanför personen, vad har han i bagaget, vad har samhället gjort för fel för att skapa det här osv. Ni känner igen resonemanget, och det här är inte bara åsikter som uttrycks av förvirrade vänsteraktivister, utan kommer från myndighetschefer och folkvalda politiker.

    Vi behöver börja i den änden, för berörda grupper. Hur stort ansvar ligger på enskilda förövare ur de grupperna, och hur stor del ligger på samhället? 

    Har samhället en del av skulden så är det fullt berättigat med rabatterat straff, men anser man att dessa personer är lika ansvariga för sina egna handlingar som tex. en vit medelålders man är ansvarig för sina handlingar så skall straffrabatterna bort.

    Jag har en åsikt i frågan, men kan erkänna rakt av att jag inte är kompetent nog att själv peka med hela handen och säga vad som är rätt. 

Svar på tråden Är det okey med straffrabatt?