• Vifflan

    otillåten uthyrning av bostadsrätt - är kontraktet giltigt?

    Hej!
    jag och min familj har fått lov att hyra en bostadsrätt i andrahand då det varit omöjligt för oss som nya i Stockholm att få något boende. personen som äger bostadsrätten har dock inte tillåtelse från föreningen att hyra ut den.

    nu har vi äntligen fått ett förstahandskontrakt och ska flytta, och då kommer ägaren och försöker få oss att betala för skador som redan fann där när vi flyttade in. 


    min fråga är, gäller ens kontraktet vi skrivit när han hyr ut den otillåtet? Vi ska flytta i mitten på en månad och han säger att enligt lagen om andrahandsuthyrning kan  kräva hyra från hel den månaden påbörjade månaden, men kan han verkligen det om han hyr ut olovligt? Vad har han för rättigheter? Vad kan hända om vi endast betalar fram tills vi flyttar?

  • Svar på tråden otillåten uthyrning av bostadsrätt - är kontraktet giltigt?
  • Vifflan
    Anonym (K) skrev 2022-05-31 00:08:14 följande:

    Han har såklart inga rättigheter alls. Ni kan ju vara kontra med att avslöja honom för föreningen så blir han av med sitt kontrakt.


    Han har blivit påkommen och måste sälja lägenheten nu. han Säger att om köparen kan flytta in då vi flyttar ut är det okej att betala halva hyran? 
    också därför han vill fixa lägenhet nu och försöker få oss att betala det. Han vill mjölka så mycket pengar som han kan nu.. frågan är vad som händer om vi vägrar, om vi kan hamna i trubbel pga kontraktet. Men du tror inte han kan använda kontraktet emot oss alltså? 

  • Vifflan
    Tom Araya skrev 2022-05-31 02:41:14 följande:

    Jag vet inte om han kan få rätt om han strider för detta, men det är ju osannolikt att han gör det när han hyrt ut i andrahand utan tillåtelse.


    Ja jag tänker också så. Möjligen att kontraktet oss emellan bör följas, men han borde inte ha någon rätt att använda sig av regler utanför kontraktet som gäller tillåten uthyrning ????
Svar på tråden otillåten uthyrning av bostadsrätt - är kontraktet giltigt?